Gigabyte BIOS güncelleme sonrası "ROM Image Is Not Loaded" hatası

• Konuyu başlatan tengo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 9.671
Anladım. Peki yayınlanan f23f sürümü hatalı olabilir mi? Yayınlanan diğer bios sürümlerini yüklesem, sisteme daha çok problem yaşatır mıyım?

Hatalı olduğunu sanmam. Anakartınız için en son yayınlanan F23f sürümü kararlı sürüm. BIOS yüklerken rev. sürümüne de dikkat etmek önemli.

Yaptım, düzelmedi, reset attım yine düzelmedi. Bu arada bios istediği sürüme yükseltilmiş bu konuda da sorun görünmüyor ama ssd içerisindeki windowsu başlatmıyor.

BIOS güncel ve sorunsuz görünüyorsa BIOS ayarları yapılmamıştır. Load optimized defaults yaptıktan sonra Advanced Bios Features menüsü altında First boot device ve Second boot device ayarlarını yaptıktan sonra tekrar deneyin.

Selam benim bilgisayarın anakart seninkinin aynısı bende f23 update yaptım bilgisayar açılmıyordu eski sürümüne yüklemek istedim olmuyordu, hatta bios pilini bile çıkarmayı denedim yine olmadı bende servise gönderdim ilk bios sürümüne geri getirdiler böyle bir olay yaşadım artık bios update yapmaya korkuyorum senin sorunun nasıl düzelir bilmiyorum sadece anlatmak istedim teşekkürler.

Hatalı olduğunu sanmam. Anakartınız için en son yayınlanan F23f sürümü kararlı sürüm. BIOS yüklerken rev. sürümüne de dikkat etmek önemli.

BIOS güncel ve sorunsuz görünüyorsa BIOS ayarları yapılmamıştır. Load optimized defaults yaptıktan sonra Advanced Bios Features menüsü altında First boot device ve Second boot device ayarlarını yaptıktan sonra tekrar deneyin.
Direkt bios menüsü altında var bahsettiğiniz ayarlar yine olmadı ama maalesef.
Selam benim bilgisayarın anakart seninkinin aynısı bende f23 update yaptım bilgisayar açılmıyordu eski sürümüne yüklemek istedim olmuyordu, hatta bios pilini bile çıkarmayı denedim yine olmadı bende servise gönderdim ilk bios sürümüne geri getirdiler böyle bir olay yaşadım artık bios update yapmaya korkuyorum senin sorunun nasıl düzelir bilmiyorum sadece anlatmak istedim teşekkürler.
anakarta uygulamadığım tek şey parça leyimlemek. Hakkaten olmuyor, olmadı. Gigabyte'a mail gönderdim bakalım ne söyleyecekler.

Söylediklerine göre sistem açılıyor Windows açılmıyor. Bu şekilde ise BIOS kaynaklı bir sorun yok. BIOS ayarlarını doğru ayarlayıp boot edin boot edilmiyor Windows arıza veriyor veya mavi ekran alıyorsanız format atın doğru BIOS ayarlarında.
Doğru. Biosa sorunsuz giriyorum ve ilk etapta rom image not loaded uyarısıyla karşılıyor, menuler arasında gezince hata kayboluyor. Bios versiyonu f23f görünüyor (ilk versiyonu f1 idi) boot options 1: windows boot manager ssd seçili, boot options 2: hdd seçili. Save and exit dediğimdeyse pc windowsu başlatmak için reset atıyor ve tekrar mavi ekran alıyorum verdiği hata şu: innacessible boot device.

Fotoğraf paylaşamıyorum telefon üzerinden yükleme yaptığımda hata veriyor. Eğer isterseniz tek tek menulerın isim ve alt metinlerini yazabilirim.

Fotoğrafları düşük kalitede çekerseniz yükleyebilirsiniz. İsterseniz videoya çekip Youtube vb. bir yere upload edip de gösterebilirsiniz yaşadığınız sorunları.
ilk resim biostan çıkınca windowsun verdiği hata.

İkinci resim biosa ilk girdiğimde karşıma çıkan uyarı.

3 ve 4 ise bios sürüm bilgisi ve boot ayarları.
Sorunu çözdüm. Bios güncellemesi başarıyla yapılmış ama enteresan şekilde windows çökmüş. Format attım ve düzeldi.

Dosya Ekleri

• IMG-20190311-WA0022.jpg
    IMG-20190311-WA0022.jpg
    58,7 KB · Görüntüleme: 158
  • IMG-20190311-WA0020.jpg
    IMG-20190311-WA0020.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 151
  • IMG-20190311-WA0019.jpg
    IMG-20190311-WA0019.jpg
    108,2 KB · Görüntüleme: 147
  • IMG-20190311-WA0024.jpg
    IMG-20190311-WA0024.jpg
    137,6 KB · Görüntüleme: 137
Son düzenleme:
Boot ayarların hala yanlış. Format atman gerektiğini zaten ilk mesajda yazmıştım.
Boot kısmında Other OS yerini Win 10 kurduysanız 10 olarak değiştirin.
Herkese cevap yazarken gözden kaçırmışım. Yukarıda birisi formatla düzelmeyeceğini söyleyince beyin otomatik olarak kaydetmiş olumsuzu. Teşekkür ederim yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı