MSI GTX 1080 pembe görüntü problemi

Kaza bela kart sisteme takılıyken bilgisayar açıldığında FPS'de bir sıkıntı yaşamıyorum, herhangi bir oyunda her şey çok iyi fakat elimde ekran kartına ufak bir temas yaptığımda resimdeki gibi oluyor ya da bir süre sonra kendiliğinden oluyor. Fakat bunun bir zamanı yok 2 saat de olduğu oluyor 10 saat de veya 10 dakika da.
Farklı monitörde denendi dostum orada da aynı sonucu verdi. BIOS güncellemesi içinde internetten bakıyorum fakat sizin kadar anlayan birisi değilim tam olarak hangi adımları izleyeceğimi ve nasıl olacağını tam bilemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı başka bir anakart'ta denendeğil mi?
Hayır maalesef denenmedi başka bir sistemin veya parçam yok. Sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Önceden görüntü gelir arada sapıtırdı şimdi kartı taktıgımda hiçbirşekilde goruntu gelmıyor. Fanlar çalışıyor kartın ısıkları da yanıyor fakat goruntu yok. İnternette artifact sorunu diye bir şey buldum onunla bir alakası olabilir mi? Veya VRAM'den kaynaklanabilir mi?

Hocam zaten şöyle bir detayı anlatmayı unuttum, kartı diyelim kaza bela taktım ve kasa açıldı görüntü geldi. Kartın uzerıne veya herhangi bir yerine azıcık dokundugumda bu pembe noktalar hemen her yerde beliriyor. Fakat anakartımda 3 adet ekran kartı slotum var diger 1 tanesinde denedim onda da aynı sonucu verdi.
Bir de şöyle bir olay var sanki bilgisayar düzgün çalışmıyormuş gibi mesela kulaklığı kasanın ustundeki yerinden çıkarttıgımda oyundan atıyor veya YouTube'da bir şeyler izlerken çıkarttıgımda bir sorun oluştu deyip tarayıcıdan cıkmamı istiyor veya herhangi bir oyunda mouse sol Click çalışmıyor anlamış değilim.

Ekran kartına temasta bulunduğunuzda oluyor demişsiniz, ekran kartının anakart üzerinde slota iyice oturduğuna emin olun, kasa tarafında sağlam şekilde sabitlendiğine emin olun. Ekran kartını ağırlığı sebebi ile eğim alıyor olabilir gerekirse sağ tarafta havada kalan kısma alttan destek koyun. Bu şekilde bir süre deneyin.

Hocam deneyeceğim fakat şu an kartı taktığımda hiç açılmamaya başladı. Önceden açılıyor ama sonradan bu şekilde oluyordu. Şimdi hiç açılmıyor yani ekran kartı GG diyenler var servise de gönderdim fakat sorun yok dediler ne yapacagım hakkında hiçbir fikrim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı