GTA 5 vs Cyberpunk 2077 (Oynanış)

Abi gidin GTA oynayın o zaman. 0 hikaye, saatlerce hikayesiz boş boş aksiyon sunan bir oyunu sırf "abi çok gerçekçi yaa" diye yıllardır başımızın tepesinden ayırmadınız. Her şey aksiyon, her şey gerçekçilik değil bazılarımız için.

CP2077'nin evet açık dünyasında ciddi eksiklikler var, ama yine de GTA'da araba tekerleklerine ateş etmek yerine sizi içine çeken, içerisinde istediğiniz gibi kararlar verebileceğiniz, hikayesi ve yan görevleri keyifli, dünyası çeşitli hikaye detaylarıyla dolu bir oyun. Siz GTA'da suya falan ateş edin, hızla giden arabadan atlayın, sivilleri vurun polisten kaçın takılın öyle.
Hocam tamam oyunu savunun ama başka oyuna bari laf atmayın.
Tamam eleştirenler yeni çıkmış (bana kalırsa zorlamalar yüzünden gereğinden erken çıkmış) bir oyunun güncellemelerle düzeltilebilecek sorunlarını fazla abartıyor olabilirler. Ama şunu da kabul etmek lazım ki GTA tabi ki Cyberpunc 2077'den daha kaliteli olacak. GTA'yı yılların Rockstar'ı, Cyberpunc 2077'yi ise daha önce sadece bir tane büyük oyun (Witcher 3) çıkartmış acemi bir firma yapmış sonuçta. Yanlış anlamayın adamları bu konuda eleştirmiyorum çünkü kimse pat diye bir Rockstar, Valve gibi firmaların seviyesine çıkamaz tecrübe dediğimiz şey havadan kazanılmıyor sonuçta değil mi? Belki yaptıkları oyun güzeldir, belki zevklidir ama bu size diğer oyunlara laf etme hakkı vermez.
Size göre bu oyun iyidir, bir başkasına göre GTA daha iyidir.

Dostlar kusura bakmayın da herkes istediğini oynar istediğini oynamaz. Oyun çıksın diye ne zamandır ısrar ediyordunuz. Çıksın artık çıksın artık dediniz, çıktı şimdi de bug olduğu için bilmem ne "CyberBug" gibilerinden falan laflar etmeye başladınız. İsteyen istediğini oynar. İster eğlensin ister eğlenmesin sanane? İstediğini oynar. Sıktı artık bu konular. Ek olarak 7 yıllık oyunu 3 günlük oyunla karşılaştırıyorsunuz, illaki buglar olacak.

Hocam tamam oyunu savunun ama başka oyuna bari laf atmayın.
Tamam eleştirenler yeni çıkmış (bana kalırsa zorlamalar yüzünden gereğinden erken çıkmış) bir oyunun güncellemelerle düzeltilebilecek sorunlarını fazla abartıyor olabilirler. Ama şunu da kabul etmek lazım ki GTA tabii ki cyberpunc 2077'den daha kaliteli olacak. GTA'yı yılların Rockstar'ı, cyberpunc 2077'yi ise daha önce sadece bir tane büyük oyun (Witcher 3) çıkartmış acemi bir firma yapmış sonuçta. Yanlış anlamayın adamları bu konuda eleştirmiyorum çünkü kimse pat diye bir Rockstar, Valve gibi firmaların seviyesine çıkamaz tecrübe dediğimiz şey havadan kazanılmıyor sonuçta değil mi? Belki yaptıkları oyun güzeldir, belki zevklidir ama bu size diğer oyunlara laf etme hakkı vermez.
Size göre bu oyun iyidir, bir başkasına göre GTA daha iyidir.

Hocam GTA'yı ben de severim. Kötü bir oyun kesinlikle değil. GTA'da RDR2'de çıktıkları dönemde teknik başarı açısından çıtayı arşa koymuş oyunlar. Animasyonlar, dünya NPC'lerine yazılan roller minik diyaloglar grafikler, ufak açık dünya dokunuşları gibi.

Ama ikisi de esasında bolca aksiyon içeren, bana tekdüze gelen oyunlar. Özellikle GTA 5'in hikayesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. RDR2 bu konuda çok daha üstüne konulmuş, hikayesi geliştirilmiş bir oyun ancak onda bile ana karakter ve birkaç yan karakter hariç doğru düzgün diyalog derinliği, karakter gelişimi, hikaye açısından tatmin edici olaylar yok. "Oraya git onu çal, buraya git bunu vur" tarzı bir dizaynları var oyun boyunca çoğunlukla. Bunu çok keyifli yapıyorlar kabul ediyorum. Oturup saatlerce oynarsın, vakit geçirirsin. Açık dünyalarındaki küçük detaylar, oyuncunun aklına gelip deneyeceği birçok davranışa oyunun verdiği cevapların olması bunlar çok güzel şeyler.

Zaten açık dünya açısından CP2077'nin en büyük eksiklikleri bunlar. Witcher3'ün açık dünyası da çok benzerdi. Belirli yan görevler ve oluşturulmuş olaylar harici düz NPC'ler pek bir katkı sunmuyordu oyuna. Cp'de çok daha fazlasını iddia etmişlerdi, yapamamışlar ve bu önemli bir eksiklik birçok açıdan.

Ancak Cp'nin de, Witcher'ın da ana iddiası derin ve ayrıntılı bir dünya, rol yapma ögeleri içeren oynanış ve güzel hikayeler. Bu açılardan GTA'dan çok daha iyiler. GTA'nın da Cp'den çok daha iyi olduğu konular var elbet.

Herhangi birisi birini diğerine tercih edebilir, ikisi de kendi alanlarında çok iyi oyunlar. Ama gelip de birini "abi tekerleğe ateş ediyorsun patlamıyor" seviyesinde eleştirmek doğru değil. Düzgünce gelir dersin ki "açık dünya gerçekçiliğinde Cp'de gerçekten ciddi sorunlar var". Başımın üstünde yeri var bu eleştirinin, çok haklı.

Bütün bunlardan bağımsız olarak, Cp'nin özellikle eski nesil konsollardaki performans sıkıntıları rezalet. Pandemi ve insanların daha fazla erteleme istememesi, Cp'nin bu konularda yeterince tecrübeli olmaması galiba büyük bir soruna yol açtı bu şekilde, bu açıdan çok keyfim kaçık.

Biraz sert çıkmış olsam da bunun sebebi GTA'nın kendi türünde olmayan oyunlarla senelerdir bu şekilde karşılaştırılmasına artık dayanamadığımdan. RDR2 dense anlarım da, GTA'nın oyuncuya gerçekten hikaye adına kattığı hiçbir şey olmadığını düşünüyorum. Başka oyunları GTA'nın mekanikleriyle karşılaştırmak eleştirmek çok doğal, ama sırf mekanikleri daha acemi, daha başarısız diye bir oyun diğerinden kötü olmuyor.

Hocam GTA'yı ben de severim. Kötü bir oyun kesinlikle değil. GTA'da RDR2'de çıktıkları dönemde teknik başarı açısından çıtayı arşa koymuş oyunlar. Animasyonlar, dünya NPC'lerine yazılan roller minik diyaloglar grafikler, ufak açık dünya dokunuşları gibi.

Ama ikisi de esasında bolca aksiyon içeren, bana tekdüze gelen oyunlar. Özellikle GTA 5'in hikayesinin anlamsız olduğunu düşünüyorum. RDR2 bu konuda çok daha üstüne konulmuş, hikayesi geliştirilmiş bir oyun ancak onda bile ana karakter ve birkaç yan karakter hariç doğru düzgün diyalog derinliği, karakter gelişimi, hikaye açısından tatmin edici olaylar yok. "Oraya git onu çal, buraya git bunu vur" tarzı bir dizaynları var oyun boyunca çoğunlukla. Bunu çok keyifli yapıyorlar kabul ediyorum. Oturup saatlerce oynarsın, vakit geçirirsin. Açık dünyalarındaki küçük detaylar, oyuncunun aklına gelip deneyeceği birçok davranışa oyunun verdiği cevapların olması bunlar çok güzel şeyler.

Zaten açık dünya açısından CP2077'nin en büyük eksiklikleri bunlar. Witcher3'ün açık dünyası da çok benzerdi. Belirli yan görevler ve oluşturulmuş olaylar harici düz NPC'ler pek bir katkı sunmuyordu oyuna. Cp'de çok daha fazlasını iddia etmişlerdi, yapamamışlar ve bu önemli bir eksiklik birçok açıdan.

Ancak Cp'nin de, Witcher'ın da ana iddiası derin ve ayrıntılı bir dünya, rol yapma ögeleri içeren oynanış ve güzel hikayeler. Bu açılardan GTA'dan çok daha iyiler. GTA'nın da Cp'den çok daha iyi olduğu konular var elbet.

Herhangi birisi birini diğerine tercih edebilir, ikisi de kendi alanlarında çok iyi oyunlar. Ama gelip de birini "abi tekerleğe ateş ediyorsun patlamıyor" seviyesinde eleştirmek doğru değil. Düzgünce gelir dersin ki "açık dünya gerçekçiliğinde Cp'de gerçekten ciddi sorunlar var". Başımın üstünde yeri var bu eleştirinin, çok haklı.

Bütün bunlardan bağımsız olarak, Cp'nin özellikle eski nesil konsollardaki performans sıkıntıları rezalet. Pandemi ve insanların daha fazla erteleme istememesi, Cp'nin bu konularda yeterince tecrübeli olmaması galiba büyük bir soruna yol açtı bu şekilde, bu açıdan çok keyfim kaçık.
Haklısın zaten ben şu mesajda CP77'yi savunmak için GTA'ya laf etmene kızmıştım sadece.
Abi gidin GTA oynayın o zaman. 0 hikaye, saatlerce hikayesiz boş boş aksiyon sunan bir oyunu sırf "abi çok gerçekçi yaa" diye yıllardır başımızın tepesinden ayırmadınız. Her şey aksiyon, her şey gerçekçilik değil bazılarımız için.

CP2077'nin evet açık dünyasında ciddi eksiklikler var, ama yine de GTA'da araba tekerleklerine ateş etmek yerine sizi içine çeken, içerisinde istediğiniz gibi kararlar verebileceğiniz, hikayesi ve yan görevleri keyifli, dünyası çeşitli hikaye detaylarıyla dolu bir oyun. Siz GTA'da suya falan ateş edin, hızla giden arabadan atlayın, sivilleri vurun polisten kaçın takılın öyle.

Tamam kardeşim oynama Cyberpunk o zaman bizi de sal. Zorla mı oynatıyoruz. Git kendin GTA 6 hayali kur. Rockstar'ın yaptığı oyunla daha 4 oyun yapmış adamı karşılaştırmak zaten büyük... Neyse.
Yahu adamlar çeyrek asırdır oyun yapıyor onla karşılaştırıyorsunuz.

GTA 5 4 yıl Cyberpunk 2077 7 yılda çıktı. Ben buna bruh derim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı