Hocam dediğinizi yaptım fakat sorun düzelmedi. İşin garibi, indirdiğim bu ''Arial Tur'' font dosyalarını açtığımda bazı Türkçe karakterlerin halihazırda yer almadığını görüyorum. Örneğin ç var, ü var fakat ğ, ı, ş gibi birkaç karakter yok.Gom Player kullanırken yaşadığım alt yazı sorununu çözmek için internette bir sürü araştırma yaptım. Ancak sorunu deneme yanılma yöntemiyle çözdüm. Sorunu çözdükten sonra Techopat.net ile de paylaşmak istedim. Şimdi gelelim çözüme. Aslında çok basit.
Gom Player ı açtıktan sonra.
1. Tercihlere tıkla. (Video oynatılan bölüme sağ tıkladıktan sonra tercihleri göreceksiniz.)
2. Tercihlere tıkladıktan sonra açılan Altyazılar ara yüzünde "Diğer"bölümüne gir.
3. Kod sayfası yazan kısımda "Altyazıların dilini eşleştirmek için dil seçin" şeklinde bir ibare var. Orası genelde otomatik olarak ayarlı duruyor. Onu Turkish olarak değiştirdikten sonra fontlarda Türkçe karakter sorununun düzeldiğini göreceksiniz.
Yukarıdaki ayarları yaptığınızda sorun hala düzelmiyorsa aşağıda belirtmiş olduğum fontları bilgisayarınıza yükledikten sonra bu ayarları yapın.
Eki Görüntüle 292048
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.