Girişken, konuşkan ve atılgan olmanın yolları nelerdir?

Londra asıllı Kıbrıs türkü olduğu için olabilir. Ama zaten videoda şunu belirtmek istiyor cesur insan korkar ama korktuğunu bildiği halde korkusunun üzerine gider ki onu yenebilsin. Sende böyle yapmalısın.

Bunu deneyeceğim onlar bana bir şey dediğinde dik duracağım ve cevaplarını vermeye çalışacağım umarım işe yarar.

Selamlar değerli Technopat üyeleri. Ben ortamlarda sessiz kalıyorum, evde sorunum yok ama bir iş ortamında okuldayken hep sessiz sakin oluyorum, bu yüzden okulda hep dalga geçildim sessiz sakinim diye. İnsanlar bana hep konuşkan ol girişken ol diyor ama benim sessiz kalmamın asıl nedeni kafama uygun insanlar olmaması. Çünkü etrafım egoist bencil serseri tipli insanlarla dolu. Kafa adam olduğu zaman oldukça konuşkanım. Bana bir tavsiye verin nasıl girişken olurum girişken ol derken ne yapmam lazım? Görüşlerinizi bekliyorum.
Senin yazında altını çizdiğim tiplerden biri olursan sorun kalmaz.
Normal olan ne dersen, sen normalsin o sebeple uğraşma girişken, konuşkan ve atılgan olmak her zaman avantaj değil, konuşmanın da yerini bilmek gerek, atılganlığın da zamanı var, girişkenliğin de.
Ben sürekli böyle olayım dersen gereksiz konuşmalar saçma atılganlıklar ve girişkenlikler sebebiyle, sana da egoist, bencil ve serseri diyecekler ki en önemlisi de, haklı olacaklar.
Bu insanlar okulda vardı aynı sınıftaydık nasıl uzaklaşabilirim ki şimdi de askere gideceğim orada da olacak bu insanlar.

İnan o insanlarla tek kelime bile konuşmam ama misal okulda ya da iş yerinde ister istemez muhatap olmak zorunda kalıyorsun.
Hiçte zorunda kalmıyorsun, dinliyormuş gibi yap he de geç, çok önemseme, iş yerinde de, askerde de sana verilen işi yaptığın sürece kimseyle konuşmana gerek yok.
Bunu deneyeceğim onlar bana bir şey dediğinde dik duracağım ve cevaplarını vermeye çalışacağım umarım işe yarar.

Cevap vermek için kendini zorlama, o anda aklına güzel bir laf gelirse söyle yeter ve kavgacı birisi olma, gerektiğinde sert cevap ver ama küfretmeden, kavga hiçbir şeyi çözmez, burada yumruğu geçirciler kafa atcılar da yorum atmış, bu dediklerinin sonu yok, o şunu çağırır, sen bunu çağırırsın, en son silahlı çatışmayla biter.(Abartarak söylüyorum ama silahlı biten olayların başlangıcı tam olarak böyle.)

Sen ağır başlı ol, ben askerde namaz kılıyorum diye demediklerini bırakmadılar(sebep ağrı doğubeyazıt'ta askerlik yaptım sürgünün, sürgünden, sürgün edildiği yerdeydim, suçlu yuvası yani ve ben sürgün edilmemiştim :) alt ranzam satış noktasıydı, yanlışlıkla gelip abi mal var mı diye bana soruyolardı, sen düşün artık.), ne oldu sonunda, hoca oldu adımız, kimse karışmadı etmedi laf atanlara senden önce o adamlar dikleniyordu, hayırdır diye, sen kendin ol, sevilirsen sorun yok ama nefret edilecek şeylerde yapma, o zaman ortada olur göze batmazsın, senin gibi sürüyle adam olacak orada.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00