Green Card'a Kimler Başvuracak?

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
Evet başlıktan da anlayacağınız üzere kimler başvuracak ve ya başvurmayı düşünüyor merak ettim. Malum 2 gün sonra başvurular açılıyor. Şahsen ben açıldığı gibi eğer evde olursam başvurmayı düşünüyorum. Belki ilklerden olursam şansım artar.:D

Arkadaşlar mesela ben başvurdum ve bana çıktı ama ben gitmedim ne olur? Diğer Avrupa ülkelerinden vize alırken bir sorun olur mu bu?

Veya bir defa hak kazandıysam ömür boyu mu geçerli? Veya geçerlilik süresi nedir?

Arkadaşlar mesela ben başvurdum ve bana çıktı ama ben gitmedim ne olur? Diğer Avrupa ülkelerinden vize alırken bir sorun olur mu bu?

Veya bir defa hak kazandıysam ömür boyu mu geçerli? Veya geçerlilik süresi nedir?
Bildiğim kadarı ile başvurup kazanırsan 300 küsür dolar vererek sana verilen tarihte ABD Büyükelçiliğine gidip mülakata giriyorsun. Eğer mülakatı geçersen Green Card işlemlerin başlıyor. Green Card'ın çıktıktan sonra 6 ay içerisinde en az 1 kere ABD'ye giriş yapman gerekiyor. İster günü birlik git gel farketmez ama neticede 6 ay içerisinde mutlaka giriş yapman gerekiyor. Eğer yapmazsan Green Card'ın iptal oluyor diye biliyorum. Tabi bu ilk aldıktan sonra 6 ay oluyor. Sonrasında yılda bir yapman yeterli oluyor diye biliyorum ama dediğim gibi benim bildiğim kadarı ile. Belki yanlış biliyor olabilirim. Hele bir çıksın da gidecek parayı da bulurum ben işlerin nasıl işlediğini de. Önemli olan çıkması. Ha bunu derken de oraya gidince kesin zengin olacağım ve ya hayatım dört dörtlük olacak diye demiyorum. Sadece şansımı denemek istiyorum, belli mi olur belki aradığım hayatı orada bulurum. En kötü ihtimalle yeniden dönerim ülkeme.
Asla düsünmüyorum :)
Ayrica en sevmedigim ülkelerin basinda geliyor Amerika. Ama bir ara mecbur gidecem baldiz ve bacanak orada yasiyor.
Merak ettim de acaba neden sevmediğiniz ülkelerin başında geliyor? Ön yargılı olduğunuz için mi yoksa kendinizce haklı başka sebepleriniz var mı?

Ben de merak ettim. Neden en sevmediğin ülkelerin başında geliyor ? 1 sene kadar Los Angeles' ta yaşadım seve seve övebilirim oraları :)

Son düzenleme:
Öğrenci olarak yaklaşık 1 yıl sürekli, toplamda 15-16 ay kadar ABD'de yaşadım ve oraya gitmek isteyenlere şunu söyleyeyim; tatsız ve alışılması zor sürprizlere hazır olun. Ciddi olarak söylüyorum, Türkiye'den çok daha iyi durumda olsa da yaşamak için daha iyi alternatiflere ulaşılabiliyorsa çok da tercih edilecek bir yer değil ABD.

ABD önerisi notu: Bazı zamanlarda nakit parası olanları bile sisteme borçlu bırakmaya yönelik olan ekonomi düzeni (özellikle barınma ve sağlık konusunda böyle olabiliyor), gayet edepsiz olarak büyüyen biri için bile (ben) duyduğunuzda ve gördüğünüzde gözlerinizi yerinden fırlatabilecek rahatlıktaki davranışlar, inanılmaz yüksek barınma, sağlık ve eğitim giderlerinden dolayı "daha iyi" bir alternatif varsa tercih etmeyin dedim. Ayrıca son birkaç yılda bölgeler arasında siyasi gerilim ve ayrışma da ayyuka çıkmaya başlamış durumda, huzur isteyenler için önümüzdeki 10-15 yıllık süre içinde çok da tercih edilecek bir yer olmamaya başlama ihtimali yüksek. Eğer San Francisco, San Diego ya da Seattle'a gidip yerleşebileceksiniz o zaman iş değişir tabi. :)

En az üniversite mezunu, IELTS'ten yüksek puan alabilecek ve kendi alanında 2-3 yıllık çalışma tecrübesi olanlara tavsiyem Green Card değil, eğer şehir merkezleri ile sınırlı kalınacaksa Kanada göçmenlik başvurusu yapmalarıdır. Eğer şehir dışında kalınma durumu olacaksa da yılın 4 ayında sabahları ortalama 15-20 dakika kürekle kar ve buz temizlemek zor gelmeyecekse seçin. İngilizce dışında Fransızca konusunda yeterliliği de olan birisi için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsat Kanada başvurusu, çünkü yukarıdaki diğer kriterlere de sahip olan, ek olarak Fransızca bilen birinin başvuru puanı çok yüksek ihtimalle 6-12 ay içinde kabul edilmeye yetecek kadar yüksek olacak.

