GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Hocam dolphin kuruyor ama ben Thunar kullanıyorum. Bir de icon temaları falan var. En iyisi ben kendime göre özelleştirip scripti öyle kurayım.

GPL'in yararları. :).Yaptığınız düzenlemeleri fork olarak paylaşırsanız sizinki daha çok hoşuna giden arkadaşlar sizden indirir hocam. Bence düzenlemelerinizi github'da forkum olarak paylaşın, sadece kendiniz kullanmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hyprland'in stabilitesi nasıldır hocam? Bir GNOME kadar RAM tüketir mi yoksa Xfce tadında mı çalışır? Sanırım uygulamaları bir KRunner gibi bir programla açıyorsunuz. Yoksa i3 gibi WM mi?

Hyprland ikisinden de az RAM tüketir. Benimki çok fazla düzenleme, program, tema ile doldurulmuş durumda ancak buna rağmen boşta 390 MB RAM tüketiyor. Saf hâliyle 290-300 MB RAM tüketiyor. Uygulamaları Wofi ile açıyorum. Wayland için Rofi alternatifi bir araç. Evet i3 gibi bir WM ancak daha fazla özelleştirilebilir durumda. Pencerelerin animasyonları aşırı hoş üstelik animasyonları değişebiliyorsunuz birazcık araştırmayla. Ayarlaması, kullanması aşırı zevkli ve basit.

Bu temaları indirmesem de çalışır mı?

Config klasöründeki gtk ve qt, kvantum dosyalarını düzenlemeniz lazım kendi kurduğunuz temaya göre. Benim sunduğum ikon teması ve qt, gtk, kvantum temaları sistem kurulduğu an kötü durmasın diye. Eğer kurulum scriptinde ikon teması sunmazsam ve bahsettiğim dosyalara eklemezsem dosya yöneticisinde klasör simgesi görünmüyor. O hataya karşı çözüm oradaki simge teması sadece. Kendi isteğinize göre değişebilirsiniz.

Hyprland ikisinden de az RAM tüketir. Benimki çok fazla düzenleme, program, tema ile doldurulmuş durumda ancak buna rağmen boşta 390 MB RAm tüketiyor. Saf hâliyle 290-300 MB RAM tüketiyor. Uygulamaları Wofi ile açıyorum. Wayland için Rofi alternatifi bir araç. Evet i3 gibi bir WM ancak daha fazla özelleştirilebilir durumda. Pencerelerin animasyonları aşırı hoş üstelik animasyonları değişebiliyorsunuz birazcık araştırmayla. Ayarlaması, kullanması aşırı zevkli ve basit.

Config klasöründeki gtk ve qt, kvantum dosyalarını düzenlemeniz lazım kendi kurduğunuz temaya göre. Benim sunduğum ikon teması ve qt, gtk, kvantum temaları sistem kurulduğu an kötü durmasın diye. Eğer kurulum scriptinde ikon teması sunmazsam ve bahsettiğim dosyalara eklemezsem dosya yöneticisinde klasör simgesi görünmüyor. O hataya karşı çözüm oradaki simge teması sadece. Kendi isteğinize göre değişebilirsiniz.
ben dosya yöneticisini kurmadım, thunar'ımı kullanacağım.

Kurulum bitti, umarım hata almam.

Yine simge görünmeyebilir, herhangi bir simge teması eklemeniz şart. Yoksa cidden kötü duruyor dosya yöneticilerini açınca.

Kurulum bitti, umarım hata almam.
Umarım güzel bir deneyim yaşarsınız hocam.

Plasmanin guzel yani donanimi gercekten cok optimize bir sekilde kullanmasi. GNOME'dan hizli aciliyor, kompozitoru cok performansli. Biraz daha sade ve stabil olsa GNOME'u dover kolayca bence.
Compositor'unde biraz da olsa bug var. Compositor acikken V-Sync ile desktop FPS'ini hz degerinize forceluyor. Normalde boyle bir sorun GNOME'da yok mesela. Ayni sorun anlamadigim bir sekilde DWM'de de var, ama onda compositor yokken bile hz degerine forcelanmis sekilde oluyor. Ancak compositor'unde unredirection vs. bulundurması, cok stabil sekilde calismasi 🥰

Compositor'unde biraz da olsa bug var.compositor acikken V-Sync ile desktop FPS'ini Hz degerinize forceluyor. Normalde boyle bir sorun GNOME'da yok mesela. Ayni sorun anlamadigim bir sekilde DWM'de de var, ama onda compositor yokken bile Hz degerine forcelanmis sekilde oluyor. Ancak Compositor'unde unredirection vs. bulundurması, cok stabil sekilde calismasi 🥰

Ben de daha testing asamasindayim bakalim, onceki denemelerim husranla sonuclandi hep. Umarim sorun cikartmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı