GM 9 Pro ekran tamiri nasıl yapılır?

WhiteBird99

Megapat
Merhaba, General Mobile GM 9 Pro kullanıyorum ve az önce elim bir kaza sonucu (kedimin saldırısı) cep telefonumun varsayıyorum ki iç ekranı kırıldı. Ekran tuşuna bastığımda ekran çoğunlukla siyah ve altlarda yeşil var, dış ekranda hiçbir hasar belirtisi yok ama ekranı göremediğim için dokunmatik ne alemde bilemiyorum. Yakın zamanda telefonu zaten değiştirecektim bu yüzden tamir ettirmeye para vermek istemiyorum ama içerisinde önemli bilgilerim de mevcut. Şu tarz bir şey alıp ekranını tamir edebilir miyim? Yapısı nasıldır? Ekstradan dokunmatik ünitesi vs gerekiyor mu? Bilgisayar tamiri konusunda tecrübeliyim ama cep telefonları konusunda pek tecrübem yok. Her türlü yardıma açığım teşekkürler.

Dipnot: Ekranın kaliteli vs bir şey olmasına gerek yok, görüntü alıp içerisindeki verilerimi kurtarabilsem yeter. Hata ayıklaması açık ama cihazdaki muhtemel bir yazılımsal hatadan ötürü Type-C Board'unu değiştirmeme rağmen bilgisayarlar cihazı görmüyor, bu yüzden bu şekilde içerisine erişmem mümkün değil.

İlk iş sahibinden veya dolaptan çıkma ekran bak bazen çok ucuza yarısı çatlak vs. ekranlar oluyor. Telefon değiştirmenin arifesinde 1000 lira ekrana vermeye gerek yok zaten ikinci el satsan fazla edebilecek bir telefon değil. Hatta dokunmatiğin çalışmasına bile gerek yok. Bir OTG kablo bir mouse ile yine verini kurtarırsın.
Ekleme: Telefonculara veriyi kurtarmak istediğini ellerinde demo ekran olup olmadığını da sorabilirsin. Cüzzi bir miktara hallederler diye düşünüyorum telefonun geri bir araya getirilmesine gerek yoksa.

İlk iş sahibinden veya dolaptan çıkma ekran bak bazen çok ucuza yarısı çatlak vs. ekranlar oluyor. Telefon değiştirmenin arifesinde 1000 lira ekrana vermeye gerek yok zaten ikinci el satsan fazla edebilecek bir telefon değil. Hatta dokunmatiğin çalışmasına bile gerek yok. Bir OTG kablo bir mouse ile yine verini kurtarırsın.
Ekleme: Telefonculara veriyi kurtarmak istediğini ellerinde demo ekran olup olmadığını da sorabilirsin. Cüzzi bir miktara hallederler diye düşünüyorum telefonun geri bir araya getirilmesine gerek yoksa.

OTG maalesef opsiyon değil, cihazın Type-C portu zaten sıkıntılı, şarj hariç işlevi yok.
Ekran ve dokunmatik tek parça ise böyle bir şey alıp tamir edip birkaç ay daha idare etmek istiyorum, biraz ters zamanıma geldi. Çıkma ekran yerine kalitesiz de olsa sıfır bir şey takmak daha cazip geliyor. Zaten Online ceset ekransız GM 9 Pro dolu AMOLED ekranı pahalı olduğundan. Telefoncu opsiyonunu yarın bir deneyeceğim ama 2-3bin TL den aşağı fiyat çıkaracaklarını sanmıyorum, belki daha fazla.

Renkler dediğiniz gibi dağılıp ekranı kaplamış ise telefonun renk tüpü patlamıştır hocam. Bence yaptırmak yerine telefonu değiştirin boşuna masraf edersiniz.

Cihazın masrafa değmeyeceğinin farkındayım ama ters zamanda kırıldı ekranı. Ucuza yapıp idareten beni bir iki ay daha götürebilecekse onu halletmeye çalışıyorum. Ayrıca verilerim de var tabii.

Eğer hata ayıklama açıksa, bilgisayardan ADB komutlarıyla verilerine ulaşabilirsiniz.

Ek olarak Google Drive vs. yedekleriniz açıksa duruyor olabilir hocam oradan birazını kurtarabilirsiniz.

Yukarıda da belirttiğim üzere Type-C portu da arızalı maalesef, şarj hariç işlevi yok. FTP vs ile veri aktarımı yapıyordum ihtiyacım olduğunda.
Verilerimin çoğu hafıza kartında var, o yönden içim rahat ama WhatsApp vb birkaç şey dahili hafızada kaldı, banka hesaplarım ve kayıtlı şifrelerim falan da var biraz.
Verilerimin sadece %5'i falan kaldı içeride ama onların da kendince önemi var. Eğer dokunmatik ve ekran tek parçaysa, şu tarz bir şey işimi görüyorsa, benim için yeterli olan o.

Güncelleme: Yeni telefon aldım, içerisindeki verilerin aciliyeti olmadığından eski telefonu şimdilik rafa kaldırdım, ikinci el uygun bir cihaza denk gelirsem alıp benim anakartı o cihaza aktarmayı planlıyorum. Hem verilerimi kurtarmış olurum, hem de yedek cihaz olur. Sim konusu aklımda, periyodik olarak sim kartı takacağım cihaza IMEI si iptal olmasın diye. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı