GIBIRNET Geçiş serüveni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle herkese iyi sosyaller.
Bu gün yerel firma olan GIBIRNET firmasına Türknet firmasından geçiş işlemlerini başlattım. 48 saat içerisinde geçiş yapılacağını söylediler. Birçoğumuzun muzdarip olduğu müşteri hizmetleri kalitesine değinmek istiyorum. İlk izlenimlerim müşteri hizmetlerinin teknik bilgiye sahip olduğu ve standart cevaplar vermediği. Konuyu açma sebebim yerel firmalara ne kadar şans verilebilir ve ne kadar hizmet alınabilir bunu görmek için. Şu anda Türknet hat değerlerimi ve oynadığım iki oyunun sunucuna tracert yaptığımda aldığım değeri paylaşıyorum. Sağlayıcı değiştiği zaman aynı IP adreslerine tekrar test yapacağım ve sonuçları tekrar paylaşacağım. Şimdilik hoş kalın, esen kalın.
hat değerleri.png
Türkiye sunucu.png
Frankurt.png
gameforce.png
valve sunucu.png
 
Hocam iyi hoş diyorsunuz da bu modem benim bütçemi aşıyor. 35 lik pakete üye olacağım dizi film izlenecek bir de mobil kullanım olacak. Yine de kötü anılar mı bırakır modem ben de?
Fiyat olarak ne kadar düşünüyorsunuz bilmiyorum. Benim anlatmak istediğim ileriye yönelik en az 5 Ghz uyumlu herhangi bir modem kullanmanız. İleride altyapı değişir router olarak kullanırsınız.
 
Geçiş için dün başvuru yaptım. 3.5 saat sonra sesli onay için aradılar. 2 gün içinde geçeceğimi söylediler. Bugün ya da yarın geçiş işleminin bitmesini bekliyorum.
 
Memnuniyet durumunu sınıflandırmak gerekirse;
1. Hizmet kalitesi 9/10
2. Teknik destek 10/10
3. Fiyatlandırma 10/10
Ping durumu Türkiye standartlarında şu anda. Kayseri'de ikamet ediyorum. İstanbul sunucularına 28-32, Avrupa sunucularına 65-80 arasında ping durumum var. Firmanın Türkiye geneli altyapıyı aktif kullanması ile düşüşler olacağı beyan ediliyor. İleriki dönemlerde kullanıp deneyimleyip göreceğiz.

Bende talas bahçelievlerde yaşıyorum, altyapımı sorgulattığımda böyle gözüküyor sence geçmeli miyim?
Altyapı TürüVDSL2
Maximum Hız100Mbps 'e Kadar
Santral Mesafe10 Metre
 
Bende talas bahçelievlerde yaşıyorum, altyapımı sorgulattığımda böyle gözüküyor sence geçmeli miyim?
Altyapı TürüVDSL2
Maximum Hız100Mbps 'e Kadar
Santral Mesafe10 Metre
Alt yapı bilgileri güzel görünüyor. Mevcut kullandığınız hizmet bulunuyorsa modem üzerinden hat değerlerini paylaşabilir misiniz?
 
TurkNet ile 16Mbps paketiyle 8Mbps download alıyordum gibirde de aynı mı olur acaba? Ve 2 haftadır hızımız düşük kablolarda sorun varmış TT ekiplerini yönlendiriyorlar ama gelmiyorlar.
 
Altyapısı büyük dert olan yerleri bilemem ama bana değerler hiç hoş görünmedi. Neredeyse 2-3 katı hızı 150 TL'ye alıyorum ve ping bunun çok aşağısında.
 
@mehmetdu şu an Türk Telekom kullanıyorum taahhüdü bitmek üzere ve GIBIRNet'e geçmeyi düşünüyorum altyapı sorgulaması böyle bana bu resmi açıklayabilir misin?
Screenshot_20220723-195119_Edge.png
 
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı