GTX 1660S Sistem GTA V'te Düşük FPS Veriyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, ekran görüntülerinde değerleri ve grafik ayarlarını paylaşıyorum. Ekran kartı ve işlemci uyuyor lakin ben 60 FPS alamıyorum.
Bu arada işlemci sıcaklığımın nedeni termal macunumun kurumuş olması. Ayrıca kasada işlemci ve ekran kartı haricinde hiçbir fan çalışmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600,
  • Palit GTX 1660 Super,
  • HyperX Fury 3200MHz 8 GB RGB (Single Channel).
Grafik ayarları.png

MSİ Afterburner değerleri.png

Malwarebytes 4 - Güncellemeler buradan indirip Scan diyerek taratın. Çıkarsa bir şey Quarantine diyerek karantina altına alın. Sonra Detection History`e giderek oradan hepsini seçip Delete diyerek hepisini silin. Clean & speed up your slow PC | CCleaner Official Website buradan indirip Registry kısmından Scan for Issues diyin. Sonra çıkan şeyleri Fix selected Issues diyip sonra Fix All selected Issues diyerek düzeltin. BIOS`un güncel olduğuna emin misiniz? Quick CPU buradan indirip her şeyi %100 e alın ve system power plan kısmını Yüksek performans diyip active diyerek aktifleştirin ve en son olarak Apply tuşuna basın.
Kuruyan macunum buydu, MasterGel Pro almayı düşünüyorum o nasıl?

O da iyiymiş ama arada fark yokmuş. MasterGel Pro daha ucuz ise onu alabilirsiniz.

Malwarebytes 4 - Güncellemeler buradan indirip Scan diyerek taratın. Çıkarsa bir şey Quarantine diyerek karantina altına alın. Sonra Detection History`e giderek oradan hepsini seçip Delete diyerek hepisini silin. Clean & speed up your slow PC | CCleaner Official Website buradan indirip Registry kısmından Scan for Issues diyin. Sonra çıkan şeyleri Fix selected Issues diyip sonra Fix All selected Issues diyerek düzeltin. BIOS`un güncel olduğuna emin misiniz? Quick CPU buradan indirip her şeyi %100 e alın ve system power plan kısmını Yüksek performans diyip active diyerek aktifleştirin ve en son olarak Apply tuşuna basın.

O da iyiymiş ama arada fark yokmuş. MasterGel Pro daha ucuz ise onu alabilirsiniz.
Tamam hocam teşekkürler.

Malwarebytesde herhangi bir şey çıkmadı, CCleanerde dediklerinizi yaptım, Quick CPU ise her şey %100 ve yüksek performansdaydı.

DirectX ayarını ve grafikleri yükseltmeyi deneyin. DirectX ayarı ekran görüntüsünde gözükmüyor fakat çimen seçeneği devre dışı kaldığına göre DX11'den düşüktür.

GTX 1660Ti ile 1080p, 8x MSAA, PostFX ve çimenler dışında her şey Very High'da 60 FPS oynayabiliyorum. Sizde ekran kartı kullanımı çok düşük görünüyor.

DirectX ayarını ve grafikleri yükseltmeyi deneyin. DirectX ayarı ekran görüntüsünde gözükmüyor fakat çimen seçeneği devre dışı kaldığına göre DX11'den düşüktür.
Ekran görüntüsü alırken neydi bilmiyorum ama bütün DX seçeneklerini denedim sonuç aynı.

GTA 5 Online'da RAM kullanımı 12 GB'a kadar çıkabiliyor. Sorunun RAM'in yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca işlemcinizin sıcaklığı kullanımına göre fazla yüksek. İyi bir soğutucu ve termal macun değişimi uygulayın derim, kasa hava akışınızı da fanlar ile desteklemenizi öneririm.

@MachL DirectX 11 değilse 11 yapın. Ayrıca sadece DirectX yükseltin demedim, grafikleri en yükseğe ayarların hatta MSAA'yı 2x bile olsa açın. Ekran kartınızda yük yok.
Ram kullanımından korktuğum için ayarları yükseltemedim.
GTA 5 Online'da RAM kullanımı 12 GB'a kadar çıkabiliyor. Sorunun RAM'in yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca işlemcinizin sıcaklığı kullanımına göre fazla yüksek. İyi bir soğutucu ve termal macun değişimi uygulayın derim, kasa hava akışınızı da fanlar ile desteklemenizi öneririm.
En kısa zamanda aynı ramden bir tane daha alacağım.

RAM kullanımından korktuğum için ayarları yükseltemedim.

En kısa zamanda aynı RAM'den bir tane daha alacağım.
Gerçi o da doğru, böyle bir sistemle 16 GB RAM kullanmak daha iyi olur. Daha başka öneriler de gelecektir. Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı