Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

celil4178

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarımda Windows 7 varken ekran kartı almıştım. Taktım driverlarını indirdim tamtakır çalışıyordu. Windows 10 geçtikten 1.5 ay sonra anakartımda bir sorun oluştu anakartı değiştirdik haliyle anakartı değiştirirken ekran kartını çıkardık. Anakartı taktık ekran kartını da taktık bilgisayarı açtım ekran kartı dxdiag'da gözukmuyordu ben de driverdandır diye düşündüm NVIDIA'nın sitesinden driveri indirdim sistem uyumluluğu test ediliyorada sistem uyumlu değil diyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk konumdaki Windows 10 kurma problemlerini başarıyla aşıp, Windows 8.1'den bilgisayarımı Windows 10'a geçirebildim; fakat esasen benim Windows 8.1'den Windows 10'a geçme sebebim, Nvinida GT 730 ekran kartıma son driverını bir türlü yükleyememden ötürüydü.

Nedense Windows'un bu sürümüyle uyumlu değil ya da uygun ekran kartı bulunamadı hatasını veriyordu. Windows 10'a geçince düzeleceğini sandım; ama hâlâ aynı sorun devam ediyor. Nedeni nedir sizce? Windows 10'un yüklediği otamatik sürücü çalışıyor; ama nedense son sürücüyü okumuyor.

Ek ayrıntılar: Windows 10'un isosunu buradan indirdim. Son sürüm ve desteklenen sürüm. Henüz etkinleştirmedim ve Windows 8.1'i de etkinleştirmemiştim. Belki bir ilgisi vardır ama sanmıyorum. (Bugün etkinleştireceğim bu arada W10'U)
Adsız.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus GT 730 2 GB ekran kartına ve Windows 8.1 işletim sistemine sahibim. GeForce Experience'ta güncel sürücüleri arattığımda ekran kartım için en güncel sürücünün bu olduğu (399.24) gösteriliyor. Ayriyeten Nvidia'nın sitesinde de en güncel sürücü olarak bu gösteriliyor. Ben bu sürücüyü kurmak istediğimde bu sürücü uygun grafik kartı bulunamadı veya bu grafik sürücüsü Windows'un bu sürümüyle uyumlu değil hatası alıyorum. DDU programı kullanarak eski sürücümü sildim Windows'un bütün güncellemelerini yaptım hatta grafik sürücüsünün içine girip kendi ekran kartımın kimliğini bile yazdım ama hala bu hatayla karşılaşıyorum. Windows aygıt yöneticisinden en güncel sürücüyü güncelle dediğim zaman ise 391.35 sürücüsünü kuruyor ve bilgisayarı yeniden başlattığımda Nvidia denetim masasının üzerine geldiğimde sürücü için yeni güncellemenin olduğunu söylüyor. Dünden beri uğraşıyorum ama herhangi bir yol kat edemedim. Sorunumun nedeni ne olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı