GTX 1060 Gaming X 6GB İle Sistem Toplama

umutogut

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Aşağıdaki sistem özelliklerinde bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bütçem 5500-6000 TL arası aslında (maksimum 1500 dolar gibi), aşağıdaki sistem bugünün parasıyla 6133 TL (1600 dolar) gibi görünüyor. Ben biraz zorluyorum gibi.

Amacım: Minimum 4-5 yıl stabil bir şekilde çalışacak ve güncellenebilecek bir sistem yaratmak.
  • MSI GTX 1060 GAMING X 6GB
  • AMD RYZEN 5 1600
  • ASUS PRIME X370-PRO
  • CORSAIR VENGEANCE 3000MHz DUAL 16GB (2x8GB)
  • SAMSUNG 960 EVO 250 GB
  • ZALMAN Z3 PLUS 600 W FSP HYDRO 80+ BRONZE
Sistemi oluştururken uzun vadede AMD işlemciye yatırım yapmak ve Intel işlemciye daha fazla ödemek yerine buradaki bütçeyi ekran kartı ve RAM parçalarına kaydırmak düşüncesi vardı kafamda.

Anakart ile uyum gösteren 3200 MHz RAM'lerde Samsung chip yoktu. Bu sebeple 3000 MHz modeline düştüm, AMD uyumlu anakartların Samsung chip ile daha iyi çalıştığını okumuştum. Hynix chip olan 3200 MHz versiyonu almak bir fark yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zalman Z3 gibi eski bir kasa almanı öneririm. Kasa dışında sistem gayet iyi. Kasa ve PSU için bütçeni söyler misin?

Kasa ve PSU için 550 TL bütçe ayırıyordum. Ancak bütçeyi arttırdım. Şu ikisine karar verdim:

Seasonic 750W 80+ Bronze M12II-750 Evo Edition Tam Modüler Güç Kaynağı (SEA-M12II-750)
CORSAIR CC-9011050-WW SPEC-01 Red LED Carbide Serisi USB3.0 Güç kaynaksız Kasa

Ne dersiniz?

PSU iyi ama kasa için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kasa kötü ve eski.
  • Phanteks P400
  • FSP Hydro 600W
Modellerine bakabilirsin. Bütçene uyar sanırım.
Evet dostum. Şu an evladiyelik bir güç kaynağı yatırımı yapmanın peşindeyim. O yüzden bütçeyi zorlayabilirim biraz. Seasonic modeli için ne dersin?

Dediğim gibi PSU gayet iyi. Sistemin için fazla ama ileriye dönüklük için tercih edilebilir. Fakat o kasayı kesinlikle almanı öneririm. PSU dışında kasa için bütçen ne kadar?

Kasa için bütçeyi ister istemez biraz kısmak zorunda kaldım. Attığım kasa 250 tl sanırım.

Bütçe kaç TL'ye çıktı? P300 ve Evga 650 GQ veya RM 550x alabilirsiniz sanırım.
Seasonic için 560 TL bütçe ayırdım.

İşlemciyi i5 7500 yapıp üstüne 8GB bellek eklerseniz çok güzel olur 6000TL gibi bir fiyata geliyor yaklaşık.
Sinerji DCK-I-1070 (Asus) i5-7400 8GB 1TB+250SSD GTX1070
Klasik soru geliyor :) AMD çok çekirdek mi Intel 5. nesil mi? Ben burada sistem yatırımı yapıp en fazla 4 yıl sonra ekran kartını yenilemeyi hedefliyorum aslında.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı