Bilmiyorum ki, @Bsd Kaymak ve @433815 belki bilir.Hocam, Pentium bir işlemcide Gentoo ne kadar sürede derlenir tahmini olarak?
Bilmiyorum ki, @Bsd Kaymak ve @433815 belki bilir.Hocam, Pentium bir işlemcide Gentoo ne kadar sürede derlenir tahmini olarak?
Tahminim 2 haftadan daha fazla süreceğidir. Ek olarak imzanızı ben de kullanabilir miyim? Sözü çok beğendim.Bilmiyorum ki, @Bsd Kaymak ve @433815 belki bilir.
Bunu annem yanımdayken açtım.
Diğer dağıtımlar derlenmiyor mu?Gentoo'nun derlenmeyen ve Arch benzeri hali var elimizde sonuçta, Artix. Artix base de kullanabilirsin.
Gentoo derleniyor ama diğerleri Binary olarak geliyor.Diğer dağıtımlar derlenmiyor mu?
Peki bunun bize ne gibi bir avantajı var?Gentoo derleniyor ama diğerleri Binary olarak geliyor.
Sistemimizde derlediğimizden daha stabil ve hızlı çalışıyor bizim donanımımızda üretildiğinden. Binary olanlar ise geliştiricilerin bilgisayarında farklı donanımlarla farklı işlemci komut setlerine göre(? bundan emin değilim) derlendiğinden tam performans alamayabilirsiniz.Peki bunun bize ne gibi bir avantajı var?
Evet çok mantıklı geliyor. Örnek veriyorum bir programı derleyip exe formatına dönüştürürsek Her Windows sisteminde aynı çalışacak. Ancak işletim sistemi doğrudan donanımla iletişim kurduğundan hepsine hitap etmeyebilir. Ancak zaten şu an kullandığımız kişisel bilgisayarlar x64 değil mi? Yani x64'ün komut setine göre derlenmeyecek mi? Sonuçta AMD'de aynı komutu işliyor, Intel'de. Bence bu kaynak kodunu kolayca modifiye etmemiz için olabilir.Sistemimizde derlediğimizden daha stabil ve hızlı çalışıyor bizim donanımımızda üretildiğinden. Binary olanlar ise geliştiricilerin bilgisayarında farklı donanımlarla farklı işlemci komut setlerine göre(? bundan emin değilim) derlendiğinden tam performans alamayabilirsiniz.
Sırf onun için Custom ROM atamıyorum.Veriyor, kaldırmaya üşendim![]()
Aynen öyle. Birkaç hafta Manjaro kullanayayım daha sonra Endavouros'a geçiş yapacağım. Arcolinux düşünüyorum daha sonra. Archlabs ve garuda Linux'da olabilir. En son Arch kurup özelleştirip Gentoo'ya doğru devam edeceğim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.