Gigabyte RX 590 Siyah Ekran ve WattMan Sorunu

Tenzo97

Centipat
Selamlar, bu bilgisayarı 28 Ağustos'tan beri kullanıyorum çok karın ağırısı çektirdi ve şu son bir haftadır siyah ekran hatası alıyorum. Bazen 15 dk sonra bazen 3-4 saatlik bir oyun süresinin ardından monitör no signale düşüyor ve ekran kartı fanları coşuyor. Reset tuşundan reset atılmıyor, bilgisayarı kökten kapatmak zorunda kalıyorum. Bazen bilgisayar tekrar açıldığında WattMan hatası diyor bazen demiyor anlamış değilim. Bilgisayar boştayken bu hata olmuyor sadece yük altındayken karşılaşıyorum, bütün driverlar vs. hepsi güncel. Bugün yeni formatladım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da sorun olma ihtimali var veya GPU'da. Wattman hatası bilgisayarın aldığı herhangi bir hatada yani mesela bilgisayarın kitlendiğinde ortaya çıkar yani Wattman demek kart hatası demek değildir. Boşta da sorun yaşamadığına göre sorun PSU kaynaklı olabilir. İlk önce DDU ile sürücü temizleyip yeniden kurulum yapın daha sonra oluyor mu bakın. Oluyorsa başka PSU ile deneyin. Bu arada monitör GPU'ya hangi kablo ile bağlı?

Gene AMD gene Wattman hatası, kendim bizzat tecrübe ettiğim için pek şaşırmadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoları izle, baktın her yolu denedin olmuyor zorlamanın bir anlamı yok eğer garantisi devam ediyorsa servise şutla.

PSU'da sorun olma ihtimali var veya GPU'da. Wattman hatası bilgisayarın aldığı herhangi bir hatada yani mesela bilgisayarın kitlendiğinde ortaya çıkar yani Wattman demek kart hatası demek değildir. Boşta da sorun yaşamadığına göre sorun PSU kaynaklı olabilir. İlk önce DDU ile sürücü temizleyip yeniden kurulum yapın daha sonra oluyor mu bakın. Oluyorsa başka PSU ile deneyin. Bu arada monitör GPU'ya hangi kablo ile bağlı?
600W Psu var kasanın kend
O zaman baştan kaybettin. BIOS'unu güncel tutman lazım.
Anakartınızın modeli nedir?
Msi b450m bazooka v2

Gene AMD gene Wattman hatası, kendim bizzat tecrübe ettiğim için pek şaşırmadım.

Bu videoları izle, baktın her yolu denedin olmuyor zorlamanın bir anlamı yok eğer garantisi devam ediyorsa servise şutla.

Bu videolar çöpten ibaret. Bu videolar wattman üzerinden overclock yapıldığında geçerli. Arkadaş öyle bir şey yaptığını belirtmedi. Her wattman hatası overclockla alakalı değil. Sistem bileşenini de kapsıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı