Gini talent güvenilir mi?

Hocam peki diyelim başladık 1 2 ay çalıştık Bağ-kuru da düzenli ödedik, çalışmayı bırakınca yani Gini Talent tarafından hesabımıza para geçmeyince yine Bağ-kur primi çıkacak mı? Ya da o ay az çalıştık hesabımıza az bir para girdi Bağ-kur primi ona göre mi oluyor yoksa sabit bir miktar mı?

Hocam peki diyelim başladık 1 2 ay çalıştık bağ-kur'u da düzenli ödedik, çalışmayı bırakınca yani gini talent tarafından hesabımıza para geçmeyince yine bağ-kur primi çıkacak mı? Ya da o ay az çalıştık hesabımıza az bir para girdi bağ-kur primi ona göre mi oluyor yoksa sabit bir miktar mı?

Bağ-kur sabit bir miktar diye düşünüyorum fakat az kazanınca farklı olabilir belki bu konuda çok bir bilgim yok. İşi bıraktığın zaman da bunu vergi dairesine ya da e-Devlet'ten bildirmen gerekiyor. Talimatlarını paylaşıyolar zaten. Eğer bildirmezsen bağ-kur çıkmaya devam eder.

Merhaba, benim genç girişimci desteğim reddedildi tüm koşulları sağlasam da. Başına gelmiş olan var mı? Sosyal medya içerik üreticisi istisnası ve girişimci desteğinden aynı anda faydalanamayacağımı söylediler.

Ben de istisna belgesini aldım fakat bağkur borcu gözüküyor eğer genç girişimci çıkarsa bu bağkur borcu siliniyor mu bilen var mı acaba?

Ben de istisna belgesini aldım fakat bağ-kur borcu gözüküyor eğer genç girişimci çıkarsa bu bağ-kur borcu siliniyor mu bilen var mı acaba?

Genç girşimci çıktı bana borç gözüküyor yine de. Tam olarak anlamadım nasıl olacağını. Silinir herhalde ya da ödendi gözükür diye tahmin ediyorum.

6400 civarı çıkıyor genç girişimci daha çıkmadı ondan böyle herhalde.

7800 gözüküyor bende.

Arkadaşlar peki Gini Talent'dan ne kadar para aldınız da bu kadar Bağ-kur borcu çıktı? Söylemeye çalıştığım şu diyelim ki firmadan 20.000 Lira ödeme aldık. Bu paranın %15i vergiye atıyorum 6000 Lirası da Bağ-kur'a gidecek. Bize kalan tutar 10.000 civarı oluyor. Burada bir sorun yok ancak firmadan düşük miktarda para alırsak mesela 5000 Lira, çıkan Bağ-kur borcu aldığımız miktara göre mi olacak yoksa yine aynı şekilde 6000-7000 civarı mı olacak?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı