GTX 1650S sistemde oyunlar donup atıyor

babayori

Femtopat
Sistemim 1.5 aylık bir sistem. Şu ana kadar tüm oyunlarda 10-15, bazen 30 dakika sonra ekran aniden donuyor ve oyundan attıyor. Hiçbir hata falan vermiyor. Yeni aldıgım RAM'dendir diye test ettim 2'sini ayrı ayrı. Şimdi zaten tek RAM takılı. Onu da tes ettim, 0 hata çıktı. Ama yine de aynı sorun. Nasıl düzeltebilirim? Yeni sistem daha.

Sistemim:
GTX1650 Super
R5 2600
B450MS2H
500GB Seagate HDD
G.Skill 3600 MHz CL 18 RAM
Corsair V650 Watt PSU
Gametech Galaxy kasa

Yanlış RAM seçimi yapmışsın gibi. Kesin sorun RAM seçiminden kaynaklanıyor demiyorum ama gözüme ilk çarpan o oldu.

Ryzen 2000 serisi ve B450 chipset kombinasyonunda 3200-3466MHz üstünde RAM'ler stabilite sorunları yaşanabiliyor. Bu Infinity Fabric ile alakalı bir durum.

Tavsiyem bellekleri 3200MHz'de kullanman olacaktır. O da olmazsa 3000MHz'e çek.
O anakart en fazla 3200 MHz RAM destekliyor.
Hayır. Bu durum hangi mimariye sahip işlemciyi kullandığın ile alakalı bir durum. Zen 2 mimarisine sahip bir Ryzen 3000 serisi işlemci ile 3600MHz frekansında bellekler kullanılabilir.

Son düzenleme:
Yanlış RAM seçimi yapmışsın gibi. Kesin sorun RAM seçiminden kaynaklanıyor demiyorum ama gözüme ilk çarpan o oldu.

Ryzen 2000 serisi ve B450 chipset kombinasyonunda 3200-3466MHz üstünde stabilite sorunları yaşanabiliyor. Bu Infinity Fabric ile alakalı bir durum.

Hayır. Bu durum hangi mimariye sahip işlemciyi kullandığın ile alakalı bir durum. Zen 2 mimarisine sahip bir Ryzen 3000 serisi işlemci ile 3600MHz frekansında bellekler kullanılabilir.

Ya zaten yeni aldigim RAM'in iade talebi ettim. 3200 MHz CL 16 almayi dusunuyorum. Ama tabii elimdeki ramide satmam lazim. Ama ben pek sorunun bundan oldugunu sanmiyorum. Cunku sistemde onceden boyle bir sorun yoktu. En son iste 16 gb yaptim test etmeden girdim bir ouna ve atti sonra mavi ekran verdi. Ama test edince tek tek 2 sindede sıkıntı yok. Yuksek ihtimal uyumsuzluk sorunu var fakat. Eski ramimi takdigimda yine ayni sekil attiyir ama mavi ekran falan vermiyor.

Ryzen 2000 serisi ve B450 chipset kombinasyonunda 3200-3466MHz üstünde RAM'ler stabilite sorunları yaşanabiliyor. Bu Infinity Fabric ile alakalı bir durum.

Beyler denedim ss alamdım. ama söylyim cpu kullanımı %30 - 35 arası sıcaklıgı 37 - 41 ekran akrtı kullanımı . %55 - %65 aralarında sıcaklıgı 55- 60 falan gördüm. Durumlar böyle 15 20 dk oynadakıktan sonra zaten yine attı oyundan. Oynadıgım oyun rust grafiklerde orta diyebiliriz.
Sıcaklık değerleri nasıl ? Ekran kartı kullanım yüzdesi düşük ise şu çözümleri deneyebilirsin.
Beyler denedim ss alamdım. ama söylyim cpu kullanımı %30 - 35 arası sıcaklıgı 37 - 41 ekran akrtı kullanımı . %55 - %65 aralarında sıcaklıgı 55- 60 falan gördüm. Durumlar böyle 15 20 dk oynadakıktan sonra zaten yine attı oyundan. Oynadıgım oyun rust grafiklerde orta diyebiliriz.

Sizde ondan sanmıyorum bundan sanmıyorum. İnsanlar yardım etmeye çalışıyor. Her soruna o değil diyecekseniz ne diye konu açıyorsunuz ki? Deneyin önce.
Anliyorum da zaten oncedende boyle kullandigimi aciklamaya casliyorum. Neyse suan xmpyi kapattim yine rustta girdim. Bakalim. Eger yine atarsa hddyi test edicem. Onun disinda ne yapayim?

Anliyorum da zaten onceden de boyle kullandigimi aciklamaya casliyorum. Neyse şu an XMP'yi kapattim yine Rust'ta girdim. Bakalim. Eger yine atarsa HDD'yi test edeceğim. Onun disinda ne yapayim?

SSD geçmeni öneririm R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X 2x8 RAM 480 SSD kullanıyorum 2 senedir böyle sorunla karşılaşmadım.
SSD geçmeni öneririm R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X 2x8 RAM 480 SSD kullanıyorum 2 senedir böyle sorunla karşılaşmadım.

RAM'ları kendi frekansında çalıştırarak dene bütün şeceneklerini eleyerek yol haritası seç.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı