MSI GTX 1080 pembe görüntü problemi

İşte bende ona yogunlaşmaya çalışıyorum fakat sizin kadar bilgi sahibi değilim. Power supply mi sorun çıkartıyor diyorum ya da RAM'lerden yapar diyenler oldu tam bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI GTX 1080 Gaming X
ASUS ROG STRIX Z370'e Gaming anakart
G.Skill RGB 8x2 3200MHz RAM
Intel i7 8700K işlemci
750W Thermaltake RGB Pro
Samsung 960 Evo SSD

Kasa çalışıyor kasada bir sorun yok, RGB'ler yanıyor fanlar dönüyor ekran kartının da renkleri yanıyor ve fanları dönüyor her şey çalışıyor. Tek sıkıntı ekrana görüntü gelmiyor fakat ekran kartını çıkartıp onboarddan denediğimde bir sıkıntı yok fakat bu sefer de bilgisayar sanki yarım yamalak çalışıyor gibi. Normalde 1 2 gun oncesıne kadar onboardda her şeyi yapabiliyordum. Sıkıntısız DotA 2 bile oynayabiliyordum fakat şu an 30 40 FPS ve anlık donuyor saçma sapan yerlerde sol Click çalışmıyor. Bazen anlayamadım sistemi 1.5 sene önce falan topladım yaklaşık 4 5 aydır bu şekilde illallah ettirdi artık.

Sıfırdan başlamak adına, kasaya gelen gücü kesip, power düğmesine 5-6 defa tekrarlı şekilde basarak statik elektrik boşaltın ve bütün donanımları söküp uzay kurulum ile gereksiz hiç bir şeyi takmayarak, taktıklarınızı da yerlerine iyice oturduğundan iyice emin olarak takın.
İlk etap da belleklerden sadece birini takarak deneyin, sorun tekrarlıyorsa aynı belleği başka bir belleğe takarak deneyin, tekrarlıyorsa bu defa diğer belleği aynı şekilde test edin. Sisteme güç verildikten sonra donanım sökeceğiniz her defasında statik elektrik boşaltmayı alışkanlık haline getirin.

Konu gereksiz yere uzamış da uzamış.

Ekran kartın arızalı. Nokta.

İlk iki servise göndermede servis baştan savma iş yapıp sorunu tespit edememiş. Geçen zamanda zaten bozuk olan kart tamamen bozulmuş.

Bu sorunun anakart, PSU ya da RAM ile bir alakası yok. Konuyu baştan sona okudum, daha ilk mesajda denilmiş ama yine de gereksiz uzamış konu. Ekran kartın arızalı kardeşim, ekran kartın!

Yollar tekrar servise garantisi bitmeden.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı