GTA 6 Fragmanı 5 Aralık’ta Yayınlanacak

Yıllardır süre gelen bir gizem aslında bu dağda ki çizimler.

Evet öyle vallahi. Bugün dediğim Shorts videosunu izledikten sonra gizemin çözümünü izledim cidden ön numara yapmışlar. Adamlar oyunun başında bile gitsek oyunun gidişatını ve sonunu gözümüze sokmuş resmen. Bayılıyorum bu tarz gizemlere.

Vallahi NVIDIA'yi anlamak mümkün değil, 3060'a 12 GB koyuyor onun üstündeki 3 karta 8, yeni kart çıkarıyor 8 GB koyuyor yine sonra 16'lik bir sürümünü de çıkarıyor.

AMD umarım daha fazla gelişir. Saf güç olarak zaten daha iyiler. Bazı sorunlarını da halletseler NVIDIA'yı bazı değişimler yapmaya zorlarlar.

Ben çok da bir şey beklemiyorum açıkçası. Sadece sistem yoran bir oyun olacak.

Benim tahminim 1080p Low 30 FPS için minimum Ryzen 5700X, RTX 3060 12 GB olur. Oyunun bilgisayara çıkması gecikirse bu gereksinim artabilir.

GTA 6 ile FiveM birleştirmesi olacak mı acaba en merak ettiğim şey de bu o kadar gerçekçi olacağı söyleniyor ve roleplay yapıldığı zaman da ayrı bir zevki olacaktır diye düşünüyorum.

1080P'de çok rahat oynanır demek benim gözümde düşük ayarlarda DLSS olmadan 30 FPS civarı oynamak değildir fark burada. Oynanır ama hangi koşulda? Sen kanıtsız salladığın için ben de kanıtsız çıkarımımı yapabilirim.

GTA V ve RDR2 gibi oyunlardan 5'er sene önce çıkmış 60 serisi ya da giriş/orta seviye ekran kartlarına bakarsan GTA V'ı için de bir sürpriz yaşanmayacağı açık. Halihazırda PlayStation 5 GPU'su bile RTX 2070 gücünde olup oyunun özel konsol optimizasyonu da eklersek PC kanadında durum daha korkunç olacak. Malum PS4'ün grafik gücünün PC karşılığı kartlar en düşük ayarlarda bile sürünüyordu.

2024 sonu, 2025 başında piyasaya çıktığında RTX 5060 ve 8600 XT gibi kartlar 1080p Ultra ayarlarda GTA VI'yı hedefleyecekler. DLSS, frame generation açık mı hedefler kapalı mı hedefler orasını bilemem. Ama her halükarda bu iki kart da RTX 2080 Ti'dan bile güçlü kartlar olarak yerlerini alacaklar. Bu durumda da RTX 2060 ve seviyesinde kartlar bir şekilde 1080P'de düşük ayarlarda DLSS ve FSR ile tutunmaya çalışacaklar.

Ve pek tabii işlemci faktörünü de unutmamak lazım. Bu denli büyük bir açık dünyayı kaldırırken ekran kartlarını da besleyecek güç için DDR5 işlemcilere ve RAM'lere de yönelme hızlanacaktır. GTA V'ı yayınlandığında tüm şirketler için son nesil ürünlerini sattıracak devasa bir fırsat yaratacak.

Altına imzamı atıyorum. :) yalnız RTX 4070 ile 1080p Ultra ayarlarda oynayamazsam üzülürüm açıkçası gerçi PC'ye ne zaman gelecek artık yarın öğreneceğiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı