Gözlük kullanmak gözü iyileştirir mi?

SzrrEnes

Hectopat
Gözlük kullanmış kişilere soruyorum, gözlük kullandıktan sonra çıkarınca gözünüzün düzelmesi ve eskisine göre daha iyi görme veya daha kötü görmesi (gözlüğe alışınca gözlüksüz daha kötü görme) gibi olaylar yaşadınız mı? Gözlük alacağım fakat düzelme olur mu kullandıktan sonra onu bilmiyorum, kullanmış kişiler söylerse sevinirim.

Yani kullandıkça düzelmiyorsa çok takmak istemiyorum hayatıma çok zarar verecek kadar gözüm bozuk değil gözlük takınca gözüm daha da bozulursa diye endişeleniyorum.

Yani kullandıkça düzelmiyorsa çok takmak istemiyorum hayatıma çok zarar verecek kadar gözüm bozuk değil gözlük takınca gözüm daha da bozulursa diye endişeleniyorum.
Benim de uzun yıllardır gözlüğüm var ama amfide arka sıralara düşmedikçe kullanmıyorum ve aşırı bi ilerleme olmadı bozuklukta.

Doktora danışmadan gözlük takmak gözünüzü bozabilir, doktora görünün derim

Fazla gözlük takma gözün alışmasın gibi halk efsanesi sanırım sizin dediğiniz düşünce. Bizzat göz doktoruna sormuştum bunu bana şöyle yanıt vermişti:

Tam aksine asıl takmazsan gözün ilerler. Çünkü gözlük takmadıkça bulanık göreceksin ve gözün o görüntüyü daha net görebilmek adına daha çok yorulacak. Daha çok yorulan gözün de derecesi büyüyecek illaki.

Doktorun tavsiyesi üzerine gözlük alıyorum zaten ama doktora sorma fırsatım olmadı bu soruları. Pazartesi günü hazır olacakmış gözlüğüm satan arkadaş bayağı övdü mavi ışınları falan engelliyormuş 7 katmanlı camı falan varmış markasını tam hatırlamıyorum ama huai gibi bir şeydi 6 ay civarı kullanacağım sonra tekrar muayeneye gideceğim eğer bir kötüleşme olursa falan takmayı hiç düşünmüyorum böyle devam ederim gibi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı