GM 20 Pro'dan iPhone 7 32 GB Modeline Geçmek Mantıklı mı?

Merhabalar. Telefondan oyun oynayan birisi değilim. iOS cihaz hiç kullanmadım ve genel olarak eksi yönlerini bilmiyorum.

Çevremde kullananlar, şarjı çok çabuk bitiyor diyor. Bataryası bayağı küçük olduğu için sanırım.

Bilinen birkaç sıkıntıdan bahsedeyim IP7 için:

1) Pil yetersizliği aktif ekran kullanımı 6 saat civarı pil %95 civarında iken en çok dikkat ederek kullandığım halde Max 7 saat civarı bu süreler telefonun verileri gerçeği yansıttığına inanmıyorum. (Bu süre yeni model İp SE2 içinde geçerli)

2)Hafıza yetersizliği 32 GB modelleri kesinlikle yetersiz kalıyor bilginiz olsun. En basit uygulamalar bile ciddi alan kaplayabiliyor. Örneğin ayda yılda bir kullandığın banka uygulaması 200 MB yer kaplıyor. (Ayrıca hafızayı tam kontrol edememekte var. Sisteme belleği şişiyor sebebi belli değil.)

3) Harici (kırılmış) uygulama yükleyememek ve iOS ücretli uygulamalarının fiyatlarının yüksek olması.

4)Basit sevdiğiniz bir parçayı telefonunuza indirmek ve dinlemek. (Bilgisayara telefonu bağla iTunes indir oraya şarkıyı at oradan eşle falan falan yorucu sıkıcı ve zaman alıcı şeyler.

5)Çekilen videoların mov. Formatı olması dünyada artık birçok yerde. MP4 formatı kullanılırken ısrarla bu format ta video çekmesi. (Sürekli video çeken ve işleyen biri olarak aldığım videolarda çok sıkıntı yaşadım bu konuda)

6)Resimleri başka cihaza aktarırken yine sıkıntılar yaşanması yine başka yazılımlarla hallediliyor ama bana göre bunlar zaman kaybı ve sorun.

7)Güncellemelerle cihazın yavaşlatılması bu artık bilinen bir gerçek her yeni güncelleme bir sıkıntı doğuruyor. Ayrıca güncellemesen dahi cihaz güncellemeyi sana zorunlu kılıyor.

8)Şarj söketi çabuk kirlenme oksitlenme yapabiliyor. Dikkatli kullanım gerektiriyor.

9)Çok çok nadir olsa da sim kart okumama sim yok hatası gibi problemleri var. (Bu daha çok 6,6s modellerde oluyordu)

Şimdilik bu kadar yazabildim bu yazdıklarım ip7 için geçerli yeni modellerde bu sorunlar düzeltilmiş veya olmaya bilir.
 
2 Numaralı maddeniz Android cihazlar içinde daha çok geçerli güncellemeleri otomatik yaptığından hafızayı daha çabuk dolduruyor Android cihazlar bunu durdurmadığınız sürece kullanmadığınız uygulamalara gelen bütün güncellemeleri internete her ne şekilde olursa olsun bağlandığı zaman yapıyor bunu girip ayarlamanız gerek Apple'da böyle bir şey yok uygulama eğer yeni sürümü çıktı ise söylüyor ya güncelle ya da güncelleme diyor.

Şarj soketi oksitlenmesi her elektronik cihazda olur bu Android cihazlar içinde geçerli. Ben böyle bir şey pek duymadım ve ilk defa sizden duyuyorum bence daha çok su ile temas eden cihazlarda bu tarz sorunlar ile karşılaşılıyor.

iPhone 7 bir artısı suya toza dayanıklı olmasıdır.

iTunes olayı ise cihaza izin verdikten sonra eşleme taş çatlasa 1 dakika sürüyor bende ondan sonra içine istediğiniz dosyayı atıyorsunuz bu bence pek geçerli bir bahane değil benim kanımca.

Bende o kadar uygulama kurulu ve durum bu.

(Knoxwillage zoruna gidiyor ki her mesajıma gülücük atıyor 😂)
 

Dosya Ekleri

  • D99F41D0-F361-48DC-A639-82E0A3B1C10C.png
    D99F41D0-F361-48DC-A639-82E0A3B1C10C.png
    152 KB · Görüntüleme: 31
Ya sen kimsin? Diyorum ki sana iki cihaz da var. Hala boş yapıyorsun, iPhone sevmiyorum demiyorum ama gereksiz ilahlaştırıyorsun. Man kafa mevzusu gibi boş muhabbet döndürüyorsun.

Ben erayım kardeşim alsın mı diyorum ben ne olduğunu anlatıyorum senin orta segment önerdiğin cihaza kötü mü diyorum yanlış bilgilendirmelerin önüne geçiyorum zoruna gitmesin ha sonra yine gülücük atma 😂.Bence sen elindeki cihazları doğru kullanmadığın için böyle düşünüyor olabilirsin.Android sevdiğini bir nebzede olsa belli ediyorsun.
 
Ben erayım kardeşim alsın mı diyorum ben ne olduğunu anlatıyorum senin orta segment önerdiğin cihaza kötü mü diyorum yanlış bilgilendirmelerin önüne geçiyorum zoruna gitmesin ha sonra yine gülücük atma 😂.Bence sen elindeki cihazları doğru kullanmadığın için böyle düşünüyor olabilirsin. Android sevdiğini bir nebzede olsa belli ediyorsun.

Dostum 4, 6 ve 7 Plus kullandım, neden yalan söyleyeyim ama kusura bakma da cidden oyun için 6S hala çok mantıksız. Arayüzü gayet iyi o fiyata ama şarj anlamında kesinlikle üzer oyun olmadan günlük kullanım için. O fiyatlara Honor play gibi bir nimet varken hala mantıksız geliyor. Bana göre bütçe varsa iPhone alınır ama 8 ve altı artık eskimeye doğru gidiyor.
 
@558memoli iPhone fanı adam laftan en anlar, boş ver onu. Hala güncelleme diyiyor.

Tamam Android fanı dostum sanada ne anlatsak boş nato kafa nato mermer misali.

Bende bir iPhone kullanıcısıyım ayrıca ikinci telefon olarak GM 4G aktif olarak kullanıyorum. İstenirse o cihazla ve Android ile ilgili sıkıntı yaşadığım şeyleri yazabilirim.

Elimden çok cihaz geçti ve hiçbir zaman bir markanın fanı olmadım.

Benim için Android özgürlük ve serbestlik, iOS güven ve rahatlıktır.

Örnek vermek gerekirse. Aile büyüklerine İos cihaz aldığımdan beri sıkıntı yaşamadılar ve telefonla ilgili şikayet etmediler. Önceden yaşadıkları android maceralarını anlatmayım.

Kardeşim ise ios cihazını 6 ay kullandı beğenmediğini söyleyerek ve değer kaybetmeden hemen satıp android bir cihaza geçti "Oh be rahatlık varmış" diyerek.

Olanı olduğu gibi yazdım. Seçim yapmak konu sahibinde.
 
iPhone 6S Plus'ta ona uygun değil Realme 6 5Pro veya Redmi Note 9 gerekiyor ona.
Bahsettiğiniz telefonlar iPhone 6s Plus veya iPhone 7'nin yanında oldukça dandik kalıyor. Redmi Note 9 Pro'nun kamerasına toz kaçırma gibi kronik sorunları var. Ki bu da malzeme kalitesinin ne kadar dandik olduğunu kanıtlıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı