GTX 1060 nasıldır?

Makaleler
3
Yer
İstanbul Beylikdüzü
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler arkadaşlar.

Benim bu konuyu açmamın temel sebebi GTX 1060'ı alanların kullanıcı yorumları ve hataları olup olmadığı.
Aynı zamanda benchmarklarının ve benzeri ısı değerlerinin de paylaşılması harika olur.

Bende yakın zamanda GTX 1060 almayı planlıyorum ve benim gibi diğer insanlara da bu ekran kartını alacakken yararlanabilecekleri güzel bir konu olmasını istedim.

gtx-1060-featured-588x331.jpg

nvidia-geforce-gtx-1060-ozellikleri-ve-fiyati.jpg

İlk başta bu konu yüzünden 3 gün ban yedim, ayrıca konunun adı "GTX 1060 Hakkında" olacaktı.
Merak ediyorum bu konuyu hangi moderatör düzenleyip bana ban attı ?

GTX 1060 konusuna gelirsek ülkemizde 250 dolarlık kart 1500-1600 TL civarına satılıyor. :)
Ve bunun sebebini satıcıların elindeki GTX 9xx serisi kartları satmak için pahalıya verdiğini ve de GTX 9xx serisine indirim uyguladığı görülmüş.
Vatan'da ise 424 dolar + KDV'di ve 1550 TL :D yani şuan yapacağımız tek şey beklemek ve fiyatların adam akıllı seviyeye inmesi...

Ensar fiyat bazlı sorunu açıklamışsın eyvallah, ya peki GTX960 neden 1.050TL idi ?? 760 mı satmaya çalışıyorlardı o zamanda ?? NVDIA bazlı hiç mi bir sorun yok ? Tamam ülkemizden kaynaklı problemlerde var, Vergiler kur vs. onu da anladık. Peki bu firmanın hiç F/P ürünü yok mudur ? Bunun olmaması kullanıcıların işine gelir mi yoksa gelmez mi ?? Yani demek istediğim bence tamamen NVDIA'ın politikalarının kısmen başarısızlığıdır. Ancak bunu fanboyluk olarak görmeyin, ben kullanıcıyı düşünürüm.
Şahsen ben NVDIA kullanmıyorum muyum veya INTEL ? Bal gibi de kullanıyorum.
İkinci bir GTX960 faciasıdır.
Gelelim RX480 ile durumuna. Şimdi tabii şaibeler var, Daha net bilgiler elimizde yok. Ancak gördüğüm kadayırla ciddi bir performans farkı yok en azından aradaki 500TL'ye bakıldığında. Başa baş gibiler, üç aşağı beş yukarı.
Ensar'ım konun güzel, bu yazdıklarımı şahsi algılama kullanıcı dostu eleştirilerdir. =)

Ben aldım oldukça güzel bazı oyunlarda denedim witcher 3 1080p ultrada 80 fps idi world of tanks ve warplanes te 1080p herşey fullde 120-130 fps aralığında rahat rahat oynadım

Ayrıca sistem buz gibi
Tam bir sıcaklık söyleyemiyeceğim nereden bakıldığını bilmiyorum söylerseniz bakarım

Orta segmentteki tatlı yer olacaktı sözde. Piyasada orta seviye bir kart kalmayacaktı. Yani en azından GTX 1060, GTX 980'e rakipse GTX 1050'de geçmiş serideki GTX 970'e rakip olacaktır. Tabi fiyatları 1000 TL'den yukarı çıkmazsa. Ayrıca orta seviye bir kart neden 1000 TL seviyesinin üstünde? Nvidia resmen bizi sömürüyor.

Yorumları için herkese teşekkür ediyorum ilk önce. :)
Ardından da şu konuya geleyim, @Persistent 'ın dediğine katılıyorum bende Nvidia'nın yaptığı piyasa fiyat belirlemesinden memnun değilim ve hiç bir insanda bir ürüne fazla para bayılmak istemez. :D İş böyle iken RX480 almamak da saçma olabilir tabi ki, fiyat düşmediği sürece bu ekran kartını almam açıkcası, aşırı pahalı. Hem yeni gelecek Asus RoG Strix RX480'de çok güzel olacak gibi, bizi üzmez gibime geliyor AMD almak şuan gayet mantıklı bir alternatif.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı