GTA 6 PS5 Pro'da 60 FPS ile geliyor: İşte detaylar

@Shinoa, sondaki cümleniz doğru. Bunu anlatmaya çalışıyoruz da bazı arkadaşların ki fanboyluktan öteye gitmiyor maalesef.

En basitinden, PC oyuncuları oyunları istedikleri gibi modlayabilir veya yama kurabilir. Ama PS5 tarafında kısıtlısın. Bir de Online oynamak için PlayStation Plus aboneliği denen lanet şeyi alman gerekiyor. Hem oyuna para vermişsin, bir de Online oynamak için Plus alıyorsun, saçmalık. Ayrıca PS5 tarafında oyunlar çok pahalı ve doğru düzgün indirim yok. En basitinden, sizde Batman serisi 100 TL'yken biz Epic'ten 5-6 TL'ye alıyoruz.
Bir diğer ekleyeceğim şey ise, konsol “fakir oyun oynama cihazı” diye geçer. Sonuçta PS5 şu an 500 dolar yurt dışında bu paraya adamakıllı bir PC toplanmıyor.

Modlama ve yamadan kastın hile ise konsolların en çok tercih edilme sebeplerinden biri hilecilerin olmamasıdır. Bence sadece bu olay bile konsol alma sebebidir.
PS Plus aboneliği sayesinde yüzlerce oyuna erişimin oluyor. Lanet dediğin şey yine konsolun alınma sebeplerinden biri.
PS'de birçok oyun PC'den çok daha uygun fiyatlı olarak satılıyor. Konsol oyunlarının genel olarak pahalı olması iddiası sadece bir şehir efsanesinden ibaret. Yarım milyar aktif konsol oyuncusu ne demek istediğimi biliyorlardır. Kendileri bu foruma çok fazla uğramazlar çünkü birçoğu PC'yi sadece Office programları için kullanıyorlar.
Konsolun "fakir oynama cihazı" olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Hilecilerin ve FPS düşmesi denilen şeylerin olmadığı kilitli 60 ve kilitli 120 FPS verebilen üst seviye optimizasyona sahip bir platform "fakir oynama cihazı" olmuyor. Burada konsolun "ne cihazı" olduğunu söylersem uzaklaştırma alabilirim.

@Shinoa, sondaki cümleniz doğru. Bunu anlatmaya çalışıyoruz da bazı arkadaşların ki fanboyluktan öteye gitmiyor maalesef.

Bu forumda konsollar, özellikle PS sayısız yerde kötülendi. Sorunlar yumağı olan PC'nin kötülendiğini hiç görmedim. Adminler bu olaya hiç ses çıkarmıyorlar. Yukarıda yazarın biri yeni GTA'nın PS'de stabilite problemleri yaşayacağından bahsetmiş.
Konsolda FPS düşmesi, hileci ya da herhangi bir optimizasyon-donanım-yazılım problemi olmadığını belirtince fanboy biz oluyoruz. Gerçek dışı yorum yapan normal vatandaş oluyor. :)
Konsolculardan yazan çok az kişi var. Buradaki ilginç yorumları hayretler içerisinde okuduklarına eminim.

@RonPel, PS kötülendiği an, o arkadaş konulara damlıyor direkt. Nasıl haberinin olduğunu da anlayamadım. :D yav, PS kötülense cebinden ne para çıkıyor ne de paran eksiliyor, bunun ilerisi de fanboyluktur. Bu kadarına gerek yok. Ben PS'de oyunları satın almak zorunda olduğumuz için almak istemiyorum. PC tarafında özgürsün, istediğin şekilde oynayabiliyorsun oyunları.

İnsanlar kitleler halinde konsola geçtiği için hileciler artık serverlarda eskisi kadar kurban bulamıyorlar.

Bir hileci-modcu olsam ben de çok sinirli olurdum. 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
@hakopera, herkes düşünce ve fikrini belirtir. Sizin konsolu savunduğunuz gibi konsolu kötüleyen de olabilir, normal bu. Adminlerin niye ses çıkarması gerektiğini de anlayamadım. Kural ihlali olmadığı sürece seslenmezler, kural ihlali varsa gereken işlemler yapılır.

Modlama ve yamadan kastın hile ise konsolların en çok tercih edilme sebeplerinden biri hilecilerin olmamasıdır. Bence sadece bu olay bile konsol alma sebebidir.
PS Plus aboneliği sayesinde yüzlerce oyuna erişimin oluyor. Lanet dediğin şey yine konsolun alınma sebeplerinden biri.
PS'de birçok oyun PC'den çok daha uygun fiyatlı olarak satılıyor. Konsol oyunlarının genel olarak pahalı olması iddiası sadece bir şehir efsanesinden ibaret. Yarım milyar aktif konsol oyuncusu ne demek istediğimi biliyorlardır. Kendileri bu foruma çok fazla uğramazlar çünkü birçoğu PC'yi sadece Office programları için kullanıyorlar.
Konsolun "fakir oynama cihazı" olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Hilecilerin ve FPS düşmesi denilen şeylerin olmadığı kilitli 60 ve kilitli 120 FPS verebilen üst seviye optimizasyona sahip bir platform "fakir oynama cihazı" olmuyor. Burada konsolun "ne cihazı" olduğunu söylersem uzaklaştırma alabilirim.

Bu forumda konsollar, özellikle PS sayısız yerde kötülendi. Sorunlar yumağı olan PC'nin kötülendiğini hiç görmedim. Adminler bu olaya hiç ses çıkarmıyorlar. Yukarıda yazarın biri yeni GTA'nın PS'de stabilite problemleri yaşayacağından bahsetmiş.
Konsolda FPS düşmesi, hileci ya da herhangi bir optimizasyon-donanım-yazılım problemi olmadığını belirtince fanboy biz oluyoruz. Gerçek dışı yorum yapan normal vatandaş oluyor. :)
Konsolculardan yazan çok az kişi var. Buradaki ilginç yorumları hayretler içerisinde okuduklarına eminim.

İnsanlar kitleler halinde konsola geçtiği için hileciler artık serverlarda eskisi kadar kurban bulamıyorlar.

Bir hileci-modcu olsam ben de çok sinirli olurdum. 😁
Konsolların satma nedenine bakarsan, ucuza oyun oynama cihazı diye geçer. Hatta insanlar çocuklarına hediye olarak bu cihazı alır. Bu yurtdışında böyledir; PS5 400-500 dolara bulunabiliyor. İnsanların alma sebebi, "Ben ucuza oyun oynayayım" diye. Fakat bu Türkiye'de öyle değildir. Türkiye'de konsollar, bana göre pahalı oyun oynama cihazı diye geçer çünkü oyun fiyatları ve PlayStation Plus abonelik fiyatları çok yüksektir.

@RonPel, konsolun da kendisi pahalıdır ve oyunlarla birlikte bir PC parasını geçer.

@333365 @RonPel @hakopera Her ne kadar PC oyuncusu olsam da (PS1-PS2 dönemi kısmen hariç) konsollar olmasa büyük ihtimal oyun sektörü diye bir şey kalmazdı çünkü oyunların büyük bir çoğunluğu hala konsollarda satıyor. Eskiden bu oran baya fazlaydı hatta PC oyunculuğu ölüyor deniliyordu ama Steam PC oyunculuğunu kurtardı ve günümüze kadar getirdi. Şu an Steam'e rağmen PC'de azımsanmayacak satışlar olmasında rağmen hala konsollarda satış sayısı daha yüksek. Bu durumu da göz ardı etmemek gerekiyor.

@Ravenholm, milleti orijinal oyunla da tanıştıran Steam oldu. Her ne kadar lisans sattığı için kızsak da Steam olmasa, millet halen CD, DVD takılmaya devam ederdi ya da korsan.

Konsolların satma nedenine bakarsan, ucuza oyun oynama cihazı diye geçer. Hatta insanlar çocuklarına hediye olarak bu cihazı alır. Bu yurtdışında böyledir; PS5 400-500 dolara bulunabiliyor. İnsanların alma sebebi, "Ben ucuza oyun oynayayım" diye. Fakat bu Türkiye'de öyle değildir. Türkiye'de konsollar, bana göre pahalı oyun oynama cihazı diye geçer çünkü oyun fiyatları ve PlayStation Plus abonelik fiyatları çok yüksektir.

Ps Plus deluxe abonelik ücreti yıllık 4266 lira. Yani ayda 355 liraya geliyor. Bu fiyata her ay sayısı artan (an itibariyle 602) oyuna erişimin oluyor. Oyun sayısı o kadar fazla ve iyi ki yeni oyun alma ihtiyacın çok fazla olmuyor.

oyun listesi

PC'den konsola geçen çok kişi var ama tersi durum çok az yaşanıyor. Şahsen benim etrafımda gözlemlediğim durum bu. Ben de 2015 yılına kadar sıkı bir PC oyuncusuydum. Açıkçası günümüzde CS dışında özlediğim hiç bir PC oyunu yok. Hatta zamanında PC için çıkan bir çok oyunun konsol için 1-2 yıl önce çıktığını öğrenmem çok sinirimi bozmuştu.

Bir fanboy değilim. PC'nin donanım-yazılım-optimizasyon problemlerinden bıkmış biriyim. Bu problemlerin hiç bir zaman bitmeyeceğini de biliyorum. Farklı ve sayısız cpu-gpu-driver sorun sarmalının sonuçlarını hepiniz görüyorsunuz.

Hepinize bol şans.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı