GNU/Linux masaüstü görünümleriniz

Kafanı karıştırdıysam özür diliyorum ama şöyle yazmışım:

Yani POSIX sadece UNIX-like sistemler arasında kod bütünlüğünü sağlamak için bir standart. Windows'ta ise UNIX uygulamalarının hızlıca port edilebilmesi adına yarı POSIX uyumluluğu var. Bir işletim sisteminin gerçek anlamıyla UNIX olması için SUS standartlarından birisine sahip olması gerekli.
Tamam işte şimdi kafama oturdu. Çok teşekkürler. Bence The Open Group'un UNIX'i alması iyi olmuş AT&T'nin dışlayıcı yapısını sevmezdim çünkü :)

Bu arada Linux ARM tabanlı işlemcileri destekler. Yanlış bilmiyorsam mobil cihazlar ARM tabanlı işlemciler kullanır. Bu da Linux kernelinin Mach gibi mikrokernel uyumlu olduğunu göstermez mi ?

Tamaaam işte şimdi kafama oturdu. Bence The Open Group'un UNIX'i alması iyi olmuş AT&T'nin dışlayıcı yapısını sevmezdim çünkü :)
Düşünsene dostum, BSD'ye sahip olabilmek için AT&T'ye zamanında lisans parası ödemiş adamlar zamanında. :D Sadece BSD'de AT&T kodu var diye.

Bu arada Linux ARM tabanlı işlemcileri destekler. Yanlış bilmiyorsam mobil cihazlar ARM tabanlı işlemciler kullanır. Bu da Linux kernelinin Mach gibi mikrokernel uyumlu olduğunu göstermez mi ?
İlle mikrokernel olacak diye bir şey yok dostum. ARM işlemciler artık çok güçlü.

Düşünsene dostum, BSD'ye sahip olabilmek için AT&T'ye zamanında lisans parası ödemiş adamlar zamanında. :D Sadece BSD'de AT&T kodu var diye.
Ondan sonra BSD, AT&T kodunu out etmiş ve çok güzel yapmış :) Açık kaynak olmak bu işte!
Bu arada BSD neden GNU değil ki ? Sahipli yazılım yok diye biliyordum.
Bu konu Başka yere gidecek. En iyisi yeni konu açmak :)

ss.png

Benim cinnamon da böyle.

Onu deneyeceğim sizin tavsiyeniz üzerinde.

İnternette öyle övülüyor ki BSD, "efendim işte çok güvenli, Linux kernelden daha iyi, serverler kullanır." diyorlar. Peki soruyorum, neden serverlerin %70'i Linux tabanlı?

İkincisi BSD UNIX'tir. Ama FreeBSD BSD-like bir OS (Bu konuda emin değilim. Bu yüzden @TerabyteForever hocamı etiketliyorum.)

O değil de Bash'i aynı Gentoo'daki gibi compile ediyor herhalde. 5 dakikadır iniyor bash. Tabi arada Perl'i de indirdi.

Bu bahane ile de Masaüstü görünümümü atayım :)
Eki Görüntüle 1090991

Şu, masaüstündeki RAM vb. miktarları eklemenin mantığını hiç anlamıyorum. Neden boşu boşuna orada çalışsın ki. Mantık olarak masaüstüne sürekli bakmayacaksak ne gerek var. İhtiyacımız olunca uygulamayla bakarsın geçersin :D. Neden olduğu hakkında fikrinizi duymak isterim :) .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı