Göğüs triceps programı yeterli mi?

Aliwhy07

Centipat
Daha fazla  
İncline bench press 4x10.
İncline dumbbel press 4x10.
Peck deck fly 4X10.
Chest press 4X10.

Pushdown 3X12.
Rope pushdown 3X12.
Rope overhead 3X12.

Önceden incline yerine bench press yapıyordum çevremdekiler bench press işe yaramıyor dediler, ben de kaldırdım ve şu anki program sizce nasıl?

Set sayıları günlük mü, günlükte haftada kaç gün? Haftada 3 gün yapılacaksa mesela 48 set saf göğüs çalışmak Mr. Olympia hazırlığı yapmıyorsanız gereksiz.

Düz Bench Press işe yaramıyor diye kim dediyse de bayağı sallamış. Incline ile düz arasında aşırı bir fark yok, hatta düz olan tüm lifleri eşit çalıştırdığı için daha mantıklı bile denebilir. Tercih meselesi.

Set sayıları günlük mü, günlükte haftada kaç gün? Haftada 3 gün yapılacaksa mesela 48 set saf göğüs çalışmak Mr. Olympia hazırlığı yapmıyorsanız gereksiz.

Düz Bench Press işe yaramıyor diye kim dediyse de bayağı sallamış. Incline ile düz arasında aşırı bir fark yok, hatta düz olan tüm lifleri eşit çalıştırdığı için daha mantıklı bile denebilir. Tercih meselesi.
haftada 2 kere yapıyorum ve bişey daha sorucam incline bench ile incline dumbel pressi aynı gün yapsam etkisi olurmu?

haftada 2 kere yapıyorum ve bişey daha sorucam incline bench ile incline dumbel pressi aynı gün yapsam etkisi olurmu?
Haftada iki gün yapsan bile profesyonel düzeyde olmayan birine fazla. Chest Press olayını kaldır mesela, haftalık 24 sete düşür. Gerek var mı?

Dumbbell ve Bench Press'i aynı gün yapsan tabii etkisi olur, niye olmasın ki? Enerjin yetiyorsa, iyi yiyorsan, iyi uyuyorsan yap.

Bench press işe yarıyor fakat dumbell kadar efektif çalıştırmıyor. Güçlenmek için bench press şarttır ben haftada 2 gün göğüs çalışıyorum birinde dumbell birinde bench yapıyorum ilk hareket. Benchin tek sıkıntısı yardım edecek biri olmayınca aşırı zorlanabilirsin, ben özellikle 100-105 kiloda barı çıkarmakta zorluk çekiyorum biri çıkarmama yardım etse 5 tekrar atabiliyorum ama kendim çıkarmaya çalışınca o esnada bileklerim ve ön kolum çok ağrıyor haliyle tekrar sayım azalıyor.

Hocam 3 press yerine 2 press 2 izole yani fly yapabilirsiniz. İlk iki pressler çok iyi onlara karışmayın ama chest press yerine yukarıdan aşağı cable fly yapabilirsiniz.

İncline bench press 4x10.
İncline dumbbel press 4x10.
Peck deck fly 4X10.
Chest press 4X10.

Pushdown 3X12.
Rope pushdown 3X12.
Rope overhead 3X12.

Önceden incline yerine bench press yapıyordum çevremdekiler bench press işe yaramıyor dediler, ben de kaldırdım ve şu anki program sizce nasıl?
incline bench ve incline dumbell aynı yere vuruyor incline benche gerek yok. bench işe yarar kuvvet için önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı