GTX 1060 İle RX 590 Arasında Fark Var mı ?

Cem Argun

Kilopat
Benim kullandığım MSI Aero İTX GTX 1060 6 GB modeli tek fanlı bir ekran kartı. Ben şimdi RX 590'a geçtiğimde çift fanlı olan bir fark olacak mı FPS gibi olaylarda yoksa aynı mı kalacak? Ben biraz araştırdım sanki hızlar birbirine yakın aynı gibi geldi. Pek de anlamadım size sormak istedim. Beni bir bilgilendirirseniz sevinirim. Bahsettiğim kart Armor 8 GB OC modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacaksanız RX590 Special Edition OC 8GB almalısınız.
Special Edition olması, OC olması, 8 GB olması, ve çift fan olması iyi yönleri.

Isınma yapmaz diye düşünüyorum. Ayrıca elinizdeki 1060 modeli tek fan olduğu için ileri de çıkacak güncel oyunlarda (uzun vadede) ısınma problemleri çıkarır diye düşünüyorum.

Belirttiğim modeldeki GPU'nun altında bulunan termal pedler ile de pasif soğutma sağlandığı için ısınma sorunu başarıyla bertaraf edilmiştir fikrimce.

GTX1060 ileriye dönük bir kart ancak elinizdeki model tek fan olduğu için GPU'nun gerçek performansını ortaya koyamadığını düşünüyorum.

Konu hakkında aşırı bilgili değilim sadece mantığa uygun açıklamalar yapmaya çalıştım.

İyi günler.

Bir şey soylemek istiyorum. 1060'dan 590'a dediginiz gibi Special Edition olsa bile Nitro + da dahil bence 1060'dan RX 590'a geçmeyi dogru bulmuyorum. Bütçenin biraz daha zorlanıp 1600 TL'ye suan Hepsiburada indirimleriyle 1660 almak daha mantıklı degil mi? Linkte bırakıyorum buraya: MSI Nvidia GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC 6GB 192Bit GDDR5 Fiyatı isterse 100TL farkla Gaming X modelini de alabilir.

bişey soylemek istiyorum 1060 dan 590 a dediginiz gibi special edition olsa bile nitro + da dahil bence 1060 dan rx 590 a geçmeyi dogru bulmuyorum bütçenin biraz daha zorlanıp 1600 tl ye suan hepsiburada indirimleriyle 1660 almak daha mantıklı degilmi linkte bırakıyorum buraya MSI Nvidia GeForce GTX 1660 Ventus XS 6G OC 6GB 192Bit GDDR5 Fiyatı isterse 100tl farkla gamingx modelinide alabilir

GTX1660 öncelikle güncel mimari ve yüksek çekirdek hızlarında çalıştığı için tercih edilmekte. Ancak alınacaksa GTX1660 TI modeli alınmalıdır diye düşünüyorum. Bahsettiğim modelin soğutma performansının yanında 1660 modelininki çok geride kalıyor. AMD Son zamanlardaki sürücü sıkıntılarından dolayı bu aralar pek tercih edilmese de ilerde çıkaracağı sürücülerle bu kartları da sollayabilir. O yüzden alınacaksa RX590 alınmalıdır. Bu iki ekran kartı arasından bir seçim yapmak oldukça zor ancak ben RX590 alırdım.

GTX1660 öncelikle güncel mimari ve yüksek çekirdek hızlarında çalıştığı için tercih edilmekte. Ancak alınacaksa GTX1660 Ti modeli alınmalıdır diye düşünüyorum. Bahsettiğim modelin soğutma performansının yanında 1660 modelininki çok geride kalıyor. AMD Son zamanlardaki sürücü sıkıntılarından dolayı bu aralar pek tercih edilmese de ilerde çıkaracağı sürücülerle bu kartları da sollayabilir. O yüzden alınacaksa RX590 alınmalıdır. Bu iki ekran kartı arasından bir seçim yapmak oldukça zor ancak ben RX590 alırdım.
RX 570 de oldugu gibi duşunmen normal sonradan güçlenecek diye ama suan guncel ve daha guçlu bir ekran kartı varken beklemek çok da mantıklı degil. birkaç ay benim goruşumce RX 590 alıncaksa da 1350 TL'ye buldugum linki şuraya bırakıyım: Sapphire Radeon RX590 Pulse 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı

1.jpg

RX 570 de oldugu gibi duşunmen normal sonradan güçlenecek diye ama suan guncel ve daha guçlu bir ekran kartı varken beklemek çok da mantıklı degil. Birkaç ay benim goruşumce RX 590 alıncaksa da 1350 TL'ye buldugum linki şuraya bırakıyım: Sapphire Radeon RX590 Pulse 8GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı

Arada çok bir fark yok. Görünüşçü biri ise bunu veya bunu alabilir. Değilse verdiğin linkteki gayet iyi bir ürün. Senin verdiğinle bu ikisi arasında performans farkı olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Saygılar.

Arada çok bir fark yok. Görünüşçü biri ise bunu veya bunu alabilir. Değilse verdiğin linkteki gayet iyi bir ürün. Senin verdiğinle bu ikisi arasında performans farkı olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Saygılar.
450 TL için maxsimum 2 3 FPS oynuyor. Bence 450 TL ile işlemci SSD anakart veya başka her şeye harcayabilir. Az bir mebla degil şahsen 2 3 FPS için 500 TL civarında para vermem.

RX 590 daha iyi ama geçmeye değmez.

Elindeki kartı göz önüne alarak değeceğini söyleyebilirim. Tek fanlı bir 1060 -TI bile değil- uzun vadede ciddi sıkıntılar çıkartır. RX590 Special alıp serin serin kullanmak varken güçlü oyunlarla tek fanlı 1060'ı zorlamak uygun değildir diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı