İnceleme Gereksiz abartılan bir oyun: Valorant

Not: Bu incelemede daha çok CS:GO ile kıyaslanacaktır ve bunlar benim şahsi fikirlerimdir.

Bölüm 1: Gereksiz abartılan hile sistemi.
Oyunda gereksiz olarak abartılan bir hile sistemi var. Tamam güzel fakat aşırı derecede abartılıyor.
Çünkü sadece CS:GO ile kıyaslanıyor. CS:GO zaten 2012 yılında çıkmış ve bu zamanlarda daha çok salınmış bir oyun. Oyun bir ara iyi bir hile koruma sistemine sahipti fakat Valve karşısında çok az kişi olduğu için umurunda olmuyordu. Valorant'ta buradan vurdu zaten. Fakat gereksiz abartılıyor dediğim kısım sanki dünyanın en iyi sistemi gözüyle bakılması. Örnek vermem gerekirse R6S'in hile sistemi şu anda gördüğüm kadarıyla Valorant'tan daha iyi. Valorant'takinin aksine 1 tane bile hile görmedim. Hatta CS:GO'da da abartılan kadar fazla görmedim. Tamam ara sıra basit eğlenceye geliyordu fakat sadece basit eğlenceye geliyordu. Steam'deki hesap güvenlik puanı benzeri bir sistem var güvenlik puanınızın yakın olduğu insanlarla oynuyorsunuz o yüzden oyun ilerledikçe hile sayısı azalıyor / bitiyor.

Bölüm 2: Berbat denilecek mekanikler.
Oyunun mekanikleri bana göre çok kötü durumda. Movement ve vuruş hissiyatı CS:GO'ya göre rezil durumda. Koşarak ve zıplayarak vurmak çok basitleşti. Oyun aim değil de şans tabanlı bir oyuna dönüştü. Silah buruş hissiyatları çok kötü. Vandal'ın ilk 4 mermisi sekmiyor ki zaten adam 4 mermide ölüyor. İvmeli hareket dediğimiz olay olmadığından adamın vurması kolaylaşıyor. 2xciv bununla alaklı bir video yapmıştı adama yayında çok fazla koşarak vuruyorsun dedikleri için. O videoyu da şuraya bırakayım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Oyunda bhop ve strafe yapamıyoruz. Bunny mekaniği denenmiş fakat çok yetersiz.

Bölüm 3: Oyuncu kitlesi.
Valorant'ın oyuncu kitlesi gerçekten çok kötü. İster inanın ister inanmayın oyunda CS:GO'daki hile sayısından çok toxic oyuncu geliyor. Yaş kitlesi çok düşük. Anlamını bilmediği küfürleri eden veletler var. Ha düzgün kişiler var mı var tabii ki ama sayısı çok az. Bu kitle yüzünden Gold 3'te 20-30 vurmama rağmen Silver 3'e düştüm.
Dile kolay 3 rank.

Bölüm 4: Balon.
Oyun sadece hile sistemi ve Riot yapımı olduğu için ve TR sunucu ekledikleri için aşırı bir şekilde abartıldı. Skinlerde çok fazla öne çıkarıldı VP fiyatları çok pahalı. Bana kalırsa silah sesleri ve görüntüleri vuruş hissiyatını değiştiriyor. Varsayılan Vandal'la yağmacı veya asil arasındaki fark kesinlikle fark edilir durumda.

Bölüm 5: Sonuç.
Tabii ki herkesin kendi düşüncesi fakat bana göre Valorant "çöp" bir oyun. Kim ne derse desin istediğiniz kadar linçleyebilirsiniz. Fakat olan şeyleri inkar edemezsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant'tan daha iyi. Valorant'takinin aksine 1 tane bile hile görmedim.
Arkadaşlar, isteyen istediğini oynasın. Size ne? Size bir zararı mı var? Kendi şirketinizin oyunuymuş gibi oyun savunmanın mantığı ne?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarım kaldırsa hemen oynayacağım oyun.

İncelemen çöp bu arada. Sadece oyunu gömmüşsün. Elde tutulur bir bilgi yok.

Hocam bazı yerlerde inceleyen kişinin hataları olduğunu düşünsem de oynamadığınız bir oyunu savunmak sizce de saçma değil mi?

Valorant'ın hilecileri banlayıp, aylarca it gibi oyundan uzak tutması bile başlı başına oyunu başyapıt yapıyor.

Hocam bu nasıl bir mantık adamlar zaten hileleri banlamalılar bu hile olayı CS de sorun diye abartmayın. Zaten hile olayında çok sorunları yok ama kitle çok toksik. Bir tek bana oluyor herhalde 10 maçın 7'sinde falan troll geliyor.
 
Bilgisayarım kaldırsa hemen oynayacağım oyun.

İncelemen çöp bu arada. Sadece oyunu gömmüşsün. Elde tutulur bir bilgi yok.
Daha oynamadığınız bir oyun için açılmış konuya "iNceLemen çöB" demeniz hayli "elde tutulur" bir yorum olmuş ama.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten sıktiniz ve kanka her on konudan biri valorant şöyle abartiliyor yok şu kötü tok bu kötü. Abi oyun tuttu, oynanıyor, sevene zekvli sevmeyeni zevkli değil. Daha fazlası kimin umrunda? Ya ben bu oyunu oynarken zevk aliyorsam banane senin kriterlerinden. Hepiniz bir eleştirmen olmuşsunuz valla sıkıldım artık ya. Beğenmiyorsan oynamazsin kardeşim bu kadar basit sen begenmiyorsun diye kimse beğenmemek zorunda değil. Bir tane daha konu açılmıştı bu tarz başlığı da şeydi "Valorant oynamayın neden mi?" He bilader he sen bizim yüce divanimizsin senin sözün bize emirdir biz senin kullariniz.

İnsanları, sevdikleri şeyleri, hobilerini bir salin artık ya. Karşılaştırmayın laf etmeyin size mi kaldı olum benim zecklerimi tartışmak. He diyorsan ben deneyimlerimi söylüyorum eleştiriyorum gelişimine bir katkısı olsun git onu mail at olmadı reddit gibi sesini duyurabilecegin mecralarda yaz bunları bizene olum senin neyi beğenip neyi begenmediginden sen mi karar veriyorsun abartıp abartmadigimiza. Harbi psikolojik sorunları var bu oyuncu tayfanin, kendi dünyalarında yaşayıp diğer insanları Npc olarak görüyorlar. Saçma sapan işler artık sadece gülüyorum.

Bu mesaja da cevap yazarsınız falan cevap beklemeyin yılda bir giriyorum zaten foruma böyle saçma sapan bir konuda tartışıp daha fazla zaman harcayacak değilim. İnsanları binsalin ya, her şeyi yonetemezsiniz olum. Haddinize değil bir kere.

Eleştiri gelişime katkı sağlamak için yapılır, gelişimine katkı sağlama amacınız yoksa eleştiri değil boş yapmış oluyorsunuz. Hadi iyi forumlar.
 

Geri
Yukarı