Kanada Önerisi Notu: ABD Rochester'da yaşarken Kanadalı ve Guelph'de evi olan arkadaşımın evinin kış ayındaki durumuna göre yaptım bu yorumu. Aynı dönem için Toronto merkezi temizken kasaba denilebilecek Guelph ciddi anlamda kış aylarında sıkıntı yaratacak durumdaydı. Oranın sosyal kurallarına uyabilecek kadar özverili olan kişiler için büyük bir sorun olmayabilir bu, ben öyle olmadığım için bana büyük bir sorun gibi geldi açıkçası.

Bunun dışında yapabilecek olanlar için Ankara Anlaşmasını kullanıp İngiltere'ye yerleşmek de Green Card yerine tavsiye edebileceğim bir diğer yöntem olacak. Bu konuda pek bilgim yok ama etraftan bu şekilde oraya gidip yerleşen kişilerle ilgili bazı şeyler duyuyorum. Göz atmanızı tavsiye ederim çünkü en güneyi haricinde açık ve güzel havaya hasret kalacağınız bir coğrafyada olsa da yaşamak için İngiltere'nin gayet tercih edilebilecek bir yer olduğunu düşünüyorum.

Son Not: 2019 yılbaşını ABD'de arkadaşlarımla kutlamaya gittiğim zaman varlık taşıma ve yatırım konusundaki bazı şeyleri oradaki bir danışman ile konuşacağım. Eğer San Francisco ya da körfezin karşı kıyısında yaşama şansım olacaksa önümüzdeki yaz gitmeyi düşünüyorum. Kanada için başvuru puanım Fransızca bilmediğim ve üniversite üstü tahsilim olmadığı için uzak bir ihtimal, o yüzden başvurmadım.

Son düzenleme:
Öğrenci olarak yaklaşık 1 yıl sürekli, toplamda 15-16 ay kadar ABD'de yaşadım ve oraya gitmek isteyenlere şunu söyleyeyim; tatsız ve alışılması zor sürprizlere hazır olun. Ciddi olarak söylüyorum, Türkiye'den çok daha iyi durumda olsa da yaşamak için daha iyi alternatiflere ulaşılabiliyorsa çok da tercih edilecek bir yer değil ABD.

ABD önerisi notu: Bazı zamanlarda nakit parası olanları bile sisteme borçlu bırakmaya yönelik olan ekonomi düzeni (özellikle barınma ve sağlık konusunda böyle olabiliyor), gayet edepsiz olarak büyüyen biri için bile (ben) duyduğunuzda ve gördüğünüzde gözlerinizi yerinden fırlatabilecek rahatlıktaki davranışlar, inanılmaz yüksek barınma, sağlık ve eğitim giderlerinden dolayı "daha iyi" bir alternatif varsa tercih etmeyin dedim. Ayrıca son birkaç yılda bölgeler arasında siyasi gerilim ve ayrışma da ayyuka çıkmaya başlamış durumda, huzur isteyenler için önümüzdeki 10-15 yıllık süre içinde çok da tercih edilecek bir yer olmamaya başlama ihtimali yüksek. Eğer San Francisco, San Diego ya da Seattle'a gidip yerleşebileceksiniz o zaman iş değişir tabi. :)

En az üniversite mezunu, IELTS'ten yüksek puan alabilecek ve kendi alanında 2-3 yıllık çalışma tecrübesi olanlara tavsiyem Green Card değil, eğer şehir merkezleri ile sınırlı kalınacaksa Kanada göçmenlik başvurusu yapmalarıdır. Eğer şehir dışında kalınma durumu olacaksa da yılın 4 ayında sabahları ortalama 15-20 dakika kürekle kar ve buz temizlemek zor gelmeyecekse seçin. İngilizce dışında Fransızca konusunda yeterliliği de olan birisi için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir fırsat Kanada başvurusu, çünkü yukarıdaki diğer kriterlere de sahip olan, ek olarak Fransızca bilen birinin başvuru puanı çok yüksek ihtimalle 6-12 ay içinde kabul edilmeye yetecek kadar yüksek olacak.

