GTX 1660S Sistem GTA V'te Düşük FPS Veriyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, ekran görüntülerinde değerleri ve grafik ayarlarını paylaşıyorum. Ekran kartı ve işlemci uyuyor lakin ben 60 FPS alamıyorum.
Bu arada işlemci sıcaklığımın nedeni termal macunumun kurumuş olması. Ayrıca kasada işlemci ve ekran kartı haricinde hiçbir fan çalışmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600,
  • Palit GTX 1660 Super,
  • HyperX Fury 3200MHz 8 GB RGB (Single Channel).
Grafik ayarları.png

MSİ Afterburner değerleri.png

Şimdi 16 GB RAM alsam ileride ekran kartı için para harcayacağım ama.

O ekran kartı parasını hepimiz harcayacağız merak etme. Günü gelince sen 30 FPS alırken ben 25 FPS alacağım yeni oyunlarda yenilemek her türlü şart olacak. Bunlar hep aynı skalanın kartları, ömürleri aşağı yukarı aynı.

Yine 1660S vakası daha...
GTA 5 Online'da RAM kullanımı 12 GB'a kadar çıkabiliyor. Sorunun RAM'in yetersiz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca işlemcinizin sıcaklığı kullanımına göre fazla yüksek. İyi bir soğutucu ve termal macun değişimi uygulayın derim, kasa hava akışınızı da fanlar ile desteklemenizi öneririm.
Ekran kartı yüzde 38 de çalışıyor. Normalde yüzde 97 olması lazım.

Sorunun termal macundan kaynaklandığını düşünmüyorum. Elbette sıcaklıklarınız yüksek, değiştirin.

Vsync' i off yapıp bir dener misiniz?

Masaüstünden nvidia kontrol paneline girip güç modunu optimumdan uyarlamalıya çevirin.

GTA 5 eski bir oyun olduğu için kötü kartlarda iyi çalışabiliyor fakat siz gidip iyi bir kart alsanız bile çok yüksek FPS 'leri zor görüyorsunuz. Oyun eskidi artık.

Arkadaşlar, ekran görüntülerinde değerleri ve grafik ayarlarını paylaşıyorum. Ekran kartı ve işlemci uyuyor lakin ben 60 FPS alamıyorum.
Bu arada işlemci sıcaklığımın nedeni termal macunumun kurumuş olması. Ayrıca kasada işlemci ve ekran kartı haricinde hiçbir fan çalışmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600,
  • Palit GTX 1660 Super,
  • HyperX Fury 3200MHz 8 GB RGB (Single Channel).
Eki Görüntüle 827056
Eki Görüntüle 827058
G-SYNC veya V-Sync açıktır çünkü FPS sabitliyor hem de az ısındırıyor.

Gta 5 online sonradan yapıldığı ve üzerine bir sürü içerik eklendiği için r5 2600 ve 1660 ti 16gb ram dual channel ile ultrada yakın değerler alıyorum.Tabi ki böyle olmasının termal macun ısı ilede alakası var fakat gta 5 ilk çıktığında garip denizaltılar uçan motorlar için yapılmadı.Bu sebeple böyle sorunlar olabiliyor.Bir keresinde gta5'in optimizasyonu bozuk dediğimde millet aynen kenke yaw diye tepki vermişlerdi (eski konularda görülebilir) fakat durum böyle (single girersen fps'in 100 120 civarlarına çıktığını göreceksin).Bu arada not olarak benim ramde eskiden 8'di afterburnerdan kullanım hep sekizde geziyordu ve drop yiyordum genelde 16'ya yükselttiğimde ram kullanımı 9 10 gb civarlarına çıktı 4 5 fps lik bir artış oldu ve droplar sıfıra indi.

Biraz dağınık yazdım özür dilerim.

Vsync ayarı half teyse monitörün yenileme hızının yarısı kadar fps alırsın ona dikkat et. Half haricinde ya açıkta dursun ya da kapalı da. Monitöre eşitlemek için aç.

G-SYNC veya V-Sync açıktır çünkü FPS sabitliyor hem de az ısındırıyor.
Vsync ayarı half teyse monitörün yenileme hızının yarısı kadar fps alırsın ona dikkat et. Half haricinde ya açıkta dursun ya da kapalı da. Monitöre eşitlemek için aç.
V-Sync kapalı ayrıca sabit 60 almıyorum bazı yerlerde 65-66-67 gibi değeler görüyorum ama nadir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı