Başarılı Kurulum GIGABYTE H61M-USB3-B3 ve i3 3220

İki hafta önce gigabyte'ın h61m-ub3 kartına i3 işlemciyle mac os x mavericks kurumunu gerçekleştirdim. Normal yoldan yükleme denemelerim ilk baştan başarısız oldu. Sonra okudum bir metinde "Eğer Clover Bootloader çalışmaz ise ilk boot esnasında sürekli “1”e basarak alternatif Bootloader’ı devreye sokabilirsiniz." ibaresini gördüm.

Ben de bu şekilde denedim ve başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. Biostan ise sadece AHCI seçiniğini ve power ayarlarından 64 bit'i seçmem yeterli oldu. İlk kurulumdan sonra tekrar yeniden başladığında tekrar 1'e basarak mactan kurulumu tamamladım. Bu şekilde başarılı sonuç verdi.

İ3 3220'nin 2500 hd kullanması nedeniyle pek ümidim yoktu. Gerçi amd ekran kartı kullanıyorum belki bir faydası olmuştur. Boot usb sinde başarısız olduğum kurulumda kextler silmiştim fakat diğer başarılı yüklememde kext felan silmedim tamamen temiz kurulum oldu.
Harddisk olarak bilgisayarıma takılı eski 160 gb sata 1 harddisk tercih ettim ve tamamını mac'e ayırdım. 8 gigabayt ram var herhangi bir kasılma yaşamıyorum. Gayet stabil çalışıyor.

Bazı aksilikler yaşandı. İlk ekrana girdiğimde internete girmediğini farkettim. Bir kext buldum ve ethernet kartını tanıtabildim. Fakat şu an ses alamıyorum. Tek problemim bu. Realtek ALC 889 onboard ses kartım için bir çok kext denetim fakat başarısız oldu. Onun dışında bir de creative sound blaster 5.1 cx ses kartım var şu an onu kullanıyorum.
Harddiskim sanırım mbr denilen cinsten. Çünkü mac'e girmek için biostan AHCI modunu seçiyorum, aynı modda windows mavi ekran çıkarıyor ve tekrar ide ye dönmek durumunda kalıyorum. Tabi böyle olunca da boot için usb'yi kullanmam gerekiyor. Şimdilik format düşüncem yok windows 7 ve mac os x mavericka gayet güzel iki arkadaşı oynuyor ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen gün ses için çeşitli programlar denedim ve sistemi çok zorlayarak probleme neden oldum... Yedeğim de olmadığından tekrar formata karar verdim.. Fırsat bu fırsat windows 7 yi de ahcii modunda tekrar kurarak zırt pırt biostan bu ayarı değiştirmekten kurtuldum.. İlginçtir mac os u kurarken normal yoldan denemeye karar verdim.. Önceki kurulum denemelerinde bu normal yoldan kurulum olayında her defasında "still waiting for root device" hatası alıyordum.. Bu yeni denememde ne fark etti bilmiyorum fakat normal kurulum denemesi hiç sorunsuz bir şekilde başladı ve tamamlandı.. Bu hatayı vermedi.. Yeniden etherneti tanıttım ve ses için de nihayet çözüme kavuşabildim..
Şöyle ki, Multibeast programında alc 889 olan ses driverimi kurduğumda tanımıyor.. Fakat VoodooHDA v0.2.7.3 driveri ilk kurulumda yeniden başlattım ve ses donuk vaziyetteydi.. Ayarlardan line in seçince sesin gayet gür ve net çıktığını gördüm.. Normalde pc de 5.1 ayarında kullanıyorum, bu ayarda mac os ses vermiyor.. Sistemi 2.1 e çevirince sıkıntıyı aştım..
Sistem gayet stabil durumda..
 
Tebrikler güle güle kullanın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı