GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Öyle bir şey yalan. Bu kullandığın dağıtımla alakalı olan bir şey. İstersen PhyOS kullan. 450-500 arası Ram kullanımı olacaktır boşta.
Windows 11, 10'da da aynı durum geçerli. Arka planda çalışan işlem sayısı bir hayli fazla ve modifiye etmezsen kötü sisteminde kasar, güçlü sistemlerde de kasabilir ve en iyi verimi de alamayabilirsin.
Quara'daki ağabeyler öyle demiyor ki benim bilgisayarımda önceden 8GB RAM vardı ve sonra 16GB'a yükselttim. Bunu kendim de gözlemledim. :)

Eki Görüntüle 1635667
RAM kullanımı sahip olduğunuz RAM'e göre de değişiyor. 5GB RAM'in varken 1,2 GB kullanabilir. 32GB RAM'in varken 7GB kullanabilir. İşletim sistemini geç uygulamalar bile onlara ayrılan RAM miktarına göre davranabiliyormuş. Yani bence değil. Windows 11 pro kullandığım zaman bu 7GB'ı rahat görüyor. Bu arada benim GNOME, KDE Plasma'daki RAM kullanımından daha az RAM tüketiyor.

48 GB RAM'im var, Arch Linux ve GNOME boşta 1 ve 1,5 GB arası RAM kullanıyor.
Boşta 4,5 GB çok fazla. Cache kısmını da kullanılan olarak sayarsa ancak normal sayılabilir.

Quara'daki ağabeyler öyle demiyor ki benim bilgisayarımda önceden 8 GB RAM vardı ve sonra 16 GB'a yükselttim. Bunu kendim de gözlemledim. :)

16 GB PC'mde aynı RAM miktarını kullanıyor, 4 GB laptopumda da. Hatta 16 GB'li olan 100 MB daha az kullanıyor laptopa göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
48 GB RAM'im var, Arch Linux ve GNOME boşta 1 ve 1,5 GB arası RAM kullanıyor.
Boşta 4,5 GB çok fazla. Cache kısmını da kullanılan olarak sayarsa ancak normal sayılabilir.
Olabilir ben buna bir şey demiyorum. Benim dediğim farklı bir olay. Niye ikiniz de farklı distroların RAM kullanımını göstererek karşı oldunuz ki? Hatta Windowsta 7GB olduğunu söyledim. :)

Olabilir ben buna bir şey demiyorum. Benim dediğim farklı bir olay. Niye ikiniz de farklı distroların RAM kullanımını göstererek karşı oldunuz ki? Hatta Windows'ta 7GB olduğunu söyledim. :)

"RAM çoksa çok RAM kullanır" dedin ya. Ben bunu yalan olduğunu dedim sadece. Böyle bir şey yok.

"RAM çoksa çok RAM kullanır" dedin ya. Ben bunu yalan olduğunu dedim sadece. Böyle bir şey yok.

Bence var. Sen farklı distrolardan girerek söyledin. Aynı işletim sistemi örneğin Windows. Ben 8 GB RAM varken Max 4 GB tüketirken 16 GB RAM varken 6-7 GB tüketiyor. Sen gidiyorsun Arch 1 GB diyorsun. Ne alaka?

Bence var. Sen farklı distrolardan girerek söyledin. Aynı işletim sistemi örneğin Windows. Ben 8 GB RAM varken Max 4 GB tüketirken 16 GB RAM varken 6-7 GB tüketiyor. Sen gidiyorsun Arch 1 GB diyorsun. Ne alaka?
Yok verdiğim örnekte iki PC'mde Windows 10 kullanıyor. 16 GB Ram'li olab 600-700 MB, 4 GB ise 800-900 MB arası kullanıyor.

Distro : Debian
DE : Xfce
WM : Xfwm4
Panel : tint2
Widget : Conky
Text Editor : Vim
File Manager : Thunar
Now Playing : Metallica - One

dc5u9y8-c8155c14-15c5-41c5-8d21-beffd984ccf6.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı