GOM Player Altyazıda Çince Karakter Sorunu

Herbert

Megapat
Daha fazla  
Uzun süre kullandıktan sonra bir gün bu sorun oluştu ne yapılır?
g96AA5.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız işletim sisteminin dili ne olursa olsun.Bu videodaki adımları takip edin, açılan en son pencerede turkish seçip okeyleyin, bilgisayarı yeniden başlatma gerekirse yeniden başlatın
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alt yazı dosyasını notepad / not defterinde açtıktan sonra farklı kaydet'e gelerek kodlamayı UTF-8 olarak ayarlayıp kaydettikten sonra da problem o an için çözülecektir, bu da anlık alternatif olsun :)

Gom Player kullanırken yaşadığım alt yazı sorununu çözmek için internette bir sürü araştırma yaptım. Ancak sorunu deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Sorunu çözdükten sonra Techopat.net ile de paylaşmak istedim. Şimdi gelelim çözüme. Aslında çok basit.

Gom Player ı açtıktan sonra.

1. Tercihlere tıkla. (Video oynatılan bölüme sağ tıkladıktan sonra tercihleri göreceksiniz.)
2. Tercihlere tıkladıktan sonra açılan Altyazılar ara yüzünde "Diğer"bölümüne gir.
3. Kod sayfası yazan kısımda "Altyazıların dilini eşleştirmek için dil seçin" şeklinde bir ibare var. Orası genelde otomatik olarak ayarlı duruyor. Onu Turkish olarak değiştirdikten sonra fontlarda Türkçe karakter sorununun düzeldiğini göreceksiniz.

Yukarıdaki ayarları yaptığınızda sorun hala düzelmiyorsa aşağıda belirtmiş olduğum fontları bilgisayarınıza yükledikten sonra bu ayarları yapın.
Ekran Alıntısı.PNG

Gom Player kullanırken yaşadığım alt yazı sorununu çözmek için internette bir sürü araştırma yaptım. Ancak sorunu deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Sorunu çözdükten sonra Techopat.net ile de paylaşmak istedim. Şimdi gelelim çözüme. Aslında çok basit.

Gom Player ı açtıktan sonra.

1. Tercihlere tıkla. (Video oynatılan bölüme sağ tıkladıktan sonra tercihleri göreceksiniz.)
2. Tercihlere tıkladıktan sonra açılan Altyazılar ara yüzünde "Diğer"bölümüne gir.
3. Kod sayfası yazan kısımda "Altyazıların dilini eşleştirmek için dil seçin" şeklinde bir ibare var. Orası genelde otomatik olarak ayarlı duruyor. Onu Turkish olarak değiştirdikten sonra fontlarda Türkçe karakter sorununun düzeldiğini göreceksiniz.

Yukarıdaki ayarları yaptığınızda sorun hala düzelmiyorsa aşağıda belirtmiş olduğum fontları bilgisayarınıza yükledikten sonra bu ayarları yapın.
Eki Görüntüle 292048
Hocam dediğinizi yaptım fakat sorun düzelmedi. İşin garibi, indirdiğim bu ''Arial Tur'' font dosyalarını açtığımda bazı Türkçe karakterlerin halihazırda yer almadığını görüyorum. Örneğin ç var, ü var fakat ğ, ı, ş gibi birkaç karakter yok.
IMG-20180613-WA0001.jpg

Eski zamanların hatırına GOM Player'ı sistemde tutuyordum. Son güncelleme ile altyazılarda sapıtmaya başlayınca yollarımızı temelli ayırdım. Reklamlar ve kurulumda saçma programlarda cabası...

K-Lite Codec Pack ile birlikte gelen Media Player Classic'e geçmenizi öneririm. :)

Download K-Lite Codec Pack Mega

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı