Glorious Model O vs Cooler Master MM711

Hangisi?

  • MM711

  • Model O


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

SCN

Kilopat
Katılım
5 Ocak 2014
Mesajlar
3.421
Çözümler
5
Yer
Antalya
5 Yılı aşkın süredir G303 kullanmaktayım. Artık skatezleri değiştirmekten yoruldum. En son değiştirdiğim skatezlerimde yırtılmışken artık yeni bir mouse alayım diyorum. Elim küçük ve tutuş şeklim Palm grip. MM711 sensörü daha iyi sanırım ve Model O da kronik sorun mevcut diye biliyorum. Model O'nun fiyatı da daha fazla. Sizce hangi modeli almalıyım?
 
Son düzenleme:
Sensör bence bir kriter olmamalı, sonuçta ikisi de en üst seviye optik sensörler kullanıyor. Kabaca 3360 ile 3389'un farkı 3389'da DPI seviyelerini 50 aralıklarla 3360'da ise 100 aralıklarla değiştirebiliyorsunuz.

Teknik anlamda tek fark kablo, MM711'in kablosu çok daha esnek. Öte yandan switchler aynı, skatezler çok benzer. Burada önemli faktör ergonomi. İşin sonunda karar yine sizin.

*Benim kendi görüşüm; ben G303 kullanan ve elleri küçük olan birinin MM711 ile daha rahat edeceğini düşünüyorum.
 
@Batuhan A. Sensör kesinlikle bir seçim kriteri. PMW3360 250IPS, PMW 3389 400IPS izleme değerine sahip. Bu iki değer arasında rakamsal olan fark oyunlarda da ciddi etki ediyor.
Hiçbir etki etmiyor, bunu başka bir yerde söylemeyin dalga konusu olursunuz. 250 IPS nasıl yetmiyor çok merak ediyorum.
 
Hiçbir etki etmiyor, bunu başka bir yerde söylemeyin dalga konusu olursunuz. 250 IPS nasıl yetmiyor çok merak ediyorum.

Kullanıcıya yeter yetmez o kullanıcının bileceği iş. Biz yukarıda sadece fark ettiğini söyledik. 250IPS yetersiz demedik. Bizim de 250IPS modelimiz var ve 250IPS oyunlar için gayet yeterli bir değer.

Düz kullanımda bunu hissetmeyebilirsiniz ancak FPS oyunlarında her iki değer arasında aim sabitliği veya hızlı çevirmelerde mouse kontrolü gibi durumlarda 250IPS ve 400IPS değer hissediliyor.
 
Hiçbir etki etmiyor, bunu başka bir yerde söylemeyin dalga konusu olursunuz. 250 IPS nasıl yetmiyor çok merak ediyorum.

Burada deseniz ki 16.000 DPI gereksiz yüksek bir değer, buna kesinlikle katılırdım. Fakat IPS değerinin yüksek olmasındaki avantajı hissedebilmek, tamamen kişinin oyunculuk seviyesi ve tecrübesiyle doğru orantılıdır. Piyasada 150-250 IPS aralığında birçok mouse modeli bulunmakta, örnek vermek gerekirse ASUS ROG pugio modeli ve bu fare en düşük 350 liraya bulunabiliyor. Aynı fiyata 450 IPS değerinde, yine örnek vermek gerekirse DeathAdder Elite veya MM710-MM711 modelleri de alınabiliyorken, bence bizim burada eleştirme noktamız IPS değerinin gereksiz olduğu değil, hangi oyun türlerinde gerekli ya da hangi oyun türlerinde gereksiz olduğudur. Yine deseydiniz ki, MOBA veya MMORPG oynayacak bir oyuncu için 450 IPS gereksizdir, buna yine katılırdım. Fakat sizin kurmaya çalıştığınız mantık, 75 Hz görüntü ile 240 Hz görüntünün arasındaki farkı eleştirip, 240 Hz görüntünün gereksiz olduğunu savunmak ile aynı noktadadır. Mesela; competitive FPS oynayan bir oyuncuya bu gibi eleştirilerde bulunursanız, yanlış anlamayın ama dalga konusu olmayı bırakın cevap verme eğiliminde olacağını bile sanmıyorum.

Saygılarımla...
 

Geri
Yukarı