GM 8 sıfır cihaz açılmıyor

Reddywich

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2017
Mesajlar
2.294
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Tekirdağ
Bir Vodafone bayiiden faturaya ek GM8 model cihazdan satın aldık. Bayide adam telefonu kutudan çıkan şarj aletiyle şarja taktı ama açılmadı. Evde şarja takın, dolunca açın dedi. Eve geldik şarja taktık ama telefon hiç açılmadı. Yaklaşık 2 buçuk, 3 saattir şarjda ancak açılmıyor.
Orijinal Samsung şarj aletiyle de denedik, sonuç yok. GM şarj aletini başka telefonda da denedik, alette sıkıntı yok. Acaba prizde mi sorun var diye başka prizlerde bile denedik ama yok.
Acaba yanlışlıkla/bilerek demo mu verdiler diye düşündük ki kutunun etiketi gözümüzün önünde yırtıldı. Açma tuşuna 3 saniyeden fazla basılı tutun diyor kılavuzda ama yok. Kaç saniye tutsak da açılmıyor. Sorun ne olabilir, kendimiz çözebilir miyiz, bir şeyi eksik mi yaptık? Yoksa telefon arızalı mı?
 
Vodafone denilen kurumda bayiiler telefondan anlamaz. Müşteri hizmetleri kendi tarifelerinden anlamaz.

Hatta çoğu zaman kendi dediklerini bile anlamazlar. Bozuk telefon tamamen şarj olunca nasıl çalışıyormuş, açıklama isteyerek götürün yenisiyle değiştirsinler.

Hata yapmışsınız. Cihaz orda açılmadıysa yenisiyle değiştirmeniz gerekiyordu. Yüksek ihtimal sinirinizi bozacaklar, söyleyeyim.
 
Kesinlikle o telefonu ne bahane gösterirlerse göstersinler değiştirmeye çalışın. Evet belki yarın götürdüğünüzde açacaklardır fakat bir süre sonra daha baştan kokan balık sorun çıkardığı zaman muhatap bulamayacaksınız.
Ayrıca daha fazla da kurcalamayın.
Hatta sırf taksit yapıyorlar diye neden fahiş fiyatlarla telefon aldığınızı da tekrar düşünün. Eğer elinize fırsat geçerse para iadesi isteyip farklı bir çözüm yolu arayın derim.
 
Benim anneme Turkcell'de tarifeniz bitiyor yeni tarife yapalım deyip, sonra anlık fırsat olarak sistemde tabletli bir tarife çıktı, tableti alsanız da almasanız da aynı para diye kandırıp bir tablet vermişler. Sonradan öğrendik ki ekstradan tablet satılmış 24 ay vadeli şekilde. O sırada da kutusunu açmışlar ve kurulum yapmışlar annem durun bile diyememiş ki kurulumları evde kendimiz yapmayı severiz normalde. Ben daha sonra gittiğimde kutusu açıldığı için iade alamıyoruz dediler, 15 gün yasal cayma hakkımın olduğunu söyledim. Nereye şikayet ediyorsanız edin açılan ürünü geri alamayız, kimsenin kafasına silah dayayıp zorla tableti satmadık falan saçma sapan konuştular şubede tartıştık uzun uzun.

Daha sonra annemle tüketici hakem heyetine başvurduk, haklı bulunduk ve Turkcell paramızı iade etti, çıkan tüm masraflar da Turkcell'e kaldı. Bir kaç aylık bekleyiş mutlu sonlandı.

Demek istediğim, bu bayilerdeki insanlara çok inanıp güvenmemek lazım, her dediklerini 2 defa düşünmek lazım. Aceleyle hareket etmemek lazım. Sizin için bu zorla satma durumu geçerli olmayabilir ama yine de bu bayi çalışanlarına karşı temkinli olunması gerektiği için konuyla alakalı bu anımı anlatmak istedim. Ürün sorunlu ise mutlaka yenisi ile değişim yapmak zorundalar, ayrıca iade hakkınız da onlar yok derler ise bile 15 gün içinde var diye biliyorum... En kötü ihtimalde tüketici hakem heyeti ile sorunlar çözülüyor, biraz uzun işliyor süreç sadece...
 
Ne kadar kolay insanları kandırmak hiç vicdan bile kalmamış insanlarda. Dünyanın b*ku çıkmış. Gün geçtikçe bu tür şeyler çoğalmaya başladı. :(

Her zaman derim bayiden hiç bir şey alınmaz diye.
 
Daha önce 2 defa Vodafone'dan aynı şekilde telefon aldık ve hiç bir sorun çıkmadı. Ne müşteri hizmetlerinde, ne telefonlarda. O yüzden Vodafone'dan aldık. Aynı bayi hatta.
Şimdi neden böyle oldu anlamıyorum.
Cihazı götürdük ve bozuk çıktığını öğrendik. Sorunsuz değişimini yaptılar. Hiç de sıkıntı yaşamadık. Yorum yapan herkese teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı