Green Card'a Kimler Başvuracak?

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
Evet başlıktan da anlayacağınız üzere kimler başvuracak ve ya başvurmayı düşünüyor merak ettim. Malum 2 gün sonra başvurular açılıyor. Şahsen ben açıldığı gibi eğer evde olursam başvurmayı düşünüyorum. Belki ilklerden olursam şansım artar.:D

@BlueMagic Kültür, ekonomik sistem, çok şanslı bir lokasyonda ev bulunmadığı sürece yaşamsal malzemeleri kilometrelerce öteden tedarik etmek durumunda kalmak, insanların aşırı rahatlığı (sadece cinsel değil davranışsal olarak da geçerli, uzun uzun anlatmayayım), buradaki arkadaşlık ya da sosyal ilişkilerden çok farklı bir sosyal yapıları olması, mutfak olarak ciddi anlamda çok yetersiz olmaları ve çoğu zaman hazır yemek kültürlerine uymak zorunda kalınması gibi pek çok başka neden var. Hepsini söylemeye gerek yok, kısacası buradaki kültürüne fazla bağlanmış kişilerin ya da sosyal olarak buradaki bağlara alışmış kişilerin zorluk çekeceği bir yer ABD.

Evet telefon, bilgisayar vs gibi elektronik eşyalarda ve endüstriyel ürünlerde (araba gibi) alım gücü gerçekten yüksek oluyor fakat en basit hastane ziyaretinin faturası (ameliyat kısmına hiç girmiyorum, kıl dönmesi ameliyatı için oradan buraya gelip geri döndüm daha ucuza geldi öyle söyleyeyim), tercih edilebilirliği yüksek şehirlerin yakınlarında (20-30 km mesafede bile) barınma giderlerinin yüksekliği. Bunların üstüne kaliteli ve hedefi yüksek bir çocuğun tüm eğitim hayatının (farklı şehirde üniversite bitimine kadar) yüz binlerce Dolar'a mal olduğu gibi gerçeklerle karşılaşıyorsunuz orada yaşamaya başlayınca.

Turistik gezi için gidenlerin bu gerçeklerin çocuğunun farkında olmamaları ve bu tür şeylerin fazla dile getirilmemesi de gayet normal bu arada.
Kendimde anlatırdım ama yaşadığın zaman anlıyorsun. Araba şart eğer büyük şehirler de yaşamıyorsanız. Hazır yemek konusuna gelirsek doğru ama ben daha çok Turkish Deli'lerden alışveriş yapıyordum dışarıya para dayandıramayız sonuçta. Sağlık hizmeti çok pahalı özellikle de dişçiler gayet iyi para kazanıyorlar, ağzımızı Türkiye'de yaptırıp gitmek çok daha mantıklı...

Mesela benim babam 25 yıllık memur onun dedigine göre ailenin(babam,annem,kardeşim,ben)yeşil kart'ı oluyormuş dogru mu bu ?
Bide ben Edirne'de okuyacağım yeşil kart olursa burdan Yunanistan ve diger ülkelere felan gidebilir miyim :D

Mesela benim babam 25 yıllık memur onun dedigine göre ailenin(babam,annem,kardeşim,ben)yeşil kart'ı oluyormuş dogru mu bu ?
Bide ben Edirne'de okuyacağım yeşil kart olursa burdan Yunanistan ve diger ülkelere felan gidebilir miyim :D
Evet, gidebilirsin ancak eskisi kadar rahat gidemiyorsun. Paran varsa gezersin Türk Lirası kazanıp Euro harcamak akıl kârı değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı