Ghosting olmayan monitör önerisi

Bütçe
4000-5000
Yorumları okudum herkes golglenedirme falan var yazmış böyle. YouTube'da böyle shorts atanlar var zaten. Bazı kişiler de var.

Evet çünkü VA paneller rekabetçi oyunlar için yeterli değiller. Yani gölgelendirme kaçınılmazdır ama gölgelenme her yerde görülmez. O monitörlerin gölgelenmeden daha büyük sorunları oluyor VA panelden dolayı mesela blurr yapıyorlar ve asıl kafayı ağrıtan blurr sorunları. Alan 100 kişiden 5 kişisi gölgelenmeden şikayet ediyorsa bulanıklaşma ve çamurlaşma da daha fazla oluyor o. Gölgelenme baş ağrısı yapmaz adı üstünde gölge.

Evet çünkü VA paneller rekabetçi oyunlar için yeterli değiller. Yani gölgelendirme kaçınılmazdır ama gölgelenme her yerde görülmez. O monitörlerin gölgelenmeden daha büyük sorunları oluyor VA panelden dolayı mesela blurr yapıyorlar ve asıl kafayı ağrıtan blurr sorunları. Alan 100 kişiden 5 kişisi gölgelenmeden şikayet ediyorsa bulanıklaşma ve çamurlaşma da daha fazla oluyor o. Gölgelenme baş ağrısı yapmaz adı üstünde gölge.
Blur mahvetti hocam ya. Ghosting den çok daha beter birşey resmen.

Samsung'un NEO serisi aslında blur ve gölge konusunda çok başarılı. Ama sanırım sadece birkaç modelde var ve onlar da aşırı pahalı. Geçen gün VA panel televizyon aldım onda bile overshoot problemi var. Futbol maçlarında felan oyuncuların kenarlarında gölgelenme gibi beyaz ışık oluyor. İade edip IPS de alasım yok filmlerde vs. QLED VA paneller çok güzel iş yapıyor. Ama monitörde bu modeller dışı IPS bence orta bütçe için ideal.

Hocam UFO testi yaptım.

Dosya Ekleri

• IMG_20230502_223243.jpg
    IMG_20230502_223243.jpg
    351,8 KB · Görüntüleme: 57
Samsung'un Neo serisi aslında blur ve gölge konusunda çok başarılı. Ama sanırım sadece birkaç modelde var ve onlar da aşırı pahalı. Geçen gün VA panel televizyon aldım onda bile overshoot problemi var. Futbol maçlarında falan oyuncuların kenarlarında gölgelenme gibi beyaz ışık oluyor. İade edip IPS de alasım yok filmlerde vs. QLED VA paneller çok güzel iş yapıyor. Ama monitörde bu modeller dışı IPS bence orta bütçe için ideal.

Aynen öyle hani VA panelleri oyun için almıyorsan zaten memnun kalırsın ama oyun için önermiyorum. Kendimde VA panel kullanıcısıyım ama ben Blurr'u bayağı azaltabildim ayarları sayesinde ancak bu sefer gölgelenme olduğu gibi kaldı bunu response hızı yavaş olduğundan yaşadığım apaçık bariz. Eğer yanıt süresini yani response ayarını monitörün standarda getirdiğimde blurr o kadar kötü oluyor ki başım ağrıyor ama bu sefer de gölgelenme gözükmüyor çünkü fareyi oynatır oynatmaz beyazlar sarı tona bürünüyor ve görüntü çamurumsu oluyor. Monitörümde şükür ki yanıt süresini arttırma seçeneği mevcut en hızlı moda getirdiğimde bu sorunlar kafamı ağrıtmayacak şekilde azalıyor hatta bir günde 5 6 saat başım ağırmadan kalkabiliyorum. Göz koruma modunu açtığımda gölgelenme bitiyor bu sefer de ghosting artıyor yani VA paneller en yavaş paneller olduğunu daha anlamayanlar varsa ve buna rağmen alıp rekabetçi oyun oynayanlar varsa onun aklını sorgularım.Araştırmadan alınca tabii önermeyen çıkıyor.

Hocam UFO testi yaptım.
Benimki böyle.

Dosya Ekleri

• 20230302_231427.jpg
    20230302_231427.jpg
    335,7 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Aynen öyle hani VA panelleri oyun için almıyorsan zaten memnun kalırsın ama oyun için önermiyorum. Kendimde VA panel kullanıcısıyım ama ben Blurr'u bayağı azaltabildim ayarları sayesinde ancak bu sefer gölgelenme olduğu gibi kaldı bunu response hızı yavaş olduğundan yaşadığım apaçık bariz. Eğer yanıt süresini yani response ayarını monitörün standarda getirdiğimde blurr o kadar kötü oluyor ki başım ağrıyor ama bu sefer de gölgelenme gözükmüyor çünkü fareyi oynatır oynatmaz beyazlar sarı tona bürünüyor ve görüntü çamurumsu oluyor. Monitörümde şükür ki yanıt süresini arttırma seçeneği mevcut en hızlı moda getirdiğimde bu sorunlar kafamı ağrıtmayacak şekilde azalıyor hatta bir günde 5 6 saat başım ağırmadan kalkabiliyorum. Göz koruma modunu açtığımda gölgelenme bitiyor bu sefer de ghosting artıyor yani VA paneller en yavaş paneller olduğunu daha anlamayanlar varsa ve buna rağmen alıp rekabetçi oyun oynayanlar varsa onun aklını sorgularım.

Benimki böyle.

Senin imleç de gecikme oluyor mu fotoğraf attığım gibi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı