GTX 960 vs R9 380

Elimde 700W +80 Bronze sertifikalı güç kaynağı var iki kartı da her türlü kaldıracağını düşünüyorum ama uzun vadede SLI veya CrossFire yapılacak olursa tabii ki GTX 960 üstün konuma geçiyor sanırım :D
Kendi çapımda 2 yıllık elektrik tüketimlerini karşılaştırmayı düşünüyorum. Çıkan rakamları iki kartın da üzerine ekleyip ucuz olanı almak daha mantıklı sanki
Kesinlikle bende onu söyleyecektim. Aradaki o 10 fpsnin acısını elektirik faturasından her ay çıkartıyor AMD. :D (Cüzi bi miktar tabi. Ve Nvidia'ya göre.)

Ayrıca bildiğim kadarıyla AMD kartları DirectX 12 ile %300'e kadar performans artışı sağlarken Nvidia çok daha düşük performans artışı sağlayacakmış. Henüz DirectX12 mimarisine sahip oyunlar çıkmadı sanırım. O zaman ileri dönük olarak da şimdiye bakarak da R9 380 daha iyi diyebilir miyiz?
Bu zamana kadar AMD'nin Nvidia'nın üzerinde duran bi teknolojisine sahip olmadık ama hayırlısı :D Ali abi her zaman yeni mimari, düşük fps taraftarı. R9 380 yeni, güç kaynağında gayet iyi olduğuna göre şimdilik R9 380 bakalım.

Edit : Fazla FPS farkı yok aralarında ama 380X daha yeni olduğu için tercih edilebilir, adamlar boşuna kartları güncellemiyor.:)

Sanırım üstteki cevap yeterli olacaktır. :)

Sanırım üstteki cevap yeterli olacaktır. :)

Evet ama R9 380X ile GTX970! arasında 100W güç tüketimi farkı var. Eğer cebi aylık olarak yakacak bi fiyat çıkarsa aile baskısını göz önünde bulundurup GTX 960 almak durumunda kalırım. Sonra da OverClock yapar bi şekilde idare ederim hadi hayırlısı :D

Ben o bütçelere göre yorum yapmıştım. 380X ile aralarında 500 lira civarı bir şey var. 960 ın kötü olduğunu söylemedim elbette ama yazık günah. :) İki kartta 30 fps'nin altına düşmeyecektir elbette. Fps meraklısı değilsen, bence 960 daha mantıklı. Oyunların çoğu Nvidia'ya optimize zaten.

Ayrıca bildiğim kadarıyla AMD kartları DirectX 12 ile %300'e kadar performans artışı sağlarken Nvidia çok daha düşük performans artışı sağlayacakmış. Henüz DirectX12 mimarisine sahip oyunlar çıkmadı sanırım. O zaman ileri dönük olarak da şimdiye bakarak da R9 380 daha iyi diyebilir miyiz?
O yuzde 300 artis laflari tamamen uydurma. Ama donanim olarak 380 daha guclu su. Spekulasyonlara bakma pek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı