GTX 1080 sistem düşük performans veriyor

StanieR

Hectopat
Katılım
15 Ocak 2020
Mesajlar
34
Merhaba arkadaşlar, yeni anakart ve yeni işlemci aldım fakat oyun içi FPS aşırı düşük sebebi driverlar olabilir mi? NVIDIA'nın 496.13 driverini kullanıyorum.

GTX 1080.
Ryzen 5500.
16 GB RAM.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyun? Güncel sürücülerde gecikme sorunu olduğunu biliyorum. Düzelttiğini söylemişti ama kullanıcılar bu sorunun devam ettiğini söylüyor. Bu sorun rahat 1-2 yılı aşmış durumda. AMD çok eleştrilese de Nvidia pazar lideri olduğundan bu tarafta tembelleşmeye başladı.

Forumda en ideal sürücüyü söylüyorlar. Tekrar göz atıp size önereceğim.
 
Aşırı düşük derken? Hangi oyunlarda kaç FPS alıyorsunuz? YouTube'dan karşılaştırma yaptınız mı? Oyun içi ısı değerleriniz neler? Bunlarıda belirtirseniz daha hızlı yardım alırsınız.
 
i7 8700 işlemcim vardı pinleri bozulduğu için değiştirdim ve anakartıda değiştirmek zorunda kaldım bu nedenle bende yeni anakart ve işlemci aldım FPS sorunu ortaya çıktı arma reforger sistem gerekisimlerim yetiyor fakat düşük FPS alıyorum Full ayarlarda.

Hangi oyun? Güncel sürücülerde gecikme sorunu olduğunu biliyorum. Düzelttiğini söylemişti ama kullanıcılar bu sorunun devam ettiğini söylüyor. Bu sorun rahat 1-2 yılı aşmış durumda.

Forumda en ideal sürücüyü söylüyorlar. Tekrar göz atıp size önereceğim.

Arma reforger Ready or Not.
 
Şimdilik son üç sürücünün aşırı sorunlu olduğunu belirtmişler. Benim önceki yorumda bahsettiğim sürücü daha eskiydi. Şu an kullanıcılar 537.58 sürücüsünü öneriyor. Onu yükleyip test edin.

Sürücüyü NvCleanstall ile yükleyin. Bu bazı CPU tüketen işlemlerin yüklenmesini önlüyor. Nvidia'nın sistemde çalıştırdığı bazı hizmetler istikrarlı değil. Bahsettiğim gibi son 1-2 yıldır gidişat iyi değil. Yeni RTX kartlar için çıkardıkları sürücülerde genel sorunlar ve bu sorunlar düzelmediği gibi sürekli artıyor.

İkisi de optimizasyonu iyi olmayan oyunlar. Özellikle Arma oyun motoru sorunlu diyebilirim. Çok iyi sistemlerde bile ince ayar istiyor.
 
Son düzenleme:
Şimdilik son üç sürücünün aşırı sorunlu olduğunu belirtmişler. Benim önceki yorumda bahsettiğim sürücü daha eskiydi. Şu an kullanıcılar 537.58 sürücüsünü öneriyor. Onu yükleyip test edin.

Sürücüyü nvcleanstall ile yükleyin. Bu bazı CPU tüketen işlemlerin yüklenmesini önlüyor. NVIDIA'nın sistemde çalıştırdığı bazı hizmetler istikrarlı değil. Bahsettiğim gibi son 1-2 yıldır gidişat iyi değil. Yeni RTX kartlar için çıkardıkları sürücülerde genel sorunlar ve bu sorunlar düzelmediği gibi sürekli artıyor.

İkisi de optimizasyonu iyi olmayan oyunlar. Özellikle arma oyun motoru sorunlu diyebilirim. Çok iyi sistemlerde bile ince ayar istiyor.

Yersiz olacak ama Ryzen 5500 i7 8700'den daha iyi değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı