Gerçekten devler var mıydı ?

Doğrudan alakalı değil. Din ve bilim bazı şeyleri açıklar bize. Hemen hemen tüm din ve öğretilerde hayatın kaynağı, evren, ölüm ve yaşam gibi sorulara cevap verilir. Cevabı verilmiştir yani. Bu noktada bilimin gerekliliği ya da gereksizliği kişinin görüşüne kalıyor. Kimi din adamları bilimi Allah'ı ve yarattıklarını anlama çabası olarak görürken kimileri de bilimin gereksiz olduğunu, cevaplara zaten sahip olduğumuzu ve araştırmamız gerekmediğini söylüyor. Hangisine inanılacağı kişinin kararı tabii ki, bu noktada fikrimi belirtmeme gerek yok. Ama Bilimsel yöntemde konuya dini açıdan yaklaşma diye bir şey yoktur. Hepimiz fen dersinde gördük zaten bu konuyu, yine de linkini atayım.
Bilimsel yöntem - Vikipedi
Bilimin yöntemi bazı kurallar ile belirlenmiştir. Kitaplar dolusu yazı yazabilirsin, bu yazdıkların doğru ya da yanlış olabilir ama bir konunun bilimsel kabul edilebilmesi için bilimsel yöntem ve akademik kurallar içinde hazırlanmış olması lazım. Kısacası, bir konuya dinle de, bilimle de açıklama getirmeye çalışabilirsin ama bilimsel bir konuda İncil'den mesajlar ya da Kur'an'dan ayetler paylaşamazsın. Paylaşırsan paylaşırsın tabii ki, yasağı yok ama o noktadan sonra bilimsel olmaz. Bu konu da forumda bilim başlığı altında açıldığı için bilimsel yaklaşılması gerektiğini düşünüyorum. Konuyu açan arkadaş "Dini yaklaşalım" derse olabilir. Dev insanlar konusuna dini yaklaşan makaleler de okumuştum, onları da gönderebilirim.

Son düzenleme:
Kardeşim ben tam 3 senedir İmamhatipe gidiyorum bildiğim işe şu ;
Dev diye birşey yoktu ancak Allah-u Teala Hz.Adem' i dünyaya ilk gönderdiğinde boyu baya uzundu sonra bazı sıkıntılar oluştuğundan yavaş yavaş insanoğlunun boyu kısalmaya başladı , bu dev söylemleride Hz.Adem' in boyu yüzünden ortaya çıkmıştır.

Kuran Adem'in dev olup bahsetmediği gibi Adem kavramı ile tek bir insanın mı yoksa ilk insanların mı kast edildiği belli değildir. Şöyle bir düşünün: Allah ilk insanı yaratacak daha sonra insanlığın soyunun daha sonra en büyük günahlardan kılacağı ensest ilişki ile devam etmesini sağlayacak. Bu sebeple konuyu dine getirmenin bir anlamı yok.

Dev insanlara gelince bildiğim kadarıyla bu konuda bir kanıt bulunamamıştır. Ama asparagas haber yapan siteler zaman zaman bazı fotoğraflar paylaşıyorlar. Suudi Arabistan'da da, Yunanistan'da da bulunduğu iddia edilen dev insan fosili fotoğraflarının sahte olduğu ispatlandı.

Bence devler yoktu, ama arkadaşların dediği gibi insanlar yapılıydı. Bunu eski insanların kıyafetlerinden ve savaş malzemelerinden anlayabiliriz. Bugün hayatta kaldıramayacağımız gülleleri onlar rahatlıkla kaldırıyorlardı ve yine bugün sadece dünyanın en uzun boylu adamı Sultan'ın giyebileceği kıyafetleri var eski insanların.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı