GTX 2080 ve GTX 2070 geliyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nvidia'nın yeni kartlarını mart ayında tanıtacağı tahmin ediliyordu zaten. Ama sızdırılan bilgilere göre bu yeni iki kart 12 Nisan günü çıkışını yapacakmış. Nvidia'nın kasım ayından itibaren GP102 teknolojisini sonlandırdığı da söyleniyor. Son aylarda iyice fırlayan kart fiyatlarının sadece mining kaynaklı olmadığını düşünüyordum. Bana mantıklı geldi. Siz ne düşünüyorsunuz, kartların fiyatı nasıl olur, 2060, 2050 gibi modelleri ne zaman görürüz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mining falan çökmez, heveslenmeyin.
Mining şu an çöküşte diyemeyiz ama popülerliğini yitirdi diyebilirim. Ayrıca mining için özel kartlar piyasaya sunuldu. Ekran kartı fiyatları yavaştan düşünüyor. Yeni kartlar uygun bir fiyata çıkacak. Ben bundan eminim neredeyse :) (Uygundan kastım mesela şu an bir 1070 fiyatına 2070 alabileceğiz. Şahsi görüşüm budur yani.)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Tamamen şakadır.

Mining falan çökmez, heveslenmeyin.

Çöktü gitti bile. Bitcoin'den 8 ay önce 1 TH/s ile aldığımı 34 TH/S ile alıyorum.

Yeni kartların çok ucuz çıkacağını sanmam ama yine de GTX 2070 2500 3000 lira arası gelecek bence. Şuan ki 1070 fiyatına 2070 alınabilir bir kaç ay sonra.

Çok önemli bir sorum olacak. Biliyorsunuz ki Nvidia Titan V ekran kartını piyasaya sürdü ve çok pahalı bir kart. Bu kartla, oyun testleri yapanları gördüm ve %100 gerçek fakat, GTX 1080Ti ile karşılaştırıldığında, çok devasa bir uçurum göremedim. Sadece 10 FPS daha fazla performans veriyor genel olarak. Bunun sebebininde, herhalde kartın oyun için üretilmemiş bir seri olduğu için diye düşünüyorum. GTX 2080Ti, oyunlarda Titan V'ye göre daha yüksek FPS verecek mi?

Çok önemli bir sorum olacak. Biliyorsunuz ki Nvidia Titan V ekran kartını piyasaya sürdü ve çok pahalı bir kart. Bu kartla, oyun testleri yapanları gördüm ve %100 gerçek fakat, GTX 1080Ti ile karşılaştırıldığında, çok devasa bir uçurum göremedim. Sadece 10 FPS daha fazla performans veriyor genel olarak. Bunun sebebininde, herhalde kartın oyun için üretilmemiş bir seri olduğu için diye düşünüyorum. GTX 2080Ti, oyunlarda Titan V'ye göre daha yüksek FPS verecek mi?
Verecektir diye tahmin ediyorum. Ayrıca evet Titan V'in oyunlar için üretilmiş olmamasından dolayı oyun performansı iyi değil.

2080Ti kendisinden önce çıkan Titan V’den mutlaka daha iyi oyun performansına sahip olacaktır. Zaten 2080Ti çıksa bile en azından bir buçuk yıl daha bekleriz dolayısıyla bunları konuşmak için erken.

Hangi akla mantığa uyarak şu anki piyasadan fiyatların düşük olacağını düşünüyorsunuz ? GTX 1060 şuan 2 bin TL iken GTX 1070 3 bin TL civarındayken çıkacak olan yeni kartlar bunlardan minimum %20 daha fazla fiyatla piyasaya sürülür. Çok heveslenmeyin bence fiyat konusunda.

2080Ti kendisinden önce çıkan Titan V’den mutlaka daha iyi oyun performansına sahip olacaktır. Zaten 2080Ti çıksa bile en azından bir buçuk yıl daha bekleriz dolayısıyla bunları konuşmak için erken.
Tahminlerime göre, Titan V ekran kartında oyun için tamamen gerekli komut setleri yok o yüzden oyun içi performansı kötü.

Hangi akla mantığa uyarak şu anki piyasadan fiyatların düşük olacağını düşünüyorsunuz ? GTX 1060 şuan 2 bin TL iken GTX 1070 3 bin TL civarındayken çıkacak olan yeni kartlar bunlardan minimum %20 daha fazla fiyatla piyasaya sürülür. Çok heveslenmeyin bence fiyat konusunda.

Ben de anlamış değilim, sanırım kendilerini avutuyorlar.

Ben de anlamış değilim, sanırım kendilerini avutuyorlar.
Kimsenin kendini avuttuğu felan yok. Şu an ülkemizi baz alıyorsunuz. Yurt dışı fiyyatlara bir bakın. İkinci olarak da stok sorunu yüzünden fiyatlar pahalı. Bir kaç aydır ekran kartı fiyatlarına bakıp ben fiyatlara hakimim demekle olmuyor bu iş. Normal stok sorunsuz fiyatları baz alarak konuşuyoruz..
Mesaj otomatik birleştirildi:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı