Gigabyte Aorus RX 580 ısıdan dolayı kapanma sorunu

ömer şeker

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik elektronik
Merhaba arkadaşlar yeni sistem topladım ve ekran kartının arka plakası aşırı ısınıyor ve bilgisayar kapanıyor. Isınan bölüm VRM mosfet bileşenlerinin olduğu noktada çıkış portlarının olduğu taraf.
Masaüstünde 36 derece, oyun açtıktan sonra 3-4 dakika içerisinde bilgisayar kapanıyor.
Bilgisayarı açmak için güç kaynağını kapatıp tekrar açmam gerekiyor.
Ekran kartı fanları düşük çalışıyor gibi, herhangi bir fan profili falan oluşturmadım kutudan çıktığı şekilde taktım.
Bu sorun nereden kaynaklanıyor?

Sistemim: Ryzen 5 2600 - Gigabyte B450 Aorus Pro Wifi rev1.0 ATX - Gigabyte Aorus RX 580 8 GB - PSU Kacas 650W 80 Gold - Monitör MG248Q

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet sürücüleri yükledim test ettim birşey değişmedi.
AIDA64 Sistem testini farklı şekillerde yaptım GPU devre dışı bıraktım sistem testleri normal başladı devam etti, durdurdum sadece GPU seçtim startla birlikte bilgisayar kapandı. Ekran kartı bozukmu nedir. Gittigidiyordan aldım 10 gün oldu ne yapmalıyım.

Güç beslemesiyle alakalı bir problem yaşandığı belli. Başından beri söylediğim gibi test etmen gerekiyor. Sürücü gibi olmadık ihtimaller ile vakit kaybetme, fiziksel tarafta testleri gerçekleştir.
Tarif ettiklerin PSU kaynaklı bir probleme çok benziyor, sıcaklık tarafında; senden aldığım bilgiler doğrultusunda bir problem göremiyorum.

Cayma hakkın geçmeden ya parçayı başka sistemde ya da başka parçaları kendi sisteminde test et. Vakit kaybetme daha fazla.

Ofisteki bilgisayarımda, Gigabyte hd7700 var 6 pin soketli onu bu sisteme takıp deneyeceğim.

Ofisteki bilgisayarımda, Gigabyte hd7700 var 6 pin soketli onu bu sisteme takıp deneyeceğim.
Süpersin, aynı testleri tekrarla - sıkıntı olup olmadığı anlaşılır. Ona göre cayma hakkını kullanırsın.

Caymanı gerektiren bir durum zannettiğin gibi olmayabilir. Çünkü bu problemi çok kez yaşadım. Sebep olarak statik elektriklenme diye geçiyor. Aslında olan şu; yanlış kablolama, anakart ile kasa arasındaki elektriklenme olabilir. Teknik olarak şöyle açıklayayım. Güç kaynakları kendi içlerinde bir de topraklaması bulunur. Bunu da dışındaki metal aksama bağlamışlardır. Metal aksam anakartın bağlı olduğu yerler ile irtibatlı olduğundan ramlerdeki kondansatörlerde statik elektrik oluşur. Güç fazla verilmeye başlandığı zaman anakarttaki elektriklenme kısa devre yapacak konuma gelir. Kısa devreyi fark eden güç kaynağı elektriği keser. Senin durumun buna çok yakın.

Tavsiyelerime gelince, anakart ile kasa arasındaki vida aralarına karton veya plastik -elektrik geçirmeyen, az geçiren - ince bir şey koy, japon yapıştırıcısıyla yapıştır, tornavida ile ortasına delik aç. Ardından kasayı tekrar toplayıp kablolamalara dikkat et. Tekrar test yap. Sorunun çözülürse bu yazdıklarımı en iyi cevap olarak işaretlersin diğer insanlar da faydalanır. Kolay gelsin.

Evet yazdıklarınıza ben katılırım, mesleğim elektrik elektronik evdeki topraklama hattımı ölçtüm daha önce gayat uygun sınır değerler içinde.
Güç kaynağım PSU aktif ve kısa devre korumalı.
Yinede dediklerinize kulak tıkamayıp, bu ekran kartında Ofisteki bilgisayarıma takıp deneyeceğim.
Süpersin, aynı testleri tekrarla - sıkıntı olup olmadığı anlaşılır. Ona göre cayma hakkını kullanırsın.
Evet son durum ben Ofisteki ekran kartını hd7700 bilgisayara taktım AIDA64 Strest testine hdd hariç seçip çalıştırdım,herhangi bir sorun yok stabil testlere başladı sorun ekran kartındanmış. Ben bu testleri yapmadan, sabah ekran kartını, mağaza ve siteyle görüşerek iade ettim bakalım sonuç ne olacak.

Son düzenleme:
Durum nedir belirtirmisiniz kartı değiştinizmi.

Durum nedir belirtirmisiniz kartı değiştinizmi.
Ekran kartını değiştirdim, bugün ulaştı bana başka bir sorun daha var PSU .
Konudan kopmuş değilim, kimseyi yanlış yönlendirmek de istemiyorum bir kaç test yapacağım ve sorunları netleştirip yazmak istiyorum faydalı bir konu olacak umarım.

Senin sistemde arızalı parçaların olduğu zaten belliydi, ondan test et deyip durduk Güç kaynağı da yüksek ihtimal arızalı çıkacak.
Evet arkadaşlar son 1 hafta başımdan geçenler, Gigabyte aorus rx580 8gb ekran kartımı iade ettim satıcının stoğunda aynı model olmadığı için başka ekran kartları önerdi bende Saphire rx580 pulse 8gb tercih ettim.
Neden Saphire rx580 tercih ettim, çünki Gigabayte aorus rx580 de tilt bir fan sesi vardı fanların bağlı olduğu dış korumadan bile dızırtı sesi geliyordu, kondastör sesi geliyordu ve arka plakada yüksek sıcaklık vardı.
Ekran kartındaki kondastör sesi ve ısınma sorunu güç kaynağından kaynaklanmış olabilir, fakat aynı güç kaynağında Saphire rx580 çalıştı ve herhangi bir ses duymadım arka plakadaki ısıda normal seviyedeydi.
Stres testinde start ile bilgisayarın kapanma sorunu ve oyunlarda kapanma sorunu güç kaynağının gücü kesmesinden kaynakladığını anladım, güç kaynağı (Aerocool KCAS 650w 80+gold rgb) değişim için gönderdim güç kaynağının arızalı olduğunu tespit ettiler fakat aynı model olmadığı için para iadesi yapacaklar.
Ben yeni bir güç kaynağı aldım FSP HD700 Hydro 80+Bronz kasaya taktım çalıştırdım test ettim herhangi bir sorun kalmadı, herkese çok teşekkür ederim sağolun varolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…