Kanada Önerisi Notu: ABD Rochester'da yaşarken Kanadalı ve Guelph'de evi olan arkadaşımın evinin kış ayındaki durumuna göre yaptım bu yorumu. Aynı dönem için Toronto merkezi temizken kasaba denilebilecek Guelph ciddi anlamda kış aylarında sıkıntı yaratacak durumdaydı. Oranın sosyal kurallarına uyabilecek kadar özverili olan kişiler için büyük bir sorun olmayabilir bu, ben öyle olmadığım için bana büyük bir sorun gibi geldi açıkçası.

Bunun dışında yapabilecek olanlar için Ankara Anlaşmasını kullanıp İngiltere'ye yerleşmek de Green Card yerine tavsiye edebileceğim bir diğer yöntem olacak. Bu konuda pek bilgim yok ama etraftan bu şekilde oraya gidip yerleşen kişilerle ilgili bazı şeyler duyuyorum. Göz atmanızı tavsiye ederim çünkü en güneyi haricinde açık ve güzel havaya hasret kalacağınız bir coğrafyada olsa da yaşamak için İngiltere'nin gayet tercih edilebilecek bir yer olduğunu düşünüyorum.

Son Not: 2019 yılbaşını ABD'de arkadaşlarımla kutlamaya gittiğim zaman varlık taşıma ve yatırım konusundaki bazı şeyleri oradaki bir danışman ile konuşacağım. Eğer San Francisco ya da körfezin karşı kıyısında yaşama şansım olacaksa önümüzdeki yaz gitmeyi düşünüyorum. Kanada için başvuru puanım Fransızca bilmediğim ve üniversite üstü tahsilim olmadığı için uzak bir ihtimal, o yüzden başvurmadım.
Tatsız ve alışması zor sürprizler derken? Ayrıca ne gibi davranışları oldu da size ters geldi merak ettim. Bu konuları biraz daha açarsanız benim gibi gitmeyi düşünenlere faydalı olur. Şimdi bir hevesle gidip bin pişmanlıkla da dönmek istemem.:D

Ben 14 yaşındayım üniversiteyi Amerika da okumayı planlıyordum bir ara veya üniversiteyi bitirip Amerika da çalışmayı. Şimdi katılabilir miyim bu olaya? Katılırsam kazandım diyelim 10 sene sonra Amerika'ya yerleşebilir miyim? Bir ara Trump bunları iptal edeceğini söylüyordu diye hatırlıyorum.

@BlueMagic Kültür, ekonomik sistem, çok şanslı bir lokasyonda ev bulunmadığı sürece yaşamsal malzemeleri kilometrelerce öteden tedarik etmek durumunda kalmak, insanların aşırı rahatlığı (sadece cinsel değil davranışsal olarak da geçerli, uzun uzun anlatmayayım), buradaki arkadaşlık ya da sosyal ilişkilerden çok farklı bir sosyal yapıları olması, mutfak olarak ciddi anlamda çok yetersiz olmaları ve çoğu zaman hazır yemek kültürlerine uymak zorunda kalınması gibi pek çok başka neden var. Hepsini söylemeye gerek yok, kısacası buradaki kültürüne fazla bağlanmış kişilerin ya da sosyal olarak buradaki bağlara alışmış kişilerin zorluk çekeceği bir yer ABD.

Evet telefon, bilgisayar vs gibi elektronik eşyalarda ve endüstriyel ürünlerde (araba gibi) alım gücü gerçekten yüksek oluyor fakat en basit hastane ziyaretinin faturası (ameliyat kısmına hiç girmiyorum, kıl dönmesi ameliyatı için oradan buraya gelip geri döndüm daha ucuza geldi öyle söyleyeyim), tercih edilebilirliği yüksek şehirlerin yakınlarında (20-30 km mesafede bile) barınma giderlerinin yüksekliği, bunların üstüne kaliteli ve hedefi yüksek bir çocuğun tüm eğitim hayatının (farklı şehirde üniversite bitimine kadar) yüz binlerce Dolar'a mal olduğu gibi gerçeklerle karşılaşıyorsunuz orada yaşamaya başlayınca.

Turistik gezi için gidenlerin bu gerçeklerin çocuğunun farkında olmamaları ve bu tür şeylerin fazla dile getirilmemesi de gayet normal bu arada.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı