Gigabyte RTX 3080 Ti Gaming OC FurMark düşük FPS neden olur?

Normalinde 200-300 civarı olması gerekiyor internetten baktım fakat benimkinde durum böyle. Önceden test yapmıştım ve sorun yoktu şu an ise böyle olduğunu fark ettim. Neden kaynaklı olabilir bu?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    34,4 KB · Görüntüleme: 172
Oyunlarda bir sıkıntı çekiyor musunuz?

FPS az alıyorum hocam. Zaten direkt dikkatimi çekti. Bayağı bir düşüklük var. FurMark sonucunu şu an tekrar kıyasladım YouTube'dan ve sizin de dediğiniz gire 'Core' değeri yarı yarıya düşük. Başkasının yaptığı testte 1100 civarı gözüküyor. benimkinde 400-500 arası falan. Bu neden kaynaklanır sizce? Donanımsal bir problem mi var

FPS az alıyorum hocam. Zaten direkt dikkatimi çekti. Bayağı bir düşüklük var. FurMark sonucunu şu an tekrar kıyasladım YouTube'dan ve sizin de dediğiniz gire 'Core' değeri yarı yarıya düşük. Başkasının yaptığı testte 1100 civarı gözüküyor. benimkinde 400-500 arası falan. Bu neden kaynaklanır sizce? Donanımsal bir problem mi var
Bunun için ayrı bir konu açın. Aklıma bir sürü olasılık geliyor örneğin güç planlarında yüksek performans seçili değilse onu seçin ardından ise Nvidia denetim masasından güç yönetimi modunu en yüksek performans'a alın birde bu kartın donanımsal bir sorunu olduğunu hiç düşünmüyorum üzerinden mining falan yapılmadı ise. Bir de kartı ikinci el mi aldınız yoksa zaten ilk sahibi misiniz?

Bunun için ayrı bir konu açın. Aklıma bir sürü olasılık geliyor örneğin güç planlarında yüksek performans seçili değilse onu seçin ardından ise Nvidia denetim masasından güç yönetimi modunu en yüksek performans'a alın birde bu kartın donanımsal bir sorunu olduğunu hiç düşünmüyorum üzerinden mining falan yapılmadı ise. Bir de kartı ikinci el mi aldınız yoksa zaten ilk sahibi misiniz?
Yüksek performans seçili hocam güç planlarında. Nvidia ayarlarındaki güç yönetim modu da yüksek performansta. Kart sıfır bu arada. Önceden böyle bir durum yoktu. Geçtiğimiz aylarda kartta donanımsal arıza oluştu. Ekrana görüntü gelmedi. Servise yolladım tamir edip geri gönderdiler. Mosfet yanığı oluşmuş. Ondan sonra mı oldu bilmiyorum yani bunla alakası var mı yok mu bilemiyorum.

Yüksek performans seçili hocam güç planlarında. Nvidia ayarlarındaki güç yönetim modu da yüksek performansta. Kart sıfır bu arada. Önceden böyle bir durum yoktu. Geçtiğimiz aylarda kartta donanımsal arıza oluştu. Ekrana görüntü gelmedi. Servise yolladım tamir edip geri gönderdiler. Mosfet yanığı oluşmuş. Ondan sonra mı oldu bilmiyorum yani bunla alakası var mı yok mu bilemiyorum.
Nvidia inspector indirin de bakalım bi şu saat ayarlarına.

Dipnot: Buradan istediğiniz gibi overclock yapabilirsiniz. Ama kararınca. Şimdilik burdan varsayılan saat hızlarına bakacağız. Zipteki dosyaları bir klasöre çıkartın. Klasörün adını Nvidia Tweak olarak ayarlayın kolaylık olsun ileride kullanmanız gerekirse diye. Ardından ise gelen ekrandan sonra o ekranın sağ altında show overclocking'e benzer bı tuş olacak ona basın evet deyin sonra buraya ss alıp foto atın.

Tamam şimdi oradaki saatlerin ikisini de +10 artırın zararı olmaz sonra FurMark'ta test edin bakalım ne olacak. Bir de o kart boşta iken neden o kadar hızlı fan çalıştırıyor ve neden o kadar watt harcıyor?

İkisini de 10 arttırdım değişen olmadı aynı FPS hocam. Fan hız değeri ve watt değeri hakkında bilgim yok. Ne yapmalıyım sizce?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı