Çözüldü GTX 1070 Ti i3 10100F sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NM GRAFIK

Hectopat
Daha fazla  
Agalar sistemim şu;

GTX 1070 Ti.
i3 10100F.
16 GB RAM.
240 GB hard disk+ 240 GB SSD

Sorum şudur bu sistemde darboğaz var mıdır? Bir de oyunlarda düşük FPS sıkıntısı?

Düzenleme : Bir de aniden drop giriyor, bu her oyunda oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tamamdır yarın bakacağım

Evet güncel bütün driverler ama işlemciden emin değilim bildiğin bir program varsa yazarsan sevinirim

Knkm internette baktığımda mesela adamda GTX 1050 Ti var benden daha iyi FPS alıyor bu nasıl olabilir ki

Tamamdır yarın bakıp atacağım

GTA 5, Valorant, CS:GO

Oyunlar HDD'ye mi kurulu? İşlemci sıcaklığınız nedir oyunda iken? MSI Afterburner ile sıcaklık ve ekran kartı kullanım değerlerini atarsanız fena olmaz. Ama drop giriyor dediğinizde HDD kaynaklı olma olasılığı biraz daha yüksek.
Yaşıyorsun işte kardeş görmüyor musun ekran kartı kullanımın %15.. %100 olması lazım onun. İşlemcin besleyemediği için düşük. GTA V gibi oyunlarda grafikleri ve çözünürlüğü arttırmaya çalış. Yeni işlemci alıncaya kadar.
Darboğaz yaşamasının sebebi acaba düşük ayarlarda oynaması olabilir mi? @NM GRAFIK Hocam bu kadar düşük ayarlarda oynarsa zaten iş yükü ekran kartına değil işlemciye yüklenir ki bu durumda sahte bir darboğaz gerçekleşir. Sebebi de eğer işlemcin yeterince güçlü değil ise ekran kartından gelen yükü kaldıramaz, buraya kadar her şey bildiğimiz darboğazın tanımı ile aynı ancak aradaki fark bunu sen kendin yapıyorsun. Git ayarları yükselt ki dengeli bir performans al.

Darboğaz yaşamasının sebebi acaba düşük ayarlarda oynaması olabilir mi? @NM GRAFIK hocam bu kadar düşük ayarlarda oynarsa zaten iş yükü ekran kartına değil işlemciye yüklenir ki bu durumda sahte bir darboğaz gerçekleşir. Sebebi de eğer işlemcin yeterince güçlü değil ise ekran kartından gelen yükü kaldıramaz, buraya kadar her şey bildiğimiz darboğazın tanımı ile aynı ancak aradaki fark bunu sen kendin yapıyorsun. Git ayarları yükselt ki dengeli bir performans al.

Kankam GTA`da yükseltince daha da düşüyor bunu nasıl ayarlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam GTA'da yükseltince daha da düşüyor, bunu nasıl ayarlayacağım.
Hocam nasıl düşebilir ki? RTX 2060 Super bile besleyebilen bir işlemci GTX 1070 Ti'yi nasıl beslemesin? Darboğaz yaşanıyor diyorsun ama bu ikilinin kağıt üzerinde darboğaz yaşaması çok zor. Geçici olarak daha yüksek bir işlemci kullanma ihtimalin var mı? Yani anlam veremedim şu an yaşadığın durumda, ancak mantıken darboğaz olsa bile sen ayarlarını yükselttiğinde -oyun içi ayarlarını en yükseğe çıkarıp, çözünürlüğünü arttırman gibi- yük otomatikman işlemciden ekran kartına kayar ve darboğaz kalkar. Sende ise tam tersi oluyor, acaba hangi çözünürlükte oynuyorsun?

Hocam nasıl düşebilir ki? RTX 2060 Super bile besleyebilen bir işlemci GTX 1070 Ti'yi nasıl beslemesin? Darboğaz yaşanıyor diyorsun ama bu ikilinin kağıt üzerinde darboğaz yaşaması çok zor. Geçici olarak daha yüksek bir işlemci kullanma ihtimalin var mı? Yani anlam veremedim şu an yaşadığın durumda, ancak mantıken darboğaz olsa bile sen ayarlarını yükselttiğinde -oyun içi ayarlarını en yükseğe çıkarıp, çözünürlüğünü arttırman gibi- yük otomatikman işlemciden ekran kartına kayar ve darboğaz kalkar. Sende ise tam tersi oluyor, acaba hangi çözünürlükte oynuyorsun?

Hocam ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüyorum, biliyorsunuz ki 1070 Ti 2060 Super'den daha fazla Watt çekiyor, 550 Watt o bilgisayar için yetersiz gibi.

O kadar emin olmayın, sistem PSU'dan yüksek miktar da güç çekeceği için ilk olayda PSU parçaları veya kabloları zarar görebilir kısa devre olur eğer sistem çok zor durumda olursa şalteri atar ve sistem kapanır.

Bana bariz işlemci kaynaklı darboğaz gibi geldi.

FurMark'ya da AIDA64 ile GPU'yu da dahil edecek şekilde stress testi yaparsa PSU'dan kaynaklı mı değil mi ortaya çıkar.

1920x1080 Hocam

FurMark'ya da AIDA64 ile GPU'yu da dahil edecek şekilde stress testi yaparsa PSU'dan kaynaklı mı değil mi ortaya çıkar.
Testleri Yapıp Atacağım
Birde reis istiyorsan dc den ekran açıp beraber yapalım
O kadar emin olmayın, sistem PSU'dan yüksek miktar da güç çekeceği için ilk olayda PSU parçaları veya kabloları zarar görebilir kısa devre olur eğer sistem çok zor durumda olursa şalteri atar ve sistem kapanır.

Buyurun kanka bu ekrandan mı bir şey bakılacak yoksa başka bir şey yapayım mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (41).png
    Ekran Görüntüsü (41).png
    3,5 MB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Görüntüsü (42).png
    Ekran Görüntüsü (42).png
    3,5 MB · Görüntüleme: 43
  • Ekran Görüntüsü (43).png
    Ekran Görüntüsü (43).png
    3,5 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
1920x1080 Hocam

Testleri Yapıp Atacağım

Birde reis istiyorsan dc den ekran açıp beraber yapalım

Buyurun kanka bu ekrandan mı bir şey bakılacak yoksa başka bir şey yapayım mı?
Hocam testi doğru yapamamışsın, MSAA değeri filan hep yanlış. İnternetten FurMark testini internetten bak nasıl kullanılır diye. Mesela "GTX 1070 Ti nasıl FurMark testi yapılır?" diyebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı