GTX 1050 Ti 45 watt tüketmesi normal mi?

Alperen Bckn

Hectopat
Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Önceki konularda yaşadığım düşük GPU kullanımı sorununu paylaşmıştım. Bugün, NVIDIA'nın programı, AIDA64 ve GPU-Z ile ekran kartımı kontrol ettim. Üçü de aynı sonucu gösteriyor: GTX 1050 Ti maksimum 35-45 watt arasında güç kullanıyor. Bu değerler normal mi? PSU'm 400W ve geçen sene aldım.

Hocam bildiğim kadarıyla GTX 1050 Ti ortalama 75 watt güç tüketiyor diğer sistem parçalarının tek tek ortalama gücünü internetten bakarak hesaplamanızı öneririm.
Eğer 400 wattı geçiyorsa PSU nuzu değiştirmenizi öneriyorum böylece tam performans kullanmış olursunuz.

Hocam bide güç kaynağınızı ve işlemci modelini yazar mısınız?

Hocam bildiğim kadarıyla GTX 1050 Ti ortalama 75 watt güç tüketiyor diğer sistem parçalarının tek tek ortalama gücünü internetten bakarak hesaplamanızı öneririm.
Eğer 400 wattı geçiyorsa PSU nuzu değiştirmenizi öneriyorum böylece tam performans kullanmış olursunuz.

Gametech gpt400 sanirim psu işlemcimde i7-3770 16gb ddr3 ramlerim var

Hesapladım da 325 watt öneriliyor psu da yetiyor

Gametech GPT400 sanirim PSU işlemcimde i7-3770 16 GB DDR3 RAM'lerim var.

Hesapladım da 325 watt öneriliyor PSU da yetiyor.

Hocam PSU markanızdan kaynaklanıyor olabilir zaten çok da iyi bir marka değil marka değişikliği sorununuzu çözer diye düşünüyorum.
Bu arada oyunlardaki FPS değerleriniz çok düşük mü game testlere baktınız mı?

Hocam PSU markanızdan kaynaklanıyor olabilir zaten çok da iyi bir marka değil marka değişikliği sorununuzu çözer diye düşünüyorum.
Bu arada oyunlardaki FPS değerleriniz çok düşük mü game testlere baktınız mı?

PSU'nun zamanla verimliliği düşme gibi bir şeyi olabilir mi önceden böyle sorun yoktu çunku oyunlarinakici ve yuksek FPS oynuyordum simdi PUBG oynanmiyacak sekilde droplu ve FPS yererde keza diger oyunlarda da GPU kullanimi yariya dusuyor aniden FPS'de yerlere cakiliyor
Bu konuda detayli aciklamistim:Oyunlarda GPU kullanımı işlemci kullanımından düşük

22-27 diye hatirliyorum
Hocam 45 watt yük altındaki değer miydi

PSU'nun zamanla verimliliği düşme gibi bir şeyi olabilir mi önceden böyle sorun yoktu çunku oyunlarinakici ve yuksek FPS oynuyordum simdi PUBG oynanmiyacak sekilde droplu ve FPS yererde keza diger oyunlarda da GPU kullanimi yariya dusuyor aniden FPS'de yerlere cakiliyor
Bu konuda detayli aciklamistim:Oyunlarda GPU kullanımı işlemci kullanımından düşük
Hocam zaten PSU her markadan alınmaz bşraz araştırıp almak en mantıklısı çünkü çoğu sorun PSU dan çıkıyor.

Hocam 45 watt yük altındaki değer miydi
Evet pubg de gördüm degerleri muhtemel diğer oyunlarda birden buna düşüyordur

Hocam 45 watt yük altındaki değer miydi?

Hocam zaten PSU her markadan alınmaz bşraz araştırıp almak en mantıklısı çünkü çoğu sorun PSU'dan çıkıyor.

O zamanlar bütçem kisitli idi maalesef buna yöneldim ama bilmiyordumki zamanla verimin düşeceğini

Şimdi sizin için LoL'deki TFT modunda test edip kaç kullandığını sonucu yazacağım.
Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı