GTX 1660 Ti ASUS ROG STRIX soğutması nasıl?

2781 TL bu ekran kartı için iyi mi sizce?
Hocam biraz fazla. Tamam kalitesi tartışılmaz ama yaklaşık 2800 TL 1660 S veya Tİ serisi için bence yüksek.

2781 TL bu ekran kartı için iyi mi sizce?
Çok pahalı. Hele ki aynı güçte olan 1660S'ler 2000TL'ye bulunabiliyorken. Bence GTX 1660S GAMING X alın, onun da soğutması gayet iyidir ve sizin istediğiniz (1080P ULTRA 60FPS) GTX 1660Tİ ile aynı güçte olduğu için rahat rahat sağlar.

Çok pahalı. Hele ki aynı güçte olan 1660S'ler 2000TL'ye bulunabiliyorken. Bence GTX 1660S GAMING X alın, onun da soğutması gayet iyidir ve sizin istediğiniz (1080P ULTRA 60FPS) GTX 1660Tİ ile aynı güçte olduğu için rahat rahat sağlar.
1650S'ın bile bana yeteceğini düşünüyorum. Bari alacaksam geleceğe dönük olsun diye 1660 düşünüyorum.
Dediğimi düşünürsen, alttaki kartı öneririm. 1000 liraya de değecek bir performans farkı yok, ayrıca marka hakkında aklında bir şüphe olmasın, Galax'da gayet iyi bir marka ve soğutması da gayet yeterli.

Evet, Galax'ın ne kadar F/P olduğunu biliyorum.

Bu sıcaklarda oyunlarda (yükte) 60 derecenin üzerini görmüyorum aynen bu kartla. Hatta geçenlerde MSI RTX 2060 Super Gaming X gördüm Mediamarkt'ta 3889 TL'ydi, piyasanın bir hayli altındaydı yani fiyatı. Nasılsa Gaming X onun da soğutması aynıdır diye alayım, benim 1660 Ti'ı satarım dedim. Aynı ayarlarda, aynı kasanın içinde kart 72-73 derecelerde çalışıyordu. Serin çalışması için Afterburner'dan fan ayarını elimle ayarlayıp sıcaklığı 65-66 derecelere çektim ama bu kez de fanlar ciddi gürültü yapıyordu. Ben de ne yaptım, Mediamarkt'ta ürünü iade ettim memnun kalmadığımı sebep göstererek. Şimdi daha az FPS ile ama daha serin çalışan kartımla takılmaya devam ediyorum. ROG Strix'ten şaşmamam gerektiğini öğrenmiş oldum, ileride upgrade edersem yine ROG alırım.

Muhtelemen OC versiyonu biraz daha sıcak çalışıyordur saat hızı biraz daha yüksek olduğu için, Advanced'ın soğutması daha iyi olur haliyle.
Keşke iade etmeseydiniz. 72-73 Derece çok çok normal bir değer. Hatta RTX 2060 Super için çok iyi değerler. 1660 Ti'ın 60 derece olmasının sebebi o kadar güçlü bir GPU olmaması. RTX 2060 Super neredeyse 30 FPS fark atıyor. Aralarında ciddi bir fark var.
RTX 2060 ben mi göremedim? Hep 3000-3100 TL civarlarında dolaşıyor.
2700 Civarına Gigabyte'ın modelleri var ama tavsiye etmem. Ben Vatan Bilgisayarda ki fiyata göre değerlendirmiştim.
Bu modeli tavsiye edebilirim.
Dediğin gibi 2060 modelleri 3000 civarında.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı