GTX 1660 Ti ve Ryzen 5 2600 Sistemde FPS Düşmesi

Sean Boswell

Hectopat
Katılım
7 Temmuz 2020
Mesajlar
655
Çözümler
2
Arkadaşlar merhaba. Ben bilgisayarımı yeni aldım, 25 günlük. Fakat beklediğim FPS'leri ve performansı alamıyorum. Sistemim şu şekilde:

GTX 1660 Ti.
Ryzen 5 2600.
8 GB RAM (tek slot)
1TB HDD 7200 RPM.

Oyunlarda drop sorunu yaşıyorum ve çok canımı sıkıyor. Sanki bütün parayı boşa harcamış gibi hissediyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim. Gerçekten çok canımı sıkıyor. Bu arada sıcaklık değerleri çok normal.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci ve RAM FiveM için düşük kalıyor mu ona bir bak MSI Afterburner ile. Hatta ekran resmi çekip atarsan daha iyi olur.

Benden çok çok düşük sistemlerle düşük FPS alıp drop yemeyen insanlar var.
İşlemci kullanımı yüzde kaç ve sıcaklık değerleri nedir? Ona da bakar mısın?
RAM zaten yetersiz kalıyor o kesin.

İşlemciyi oyunda 45 50 civarı kullanıyor ekran kartını 98 99 100 civarı kullanıyor. V-Sync kapalı ayrıca FPS sınırlaması yok hiçbirinde.
 
@Sean Boswell Son olarak şu kaldı: HDD'ye Bad Sector testi.


Eğer Bad Sector sorunu yok ise 16 GB RAM'e yükseltip, para birikince SSD'ye geçin. Var ise SSD alıp, para birikince 16 GB RAM alın. Ama sanıyorum ki RAM yükseltmek daha mantıklı durumunuza göre.
 
@Sean Boswell son olarak şu kaldı: HDD'ye bad sector testi.


Eğer bad sector sorunu yok ise 16 GB RAM'e yükseltip, para birikince SSD'ye geçin. Var ise SSD alıp, para birikince 16 GB RAM alın. Ama sanıyorum ki RAM yükseltmek daha mantıklı durumunuza göre.

Tamam şu anda test yapıyorum paylaşacağım sonuçları.
 
1594992186246.png
 
@qwelwolf Tam emin olmak için yaptırıyorum. Bad Sector çoksa HDD yavaşlığından RAM bile kurtaramaz bu durumu. Eskiden Bad Sector muhabbetinden az şey yaşamadım. GTA 5'te yollar gözükmüyordu HDD Bad Sector yüzünden :)

Yok hocam bu değil Error Scan olan. Okuma/Yazma hızı o kadar kötü gözükmüyor gerçi hatta iyi bile denebilir.
 
@qwelwolf tam emin olmak için yaptırıyorum. Bad sector çoksa HDD yavaşlığından RAM bile kurtaramaz bu durumu. Eskiden bad sector muhabbetinden az şey yaşamadım. GTA 5'te yollar gözükmüyordu HDD bad sector yüzünden :)

Yok hocam bu değil error scan olan. Okuma/Yazma hızı o kadar kötü gözükmüyor gerçi.

Başka ne yapmalıyım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı