GTX 750 Ti ve Quad Q9550 Sistem Toplama

Genel olarak Nvidia her zaman daha iyidir algısı var. RX 570 - 580 gibi güçlü kartların yerine GT 1030 - GTX 1050 - 1050 Ti önerenler görüyoruz. Bu algının kırılması herkes için iyi olur. Dediğim gibi Aliexpress ya da farklı ikinci el siteleri üzerinden alacağınız GTX 750 Ti - R7 265 gibi kartlar uzun süre kullanılmış ve eskitilmiş olacak. Aldıktan kısa süre sonra sorun yaşama ihtimaliniz var. Bunu kimse istemez. İşlemci - RAM gibi ikinci el bileşenler kolay kolay sorun çıkartmaz. Ama Ekran kartı için durum aynı değil. Kaç sene kullanıldığı belli olmayan kartları almanızı tavsiye etmiyorum.

GTX 750 Ti modelini kaç liraya almayı düşündünüz?

Bütçeni belirt aslında Xeon işlemciler de oyunlarda iyi değil iş için yapılmış işlemciler onlar.
Server kurma v.b gibi.
Sana baştan sistem önerirsem yeni PC al toplama:
AMD Ryzen 1200 İşlemci:350 TL
8 GB DDR4 Ram=270 tl
NVIDIA GTX 750 Ti (Bunu değiştirmesen de olur)=- Via Shinrai (Bence değiştirsin)
A320M anakart:300 TL
500 W PSU:120 TL
Toplam:Yanlış hesaplamadıysam 1040 TL gibi bir bütçe ile.
İnternetten baktım fiyatlarına.

RX 550 4GB RAM kullanamaz. 2GB yeterli gelecektir. Boşuna ek ücret vermenize gerek yok. Geçmiş mesajlardaki gibi A320 Anakart ve Ryzen 1200 ikilisini tavsiye ederim. Çok ciddi bütçe sorunu olmadığı sürece Xeon sistem kurmayın. GeT ile Garantili MSI RX 550 almak istiyorsanız, uygun fiyata satıyorum.

@zweigo Güç kaynağınız eski olduğu için GTX 750 Ti ile sorun çıkabilir. Daha az güç tüketen önerdiğim modellere göz atın.

Bana [email protected] adresine mail atarak ulaşabilirsiniz. Yakın bir tarihte ikinci el konusu ve ilan açacağım.

Son düzenleme:
RX 550 4GB RAM kullanamaz. 2GB yeterli gelecektir. Boşuna ek ücret vermenize gerek yok. Geçmiş mesajlardaki gibi A320 Anakart ve Ryzen 1200 ikilisini tavsiye ederim. Dediğim gibi GeT ile Garantili MSI RX 550 almak istiyorsanız, uygun fiyata satıyorum.

[email protected] adresinden ulaşabilirsiniz. Yakın bir tarihte ikinci el konusu ve ilan açacağım.
400 liraya buldum 4gblık modelini yalnız.

Garanti - Fatura var mı? Bunun dışında bulduğunuz ilan şehir dışında ise Satıcı GeT gibi güvenli yöntemleri kullanmak istemeyebilir. Havale sonrası kargo ile sorun yaşama ihtimaliniz var. Bunları göz önüne alın. RX 550 2GB belleği anca kullanıyor. Bu kart için 4 GB modeline gerek yok.

Garanti - Fatura var mı? Bunun dışında bulduğunuz ilan şehir dışında ise Satıcı GeT gibi güvenli yöntemleri kullanmak istemeyebilir. Havale sonrası kargo ile sorun yaşama ihtimaliniz var. Bunları göz önüne alın. RX 550 2GB belleği anca kullanıyor. Bu kart için 4 GB modeline gerek yok.
faturası yok sanırım sormadım da satıcıya ama cdsi var 2 mini kılavuzuyla beraber ve ayrıca metroyla gidebileceğim bir yerde satıcı.

Hızlı karar vermeyin. Farklı ilanlara göz atın. Her zaman daha iyisi vardır. Fatura ve Garanti kutu içeriğinden daha önemlidir. Bunlara öncelik verin.
dikkat edeceğim teşekkürler. bu arada youtube'da xeon işlemcilerle gtx 750 TI'ı kombine yapanlar bayağı iyi performans alıyor. Peki buradaki risk nedir güncel olmamasının dezavantajları nelerdir?
htt ps://www.youtube.com/watch?v=xhrmdkMd8J0
mesela yukarıdaki sistemi toplamam nasıl olur ne kadar sene götür?

Xeon tavsiye etmiyorum şahsen Önerdiğim Ryzen 1200'ü al.
Performans arasında ciddi bir fark var.
AMD diye önyargılı olmayın bu kadar AMD işlemci performanslarında tavan yaptı artık.
Sanal Çekirdek ile Bizleri 4 Çekirdeğe inandıran İntel'e göre Normal 4 Çekirdek kullanıyor AMD.
Güncel olmamasının dezavantajları:
  • Destek Yoktur
  • Sıkıntı durumunda maliyetler oldukça fazladır(tamir maliyeti)
  • Driverlar eski Windows'lara optimize edildiği için İşletim Sistemlerinde sıkıntı çıkarırlar
  • Güçlü Değillerdir.
  • Dayanıksız olurlar.
  • Anakart bulmak zordur.
  • Fazla güç tüketirler.
  • Uyumluluk sorunu vardır.
  • Drop sorunu fazladır.
  • Sıfır bulunamazlar.
  • Kullanılmış İşlemciler performans açısından zayıftır.

Sunucu işlemcisi olduğu için çok garip bir durum değil. Güncel sistemi geliştirme şansınız var. Üstüne daha fazla performans alıyorsunuz. Yüksek frekanslı bellekler ile FPS değeriniz artar. Ryzen 1200 oyunlarda daha iyi performans veriyor. AM4 Platformuna geçeceğiniz için sisteminize ileride Üçüncü Nesil Ryzen işlemci ve daha üst seviye bir ekran kartı takabilirsiniz. Geleceğe dönük ve mantıklı bir seçim yaparsınız. En güzel yanı ise sıfır bileşen kullanmak olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı