Görüntü bozukluklarının sebebi ekran kartı tozlanması olabilir mi?

MaskeliÇilek

Hectopat
Katılım
20 Mayıs 2020
Mesajlar
211
Selamlar, bir süredir bilgisayarımda video izlerken görüntüler netleşmiyor, sanki düşük kalitede videolar izliyormuşum gibi geliyor. Bu YouTube, Netflix hatta bilgisayarım üzerinde bulunan videolarda bile oluyor. YouTube'da videolar netleşmiyor iken, bilgisayarımdaki videolarda kumlanma fark ediliyor. Ekran kartım ise Sapphire RX590 Nitro+. Yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum ve toz alma dışında, macun yenilemesi vs yapmadım. Sıcaklıklar oyun oynarken 75-77 dereceleri çok geçmiyor. Fakat bu videolardaki sorunlar, ekran kartının iki yıldır düzgün temizlenmemesi ve macun yenilenmediği için oluyor olabilir mi? Onun dışında sorunu düzeltmek için BIOS yenilemesi, driver kaldırıp yükleme, bilgisayara format atma, Windows 11 yükleme gibi birçok yolu da denedim.
 
Hayır alakası yok. Ayarlarınızı fabrika ayarlarına çevirip video kalitesini de yüksek olarak ayarlayın. Hem AMD'den hem Windows ayarlarından.
 
Keskinlik ayarı ile ilgili bir sorununuz var gibi. Radeon'dan bu ayarı kurcalayın. Buna ek olarak monitörünüzün görüntüleme modlarına bir göz atın. Oyun modu gibi canlı gösteren bir mod varsa daha iyi görüntü almanız mümkün.
 

Geri
Yukarı