GTX 1080 Ses Problemi

Coil Whine, yani bobin titreme sesi.
Bobin ağlaması olarak da nitelendirilir. Herhangi bir zararı yok fakat teknik servislerde garanti altında işlem gören bir sorun.
Yani dilerseniz değişim ya da iade talep edebiliyorsunuz.
Asım bey aynı sorunu Asus Gtx 1060 ile yaşadım fakat bir süre sonra bu ses ortadan kalktı ve tekrar yaşanmadı. Bir sorun teşkil eder mi?

Vereceğim çok kötü.

Muhtemelen kartı yeni aldınız. Zamanla kafaya takmıyorsunuz bile. Ki sesi duymak için kasayı açmışsınız. Benim kasanın delikli bir yapısı olduğundan ben de ilk topladığım zaman duyuyordum. Şimdi pek takmıyordum. Sadece oyundayken yük altında çıkıyor. Fakat anakartın işlemci etrafında bulunan siyah karelerinden geliyordu benim ses. Dosya kağıdını kıvırarak sesin tam geldiği noktayı bu şekilde buldum. Hatta bir yakınımın bilgisayarına da bu ses var mı diye bakmak için gittim. Kasa kapağını açıp aynı şekilde baktım onun ekran kartından geliyordu. RX480 kullanıyor.

Coil whine olayı benim eski kartımda vardı. Garantiye verdim 28 gün beklettiler sorun yok dediler. Bir süre sonra ses azaldı. Kafaya da takmıyorsun zamanla. Ben de zamanla azalıyor düşüncesindeyim. Seni rahatsız ediyorsa gönder ama olduğu halde sorun yok dedikleri de oluyor ses makul seviyedeyse değişim yapmıyorlar. Ekran kartlarında coil whine olayı sanıyorum zaten oldukça yaygın. Sıradan durum. Mesela bizim banyonun florasanında da coil whine var :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı