GTA 6 için PS5 Pro alınır mı?

Mesaja olumsuz atan arkadaşlara söylüyorum, hangi donanım açacak bu oyunu PS5 Pro 30 FPS açacaksa?

Şu an dünyada en çok kullanılan ekran kartları 3060/4060/4050 kartlar. Rockstar en çok kullanılan kartlarda açmazsa kime satacak bu oyunu?

RDR2'yi PS4 gibi hantal bir cihazda bile kaliteli bir görüntüde 30 FPS açan Rockstar, GTA 6'yı Series S'te açamayacak mı?

Performans modunda 120 FPS çalıştırması imkansız gibi ki pssr ile bile 120 FPS oyun oynanmıyor, kalite modunda 30 FPS 1080p, performans modunda 800p 60 FPS upscale şekilde orta ayarlarda oynamak istiyorsa alsın, bu jenerasyon konsolları yetersiz upscale ile kurtarıyorlar, bazı durumlarda native görüntüde 1000 hatta 800 piksele düşüyorlar görüntü kalitesi, upscale olmasa çamur gibi görünecek oyunlar. Kaliteli bir şekilde oynamayı istiyorsa ve beklemek sorun değilse PC ama ilk elden oynayayım kalite çok da önemli değil diyorsa konsol alsın. Eski jenerasyon Pro modellerde mesela PS4 ve 4Pro arasında 4-5 kat, Xbox One ve One X arasında 6 kat güç farkı vardı, PS5 ile 5Pro arasında %45 fark var o da ekranın dibine girip bakarsan belli oluyor, çok dikkat etmeden oynarsan genel kullanımda fark hissetmezsin hissetsen bile çok az.

Yani PC geliştirmek istiyorum fakat dediğim gibi GTA 6 çıkınca onu en iyi şekilde oynamakta PS5 Pro'yu cazip kılıyor gözümde.

GTA PS5 Pro özel optimizasyon olmayacak yani PS5 al bir şey fark etmeyecek.

Oyun çıkar çıkmaz astronomik bir fiyatla PS5'e gelir. 100$ üstünde bir fiyat bekliyorum oyun için.
Oyun çıktığında PS5 kaldıracağını düşünüyorum.

Hayır oyun şu an AAA oyunlar kac dolarsa o fiyattan cıkar yani 70 dolar civarı.

O senin kafana göre değişir. Eğer minimum 1 sene beklerim diyorsan alma. Bende de PS5 Slim var ama PC için bekleyeceğim. Fakat PC için belki de görsel iyileştirmeler ve 4K60 FPS desteği gelebilir.

4K60FPS 4090 bile acamaz Cyberpunk'ı 4K60'da anca oynatıyor😅 ama DLSS ve fg ile 4K60'dan fazla oynatir bence.

Aslında birkac aydır PC'ye ekran kartı almak için para biriktiriyorum ve bu ay artık alacaktim ama GTA 6 için PS5 Pro alma fikri aklimi karıştırıyor sizce mantıklı mi?
30-35 bin bandında sahibinden dolap gibi uygulamalar üzerinden.
Bence yurtdışı PS 5 pro al

Hocam 50 bin TL verip 30FPS oynamak sizi biraz enayi gibi hissettirir bence hiç almayın ya da alacağım diyorsanız Xbox Series X alın.

Eğer ilk günden oynama takıntınız yoksa PC alın Max 1, 1.5 yıla PC'ye gelir, ayrıca PS5 Pro'nun ben 2K da 60 FPS, 4K da 30 FPS 1080p upscale orta ayarlarda oynatacaktır diye dusunuyorum, Series X PS5 gibi cihazlar ise 870p olarak 1080p 60 FPS, 2K da 30 FPS düşük- orta ayarlarda oynayacaktır, PC alıp 1.5 yıl bekleyip native 2K yüksek ayarlarda 60 FPS falan oynamak mı yoksa, ilk günden oynayıp 1080p upscale orta ayarlarda oynamak mı, kararı sizin vermeniz lazım. PS5 Pro parasına güzel bir ekran kartı alıp yüksek cozunurluklerde GTA 6'yı oynayabilirsiniz.

Upscale mesela 1080p goruntuyu 2K ekrana sığdırıyor gibi düşünün Series S mesela çoğu oyunu 720P'den 1080P'ye upscale edip yani 720p goruntuyu 1080p olarak ekrana sığdırıp oynatıyor, GTA 6'yi PS5 örneğin 1080p 30 oynatiyorsa çözünürlüğü 720P'ye düşürüp 60 FPS yapıyor ve 720P'yi 1080p, 2K (artık hangi çözünürlükte monitorunuz varsa) ona göre goruntuyu sığdırıp size 60 FPS oynatıyor. Siz oyunu aslında 720p de calistiriyorsunuz fakat goruntu upscale edilince 720p değilmiş gibi görünüyor.

PS5 Pro daha 120 FPS oyun oynayamıyorum Online oyunlar hariç ki çözünürlük modu hala 30 FPS. Pssr açınca mevcut goruntuyu upscale edip 60 FPS yapmaya çalışıyor, PS5 Pro'yu pssr kurtarıyor bir nebze daha iyi görüntü alıyorsun o kadar mevcut standart konsollara göre uçurum fark yok FPS olarak da öyle.
Hocam ben 1080 p ile 2k arasında fark göremiyorum küçük ekran olunca tabi.
Ama büyük ekranlı bir tvde 720p çok düşük bir değer.

GTA PS5 Pro özel optimizasyon olmayacak yani PS5 al bir şey fark etmeyecek.

Hayır oyun şu an AAA oyunlar kac dolarsa o fiyattan cıkar yani 70 dolar civarı.

4K60FPS 4090 bile acamaz Cyberpunk'ı 4K60'da anca oynatıyor😅 ama DLSS ve fg ile 4K60'dan fazla oynatir bence.
Valla geldiği yıla göre değişebilir. Büyük oranda 2026 sonbaharında gelmesi tahmin edilse de belki PS6 ile birlikte 2027'de anca gelebilir. Bütçe varsa 5000 serisi şöyle 70, 80 kart almak en mantıklı yatırımdır. Bakalım Ocak 2025'te tanıtımı var galiba.

Vallahi geldiği yıla göre değişebilir. Büyük oranda 2026 sonbaharında gelmesi tahmin edilse de belki PS6 ile birlikte 2027'de anca gelebilir. Bütçe varsa 5000 serisi şöyle 70, 80 kart almak en mantıklı yatırımdır. Bakalım ocak 2025'te tanıtımı var galiba.

Reis 2025'in sonbaharında geleceği kesin ne 2026 2027'si.

Vallahi geldiği yıla göre değişebilir. Büyük oranda 2026 sonbaharında gelmesi tahmin edilse de belki PS6 ile birlikte 2027'de anca gelebilir. Bütçe varsa 5000 serisi şöyle 70, 80 kart almak en mantıklı yatırımdır. Bakalım ocak 2025'te tanıtımı var galiba.

Ama PC sürümü diyorsan 2027'de gelecek.

GTA 6 Series S'te 30 FPS çalışacak.
Series X / PS5'te performans/grafik modu olarak 60/30 FPS çalışacak.
PS5 Pro da ise performans modu 120 FPS, grafik modu 60 FPS olacak.

Eğer oyunun PC'ye çıkmasını beklemek istemiyorsan alabilirsin, bana kalırsa alma.

Öncelikle RDR2 bazı yerlerde felaket kasıyor PS4'te. Hiç oynadınız mı bilmiyorum ama RDR2 oynamanın kötü bir yolu PS4'te oynamak.

Ayrıca GTA 6 işlemciye yüklenecek çoğunlukla. Pro'nun da işlemcisi neredeyse normal PS5 ile aynı olduğu için 120 FPS falan hayal yani. Maksimum performans modu olur 60 FPS için, o da görsel anlamda çok harika olmaz. Ve Rockstar genelde onu bile yapmıyor, her oyununu 30 FPS çıkartıyor konsollara.

PC için 1-2 sene bekleyebilirsen PC yükselt ben olsam alırdım CD ile al sat takas vs. oynardım oyunları GTA 6'yı da oynardım sonra satardım sonuçta o konsolun daha 3-4 senesi var PS4'ün 12 yaşına gireceğini düşünürsek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00