Gigabyte Aorus RX 580 Testleri

GPU kullanımı önemli.
Eski ekran kartımda %99'u geçmiyordu hiç %100 görmedim 270x'te. Ancak bu kart hep %100'de oyunlarda.

Kartı sattım ama son zamanlarda oynadığım oyunlarda VRAM ve RAM tüketimini not ediyordum ve böyle bir tablo oluşturdum. Sadece oynayabildiklerimi ekliyorum. Değerler V-Sync açık Ultra veya High ayarlarda (en yüksek neyse) kaydedilmiştir.

4GB VRAM artık yetersiz geliyor ya 570 ve 580 için. En az 8GB almak lazım bu saatten sonra.

4GB VRAM artık yetersiz geliyor ya 570 ve 580 için. En az 8GB almak lazım bu saatten sonra.
İnfinity war beni gerçekten çok şaşırttı. Her ayarı açtım 7.5GB VRAM yedi. 60FPS sıkıntısız oynuyordum.
Bakayım bu hafta bir adet alacağım MSI 580 8GB.

Son düzenleme:
Call of Duty Black Ops serisiyle VRAM düşmanı oyunlar çıkaracağını göstermişti. 4GB VRAM ölmedi hala alınabilir fakat 2-3 yıla bence 4GB VRAM yetersiz kalacak. O kadar zaman sonra gerçi yeni kartlar arasında giriş seviye olan kart 4GB olur. 4GB kartı olanlar Very High- Ultra dan Medium-High'a çeker pek birşey değişmez yani.
HDR destekli oyunlar geldiğinde 8GB Vram bile sıkıntı çeker gerçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…