GTA 4 sevilmeme nedeni

GTA IV zamanının en iyi oyunlarındandı. Hem grafikleri açısından, hem de oynanışı açısından. Expansionlarıyla birlikte yüzlerce saati gömmüşümdür. Bugün oynamasam da arada müziklerini açar dinlerim. Gerçekten de hâlâ en iyi müziklere ve şarkılara sahip oyunlardan birisi.

Teknik açıdan bakılınca maalesef sınıfta kalmış bir oyundu. Çünkü konsol portuydu ve bu nedenle çok kötü bir optimizasyonu vardı. Çok iyi sistemlerde bile kötü performans verebiliyordu. Rockstar yamalar vs. yayınlayarak toparlamaya çalıştı ancak sorunları hiçbir zaman tam olarak bitmedi. Bugün de hâlâ (eskisi kadar olmasa da) sorunludur diye tahmin ediyorum.

Kısacası çok güzel oyun. Dönemine göre çok başarılı olmuş ve efsane olmuş. Hâlâ oynanır. Senaryosu, dinamikleri, oynanışı, müzikleri, diğer GTA oyunlarından kendisini ayıran tarzı ve atmosferi çok iyi. Elbette LAN üzerinden arkadaşlarla oynama imkanı da oyunu efsane yapan özelliklerdendi. Bütün bunlara rağmen teknik sorunları da maalesef vardı.
 
Aslında en iyi oyun olabilir ama o eski kafalı 12 yaşındaki dostumuz ilk oynadığı GTA vc veya sa olduğu için ara sahne bile izlemeyip intikam alınıyor diye en iyi hikaye oluyor bu adamlar genelde GTA4'e *** gibi der GTA 5'e *** der Mafia 1-2'ye *** gibi der anlaşılmıyor.

"Yalansa ağzın tökülsün"
 

Geri
Yukarı